• Chicita

    snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva

    Min bror har dyslexi.
    Han kan stava väldigt väldigt illa.

    Men om han skriver att livet är skit och han vill dö. Så menar han inte att livet är rätt bra och att han ska gå och köpa pizza snart *typ*.

    Dyslexi = man har svårt att stava.
    Grattis Syrran blir kanske till Gratis Syran 
    Han skriver ju fortfarande det han menar, även om bokstäverna inte hamnar på rätt ställe varje gång eller om det fattas någon bokstav eller det blir någon extra.

    Så passionsblomman har en bra poäng där.
    Din dyslexi har inget med att göra när du skriver en sak - och sen ändrar dig och blir arg för att vi inte förstår att du menar tvärt om mot vad du skrev från början.

    Du använder det här forumet som någon sorts sopkorg där du kan dumpa ur dig allt som gör dig ledsen och upprörd och når någon försöker hjälpa dig så förstår dom inte för ingen kan ha varit med om liknande saker.
    Ingen har mått så dåligt som du eller haft så ont som du eller så elaka föräldar / svärföräldrar som du osv.

    Men det här är ett forum och om du skriver här så måste du acceptera och tåla att folk skriver tillbaka. 
    Och folk kommer inte bara skriva sånt du vill höra.
    Du kommer få råd (även om du inte ber om det - för det är som sagt ett forum där man diskuterar och ger råd) och du kommer få mothugg.
    Du kommer även att få några som hejar på dig, som hoppas dig allt gott i livet. Men som inte tar på sammetsvantarna och klappar dig medhårs hela tiden.

    Försök tänk dig att de som kommenterar gör det för att dom vill dig väl.
    Det här är faktiskt ett ovanligt snällt forum. Och om man försöker hålla det i minnet så är det oftast lättare att inte gå i taket för vänliga råd och ta dom som påhopp.
    Jag skulle inte ta av min tid för att svara dig om jag inte ville dig väl.
    Men varje gång jag svarar dig så svarar du tillbaka väldigt argt och spydigt och jag hade egentligen bestämt mig för att inte svara mer. 
    Hoppas att jag kanske når fram till dig denna gång.

  • Chicita
    passionsblomman skrev:
    Hur ska du ha det?!? 
    Menar du vad du säger när  vräker ur dig saker, eller ska man utgå ifrån att du bara spyr ut det som råkar dyka upp i huvudet och sedan ska man anta att du egentligen menar något helt annat?
    Och skyll nu inte på din dyslexi, för man kan mena det man säger även om man har svårt att stava! 

    du svarar
    jo jag skylle rpå min dyselexi som gör det svårt att stava för mig och osäker och detta är ett handlikapp, men varför du känner ett behov att skriva så (påhopp) vet jag inte hur som havet har NI redan bestämt hur ni läser av forumet min kille läste nyss allt och tyckte ni inte alls fatta att han faktiskt gjort sitt eget val, och jag hänvisar till tidigare inlägg där de står att ja jag mådde skit och kände så då. och jag står för allt, tack och hej för mig  

    Det blir lite "goddag Yxskaft" här när du svarar Ja på en sak, men menar något helt annat.
    Det har inte med dyslexi att göra, utan snarare läsförståelse som är en helt annan sak. Det kan förstärkas av dyslexi ja. Men det är avskilt från det.
    Och nej det är inget påhopp från passionsblomman.
    Och jag är inte elak i mitt inlägg heller. Jag vill dig som sagt väl. Men du verkar inte ta till dig det, utan du läser bara det som kan bli elakt om man vill se det så.
    Vi vill förstå dig. Därför frågar vi.
    Du behöver inte svara på det sätt du gör.
    Det är ditt val att bli arg och upprörd. Och det är dom impulserna som du kanske måste börja bearbeta för att må bättre i vardagen.
    Jag hoppas verkligen att du någon gång kan ta till dig det vi skriver utan att gå i försvarsställning och bara se alla som dumma och elaka.

    Men för att svara på din sista fråga.
    Nej jag orkar inte...
    Jag orkar inte att få en örfil varje gång jag försöker ge dig ett välment råd 
Svar på tråden snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva