• Amelia­123
  Äldre 16 Mar 08:05
  9820 visningar
  18 svar
  18
  9820

  Hur stor är risken att jag är gravid??

  Min mens är ca 11-12 dagar sen (jag har oregelbunden mens i vanliga fall på 23-26 dagar. Senaste tiden har den dock varit ca 23-24a dagar). 7 dagar efter mensen så hade jag och min fästman sex, jag äter inga preventivmedel men har skaffat mig det precis efter min förra mens och väntar nu på att få börja med dem. Jag och min fästman använder alltid kondom. Den här gången också. Men han var nära på att komma in i mig. Men det gjorde han inte, isf bara någon milimeter. Efter ca 9-10 dagar senaste mens hade jag en liiiiiten brunaktig flytning/mens som jag brukar ha precis i slutet av min vanliga mens. Jag har nu gjort 5 graviditetstest från RFSU med 2 dagars mellanrum och alla har visat negativt. På torsdag ska jag till barnmorskan för att testa mig där. Hur stor är risken att jag är gravid ändå? Min värsta mardröm är att bli gravid...

  Jag kan även tillägga att jag har gått ned ca 56 kg i vikt sedan Oktober 2011 och det har rasat i jämn takt. Sedan förra mensen har jag dock bara gått ner 2-3 kg. MEN jag börjar även nå mitt slut. Väger nu 70 kg och är vältränad/musklad med vilopuls på 42. Jag tränar otroligt mycket (och äter bra mat), senaste månaden har jag medvetet tränat lite extra hårt inför kommande tävlingar. Kondition (löpning), spinning och styrketräning. 6 dagar i veckan och ibland 2 ggr/dag. Hård träning. Jag har läst att det kan påverka försenas/utebliven mens.

  Min fästman är typ helt 100% säker att jag inte är gravid utan att mensen uteblivit pga min träning och viktnedgång. Jag själv är typ helt säker på att jag är gravid trots att jag inte haft några speciella symtom. Förutom dom senaste dagarna att jag haft sura uppsötningar, men det kan lika gärna bero på att jag är extremt orolig? För när jag inte tänker på graviditeten så känner jag inte av de. 

  Jag kan också tillägga att när jag väl har mens så har jag haft sjukt lite mens den senaste tiden. ca 3-4 dagar varav 1/2-1 dag är det ganska normal mängd men fortfarande liten. Annars är de bara skvättar. 

  Nu undrar jag också, om det visar sig att jag är gravid. Hur snabbt kan jag göra abort? Hur lång tid är väntetiden liksom? För det finns inte i min världskarta att behålla ev. barn.

  Tack på förhand! 

 • Svar på tråden Hur stor är risken att jag är gravid??
 • Amelia­123
  Äldre 16 Mar 10:14
  #5

  Åh, det är lite av en lättnad att läsa faktiskt. Jag hoppas verkligen att det är som ni säger! Men jag kommer såklart gå till barnmorskan som planerat. Om min mens inte dyker upp nu då. Men det känns inte så. Jag har inte haft ömma bröst som jag brukar ha 1 vecka innan mensen. Däremot har jag fått finnar som vanligt.

  När jag säger att jag tränar hårt så menar jag inte lågpulsträning (typ promenader, gym osv) utan där jag har väldigt hög puls (springer 5 km på 20 min och tränar långdistanslöpning). Styrketräning är bara ett kompliment till min konditionsträning. Så min kropp förändras sjukt mycket varje vecka, jag bygger muskler och tappar fett hela tiden. Så egentligen är det nog större förändring för kroppen än de där 2-3 kilona. Jag snittar ca 450-500 minuters hårda träningsmiuter/vecka. Dessutom var jag med i tjejvasan som jag pressa mig i totalt 4h i sträck 23 feb. Så jag har ju varit extremt aktiv sen förra mensen. Hade jag inte varit anmäld till massa lopp (nästa är 16 Maj) hade jag inte varit så orolig som jag är nu. Men jag vill hinna göra abort utan att jag måste avstå något lopp som är mina mål sedan 1 år tillbaka. Gud, nu låter jag som värsta träningsnarkomanen....

  Men jag märker ju själv att de senaste månaden har min kropp tunnat ut sjuukt mycket, jag hoppas det beror på det.

  Tusen tack för era svar! Jag känner mig mycket tryggare nu. Gjorde senaste testet i morse som visade klart neg. 

 • Amelia­123
  Äldre 16 Mar 10:21
  #6

  Föresten, är barnmorskans test mer pålitliga än de man köper på ICA från Rfsu? Eller har de samma test?

  Jag är helt säker på att det är den gången vi hade sex (är noga och noterar, haha) och vi har inte haft sex sen dess heller då vi inte setts. :( Kan också tillägga att han var full och hade sjukt svårt att komma. Så han kom aldrig ens. Vet inte om de spelar någon roll. 

 • Amelia­123
  Äldre 16 Mar 23:06
  #15

  Tack för alla svar! Ni har gjort mig mindre orolig! Jag är en person som oroar mig väldigt lätt i onödan och då inte bara när det kommer till graviditet. Jag blir sjukt lätt nervös och har svårt och tro på något förens det är 100% säkert. Detta är såklart något jag jobbar på att förbättra med migsjälv eftersom det inte är speciellt hälsosamt att gå runt och oroa sig för olika saker och ting i vardagen. :P Hur som helst så har jag ju köpt minipiller som barnmorskan skrivit ut till mig nu, tanken var att jag skulle börja med dem denna mens. Men den dyker ju inte upp..... Så detta problem lär nog iaf vara det sista. 

  Angående idrottsläkare så kan de kanske vara aktuellt. Men jag vet inte vart jag hittar dem? Dock har jag ju nyligen varit på ett återbesök hos min läkare för kontroll av min kroniska ledsjukdom som jag är symtomfri från idag. De värderna var kanonfina så sjukdomen ligger för tillfället "vilande" tack vare min träning. Vet inte om de är samma sak. Men jag har ju inte mätt fettprocent och liknande. Men jag har en del fett kvar om man säger så iaf. ;)

 • Amelia­123
  Äldre 17 Mar 12:31
  #17

  Jag sökte på det men utan framgång. :/ Men jag ska försöka göra ett nytt försöka. Ja, förmodligen kan det nog vara bra då jag idag mest googlar mig till svar på problem jag stöter på. Ibland får man ju småskador liksom. Självklart har jag vilodagar, det har jag varit stenhård med. Och självklart unnar jag mig saker också. Bara för att jag tränar stenhårt så har jag inte slutat med tacomys på fredagkvällar eller kebabrulle på lördag. :) 1 vilodag i veckan har jag minst. Fast det är ju klart att jag jobbar och så då. Men jag utövar ingen träning som jag blir svett av. Sen tävlar jag ju rätt mycket (eller är med i lopp) då blir det automatiskt mer vilodagar. 2 dagar innan har jag vila och minst 1 dag efter. Och jag snittar 1 lopp i månaden. Egentligen så vill jag ju träna varje dag, men jag vet ju att det inte är bra så därför får jag tygla mig. ;) Och det ger ju bättre resultat i längden och kroppen mår sjukt mycket bättre. Jag tror jag har en sund syn på träning, eller det är ju mitt största intresse. Jag har iaf absolut inte anorexiatankar och liknande. Äter som en häst, 5 mål om dagen. Och jag är inte rädd för kcal eller kolhydrater. Jag vet att jag behöver de.  

Svar på tråden Hur stor är risken att jag är gravid??