• Äldre 7 Mar 08:31
    5989 visningar
    19 svar
    19
    5989

    Betalning av allting

    La in mitt inlägg i en annan tråd jag brukar vara i också..men kände att den kanske passar bättre här..


    Kanske en konstig fråga, men vill iaf höra hur ni andra tänker. Det här med pengar ska ju alltid krångla till saker och ting. Men hur gör ni med alla kostnader? Delar man rakt av på två? Vi hade ju en tanke med det, att vi kvittar allt på två oavsett hur många det är från "min sida" resp hans. Oavsett att tjejens kläder/smink/hårs osv oftast kostar mer.


     


    Men jag känner att det känns lite konstigt. Min del av bröllopet (i form av kläder osv) kommer ju typ kosta dubbel så mycket än min sambos. Jag har två (dyra) ringar. Min klänning kommer kosta mer än hans smoking. Jag ska sminka mig/sätta upp håret. vi betalar min tärnas klänning. Mina blommor osv osv.


    Är det fair ändå? För att det enligt tradition ska vara si och så? Och då borde man dela på kostnaden? Kanske alla tänker så, men vill höra om någon annan ens tänkt som jag. Inte för att låta fördomsfull men jag har (tycker jag) en liten annan syn än många andra tjejer på det här med att killen "ska betala". Jag har aldrig riktigt vart bekväm med att bli bjuden på saker och ting hit och dit, vare sig av mina föräldrar/sambo/andra.


    Behöver som sagt ventliera mig mest..men har någon tankar om detta får ni jättegärna skriva hur ni tänkt/känner/funderar :)

  • Äldre 7 Mar 10:18
    #11

    Jo vi har gemensam ekonomi (med vissa undantag). ALLT är inte mitt och ditt. Även om givetvis mat/möbler osv är sådant som är vårt.


    Men jag är inte med och pröjsar för hans grejer i lgh som jag faktiskt inte 'vill ha' och vice versa.Vill ha nytt xbox är det inget som jag betalar för, och vill jag ha något som han inte tycker vi behöver så pröjsar inte han det. Vissa grejer blir liksom "köpt det om du vill". Vi har ett gemsant konto för "nödvändiga" utgifter. Därför känner jag lite dåligt samvete om mina grejer för bröllopsdagen kostar dubbelt så mkt som hans. Och det är liksom inte smågrejer..ja en tusenlapp hit eller dit spelar väl ingen roll, även om vi inte direkt inte tjänar jättemycket pengar.


    Men här snackar vi om ett bröllop som kommer kosta närmare 100 000 och det är lite därför jag får dåligt samvete.

Svar på tråden Betalning av allting