• Mmmari­a
    Äldre 7 Mar 09:03
    5991 visningar
    19 svar
    19
    5991

    Betalning av allting

     


    Jag tycker inte att du ska betala saker i förskott om du inte behöver. Det är väldigt mycket lättare att få igenom klagomål om du inte har betalt allt innan. Vi betalade kläder, vigselförrättare, blommor, frisör, smink etc när vi hämtade sakerna/blev sminkad. Fotografen ville ha 10% i förskott. Lokal och middag betalade vi efteråt (de skickade en faktura).


     


    När det gäller uppdelning av betalning mellan dig och mannen förstår jag inte alls hur du menar. Ni ska ju gifta er och dela allt eller? Allt "mitt är ditt" eller? Har ni inte gemensam konto som ni tar kostnaderna på? Om ni har olika ekonomi tex om en pluggar så får den som har pengar betala eller? Innan vi fick barn hade vi varsitt lönekonto och sedan ett gemensamt för gemensamma kostnader. Då fick man spendera/spara hur man själv ville. Nu skiter vi totalt i vilket konto vi använder eller vem som betalar mest av sin lön osv. Det brukar lösa sig : )

  • Mmmari­a
    Äldre 7 Mar 14:31
    #15
    Eksson skrev 2013-03-07 10:18:22 följande:

    Jo vi har gemensam ekonomi (med vissa undantag). ALLT är inte mitt och ditt. Även om givetvis mat/möbler osv är sådant som är vårt.


    Men jag är inte med och pröjsar för hans grejer i lgh som jag faktiskt inte 'vill ha' och vice versa.Vill ha nytt xbox är det inget som jag betalar för, och vill jag ha något som han inte tycker vi behöver så pröjsar inte han det. Vissa grejer blir liksom "köpt det om du vill". Vi har ett gemsant konto för "nödvändiga" utgifter. Därför känner jag lite dåligt samvete om mina grejer för bröllopsdagen kostar dubbelt så mkt som hans. Och det är liksom inte smågrejer..ja en tusenlapp hit eller dit spelar väl ingen roll, även om vi inte direkt inte tjänar jättemycket pengar.


    Men här snackar vi om ett bröllop som kommer kosta närmare 100 000 och det är lite därför jag får dåligt samvete.


    Ok, det låter ju bra. Tycker inte att du behöver ha dåligt samvete. Som "anne på Grönkulla" skrev: bröllopet är ju en gemensam händelse.
Svar på tråden Betalning av allting