• Allis

    snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva

    Att ni går från "kanonrelation" till att den ena skriver "och det ska komma från din käft" och den andra svarar med hora och fitta känns.....rätt pinsamt faktiskt.


     


    Jag har ingen aning om vad bråket började med men du skriver ett bilinköp och att din kille är blind. Det kan ju vilken mamma som helst tolka som att han köpt en bil till dig - även om ni båda har nytta av den. Och att du ringer när du är arg - inte den smartaste idéen, det är då om någonsin man häver ur sig saker i affekt. Sen har du blockat henne och då kan hon ju knappast inte be om ursäkt heller. Om hon nu skulle vilja det.


     


    Kanske är det en bra idé att man lugnar ner sig lite på var sitt håll ett tag.

  • Allis

    Det är klart att du har ett eget ansvar, det har alla (i olika stor utsträckning). Du kan aldrig styra över vad kommer att haspla ur sig men du kan styra över vad du själv svarar.


     


    Det blir lite dubbelt när detta uppenbarligen påverkar dig å det grövsta samtidigt som du nu skriver "henne struntar jag fullkomligt i". Är det någon man inte alls bryr sig i så reagerar man förmodligen inte alls, eller i vart fall rycker på axlarna och tänker arma mänska men inte särskilt mycket mer.


     


    Det är bra att lära sig hur man ska hantera besvärliga människor och det mesta däri handlar faktiskt om hur man själv reagerar. Känner du att du kan styra det lite mer så behöver det inte bli så dramatiskt - även om hon aldrig ändrar på sig.

  • Allis

    Jag hade satsat mycket på att lösa den här konflikten om jag vore i dina skor. Mest för att det uppenbarligen påverkar dig i väldigt hög grad och för att den involverar någon som sannolikt står din man mycket nära.


     


    Flera har redan tipsat om familjerådgivning, jag instämmer i det.

  • Allis

    Till en familjerådgivning kan man gå ensam, i par, om man har egna problem, problem i relation till sin partner, fd partner, släktingar, barn. Att du fått så många förslag om just den typen av terapeut är förmodligen för att de är direkt inriktade på relationer, finns överallt och är förhållandevis billiga om man jämför med andra terapeuter. Bra investering i dig själv helt enkelt och leder förmodligen på sikt till att du kan hantera din tillvaro bättre.

  • Allis

    Du missar fortfarande poängen - en terapeut skulle kunna hjälpa dig att bli bättre på att hantera konflikter. Att klippa banden till folk är förstås effektivt men vad händer den dagen du inte kan hantera en konflikt du har med någon du verkligen inte vill vara utan, som ett barn eller en partner?


     


    Jag kan nog tacka familjerådgivningen för att min fd och jag har en så bra relation som vi har i dag och den som gynnas allra bäst av det är ju vårt barn. Han växer upp och ser föräldrar som fortfarande tycker mycket om varandra, respekterar varandra och klarar av att hantera att de resonerar och tycker olika. Shit vad det måste gynna hans framtida relationer tänker jag.

Svar på tråden snälla hjälp mig svärmor är psykiskt sjuk & nu är vi osams vi ej leva