• Allis

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Jag föreslår att ni tar kontakt med en jurist och skriver dels hur ni tänkt er vid en eventuell separation, dels testamente.


     


    Att han ska sitta och förklara för sina barn varför ni inte gifter er eller än värre, att han inte ville gifta sig med deras mamma (!!!!) känns som ett rätt ogenomtänkt förslag. Vad skulle barnen få ut av det samtalet?

  • Allis
    Undrande skrev 2013-03-04 17:59:09 följande:
    Hm, av svaren jag får att dömma så är jag tydligen en av få som tycker det var självklart att det var mina föräldrar som valde vilken ny partner de ville ha och när de skulle flytta ihop, var vi åt middag på kvällarna mm. Skulle aldrig kunnat tänka mig att äventyra mina föräldrars framtida lycka genom att tex säga att jag vill ha pappa för mig själv. Känns helt horribelt för mig om jag skulle ha fått sätta stopp för deras relationer eller säga nej till att de flyttade. De är ju jättelyckliga nu många år efteråt och jag har sedan länge flyttat hemifrån. Det är ju deras nya partners som de ska vara lycklig med resten av livet, jag skulle ju bara vara med tills jag skaffat ett eget liv!!

    För min del är det så här, mitt barn kommer alltid att vara mitt livs största kärlek. Det finns ingen jag skulle sätta framför honom och din tes om att du bara var med tills du flyttat hemifrån säger en del om hur du själv ser på föräldra-barnrelationer. Kärlekspartner behöver nödvändigtvis inte vara en livslång relation, men relationen med barn är det. Hade du av någon anledning inte funkat bra ihop med dina föräldrars nya partners hade det inte varit särskilt omsorgsfullt av dem att ändå välja varandra. I vart fall inte för att bo under samma tak. Du skriver att din pojkvän inte skulle acceptera om barnen sa nej. Nähä, hur kul blir livet för dem och för dig om ni skulle flytta ihop ändå? Alltså det är ju som att be om problem.....


     


    Jag håller med Sandra380 ovan, vill du vara någons prio ett så får du hitta någon som inte har barn.


     


     


     


     

Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?