Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
 • passionsblomman

  Hur stor är risken att jag är gravid??

  Jag tycker snarare det låter som att behöver skaffa dig lika bra koll på resten av din kropps reaktioner och behov som du redan har på pass, minutrar, puls, vikt etc.
  Det är nog bra att prata med en barnmorska för att du ska få lite mer kött på benen därifrån så att säga.

  *Ett gravtest är ingen skillnad hos henne-de har samma slags stickor som du köper själv.

  *prata med barnmorskan om "dagen efter piller", ifall kondom fortsatt kommer att vara er p-metod. Det är garanterat billigare att vid oro för ev graviditet enstaka gång ta ett sådant, än att förbruka gravtester i den omfattning du nu gjort.

  *Din mens kan inte anses som oregelbunden med så få dagars differens.

  *Pressar man kroppen så som du gör, är det mycket vanligt att mensen förändras.

  Jag tycker att du ska kontakta en idrottsläkare och se till att genomgå lite tester, ta olika värden och se över hur du mår som helhet. Alltså med allt ifrån hormonbalans till fettbalans och allt vad de nu kan kolla upp. För, det är inte bra att väga massor-men det är heller inte snällt mot sig själv att överträna eller gå bananas åt helt andra hållet. Hälsan är viktig och det är lätt att bli helt fanatisk och liksom "byta drog" om man slutar med ett beteende och börjar med ett annat. Jag tror också det är lätt att på olika sätt stirra sig blind på vissa saker och kanske missa andra.

  Nu påstår jag inte att du gör något fel-du kanske ligger hur bra som helst med allt. Det jag säger är, att om man tränar mycket hårt, kan det vara vettigt att ha en kunnig läkare i ryggen, som en hjälp att verkligen få perfekt balans-och därmed också uppnå bäst resultat på alla plan.

  Jag tror inte att du behöver vara ett dugg orolig över att du skulle missa några lopp.


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
 • passionsblomman
  Impressions skrev 2013-03-16 13:22:32 följande:
  Graviditetstesten barnmorsakn använder där man testar på urin är nog det samma, dock kan man ju inom sjukvården ta blodprov vilket har en högre sensitivitet :)
  Ja, fast det lär de knappast se någon anledning att ta till i det här fallet-inte ens när man gör IVF-behandlingar får man ju med sig annat än teststickor hem, så ska man få gravtest via blodprov, vill de nog ha anledning att verkligen misstänka att något är på g.
  Jag vet iofs inte exakt när det skulle vara relevant, men utan att ens ha haft fullbordat oskyddat samlag och med den träningsintensiteten, så lär det knappast vara graviditet som är på tapeten. Snarare lär nog barnmorskan upplysa om, att den dag man vill bli gravid, får man nog vara beredd att sänka träningsnivån så att man får en rimlig chans. När  och om den dagen.
  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
 • passionsblomman
  Impressions skrev 2013-03-16 15:23:50 följande:
  Nej jag sa inte att det kommer att bli aktuellt i det här fallet, jag förklarade bara att det finns fler än ett sätt att graviditetstesta på inom sjukvården, inte säkert att alla vet det =) Sannolikheten att fem stickor skulle visa fel är ju som någon tidigare nämnt väldigt nära noll. Men i tidigt skede har det hänt att jag ordinerat hCG i blod isället på patienter för att vara helt på den säkra sidan:) Men som sagt, jag tror knappast trådskrivaren i detta fall har så mycket att oroa sig över !
  Nä, jag menade inte att du sa det heller. Men det känns som att TS har svårt att tro sina egna ögons besked-och då är det kanske lätt att tro att man behöver göra blodprov också, fast det är helt onödigt.

  Ungefär som att jag upplever att var och varannan kvinna "behöver" ett tidigt ultraljud vid graviditet. Inte för att det behövs för själva graviditeten av något skäl, utan för att kvinnan vill se det där pickande hjärtat för att kunna tro på att hon faktiskt är gravid.
  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
 • passionsblomman

  Om du googlar idrottsläkare+din hemort tror jag du får träffar. Bara på idrottsläkare kommer det upp massor-men det beror ju på var i landet du själv befinner dig.
   
  Jag tycker det vore ett jättebra stöd för dig att ha en sådan kontakt-de sitter på så mycket kunskaper om kroppen och kan säkert tillföra dig en massa du kommer att ha nytta av.
  Det är ju uppenbart att du gjort en stor livstilsförändring, och att du genom den fått nya intresse och mål. Längs den vägen är det ju bra att omge sig med duktiga människor, för inte minst när det kommer till träning, så kan man hamna helt snett annars.

  Och som du själv är inne på-den mentala biten, att hitta en plattform där du kan stå stadigt och känna att du inte behöver oroa dig i onödan, utan är trygg, är ju minst lika viktigt att arbeta med för att du ska må bra som helhet.
  En sak jag undrar är: har du inskrivet vila i ditt schema? För allt jag hittills lärt mig om träning har budskapet att man måste ha vilodag ibland. Dvs en dag då amn faktiskt inte tränar. Alls. har du någon sådan dag? Jag tror nämligen att när man kommer igång så är just vilodagen det man har lätt att slarva med. Man vill mer och mer hela tiden och triggas att köra på.
   
  Idag är min vilodag. Jag har ganska nyligen kommit igång efter en vintersvacka och vikten är ett hån, men kroppen har svarat mig bra rent orkesmässigt. Nu får jag inte gå på crosstrainern idag-och det är svårt att låta bli, för det gick ju så bra igår...
  Jag tror att det är ett vanligt beteende att man kör på lite väl många pass och bara räknar det man gjort som bra. Vilan är också något man ska göra. Gör du det?


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
 • passionsblomman

  Gott! Då har du diciplin även på vilobiten-jag är helt säker på att den slarvas en hel del med bland dem som blivit "träningsbitna". 
  Jag har inte misstänkt någon ätstörning-du verkar inse att kroppen måste tankas för att orka den där träningsintensiteten och tänket runt vikt verkar handla mer om att röra sig än att låta bli att äta. Det jag oroade mig lite för var överträning.

  Angående idrottsläkare, så kanske du kan kontakta någon du hittar på nätet och fråga om de har duktiga kollegor i din närhet? De flesta branscher brukar vara lite av en ankdamm där man känner till varandra någorlunda. Eller kolla med någon ortoped, kiropraktor, sjukgymnast eller med någon på ett idrottsgymnasium, ett lokalt gym eller liknande-det borde ju finnas någon skom känner nån som...etc


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Hur stor är risken att jag är gravid??