• Äldre 16 Mar 13:22
  9821 visningar
  18 svar
  18
  9821

  Hur stor är risken att jag är gravid??

  Graviditetstesten barnmorsakn använder där man testar på urin är nog det samma, dock kan man ju inom sjukvården ta blodprov vilket har en högre sensitivitet :)

 • Äldre 16 Mar 15:23
  #13
  passionsblomman skrev 2013-03-16 13:42:30 följande:
  Ja, fast det lär de knappast se någon anledning att ta till i det här fallet-inte ens när man gör IVF-behandlingar får man ju med sig annat än teststickor hem, så ska man få gravtest via blodprov, vill de nog ha anledning att verkligen misstänka att något är på g.
  Jag vet iofs inte exakt när det skulle vara relevant, men utan att ens ha haft fullbordat oskyddat samlag och med den träningsintensiteten, så lär det knappast vara graviditet som är på tapeten. Snarare lär nog barnmorskan upplysa om, att den dag man vill bli gravid, får man nog vara beredd att sänka träningsnivån så att man får en rimlig chans. När  och om den dagen.
  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  Nej jag sa inte att det kommer att bli aktuellt i det här fallet, jag förklarade bara att det finns fler än ett sätt att graviditetstesta på inom sjukvården, inte säkert att alla vet det =) Sannolikheten att fem stickor skulle visa fel är ju som någon tidigare nämnt väldigt nära noll. Men i tidigt skede har det hänt att jag ordinerat hCG i blod isället på patienter för att vara helt på den säkra sidan:) Men som sagt, jag tror knappast trådskrivaren i detta fall har så mycket att oroa sig över !
Svar på tråden Hur stor är risken att jag är gravid??