• Fröken­Mäkelä
    Äldre 7 Mar 09:00
    5988 visningar
    19 svar
    19
    5988

    Betalning av allting

    Eksson skrev 2013-03-07 08:31:35 följande:

    La in mitt inlägg i en annan tråd jag brukar vara i också..men kände att den kanske passar bättre här..


    Kanske en konstig fråga, men vill iaf höra hur ni andra tänker. Det här med pengar ska ju alltid krångla till saker och ting. Men hur gör ni med alla kostnader? Delar man rakt av på två? Vi hade ju en tanke med det, att vi kvittar allt på två oavsett hur många det är från "min sida" resp hans. Oavsett att tjejens kläder/smink/hårs osv oftast kostar mer.


     Men jag känner att det känns lite konstigt. Min del av bröllopet (i form av kläder osv) kommer ju typ kosta dubbel så mycket än min sambos. Jag har två (dyra) ringar. Min klänning kommer kosta mer än hans smoking. Jag ska sminka mig/sätta upp håret. vi betalar min tärnas klänning. Mina blommor osv osv.


    Är det fair ändå? För att det enligt tradition ska vara si och så? Och då borde man dela på kostnaden? Kanske alla tänker så, men vill höra om någon annan ens tänkt som jag. Inte för att låta fördomsfull men jag har (tycker jag) en liten annan syn än många andra tjejer på det här med att killen "ska betala". Jag har aldrig riktigt vart bekväm med att bli bjuden på saker och ting hit och dit, vare sig av mina föräldrar/sambo/andra.


    Behöver som sagt ventliera mig mest..men har någon tankar om detta får ni jättegärna skriva hur ni tänkt/känner/funderar :)


    Gemensam ekonomi?....

    Vi delar inte av på några kostnader. Vi har satt upp hur mycket bröllopet får max kosta och till det lägger vi undan lika mycket pengar, det vi i vanliga fall hade sparat till vårat gemensamma sparande. Sen att någons "post" är dyrare eller billigare spelar ingen roll, är ju VÅRAN dag.

    Vi har gemensam ekonomi. Då min sambo tjänar mer än mig så har vi räknat ut procentuellt hur mycket som av hans och min lön ska gå till våra utgifter. Resterande pengar är våra egna fick pengar och dem gör vi vad vi vill med och går absolut inte till bröllopet. Men jag har valt att lägga (spara) till bröllopet från mina fickpengar för jag känner att jag ändå bara hade köpt massa onödigt för dem ;)
Svar på tråden Betalning av allting