Inlägg från: Minneasmatte |Visa alla inlägg
  • Minneasmatte

    Vilken tid bör man ha vigseln om man bara ska bjuda på fika efteråt?

    Vi funderar på att endast bjuda på kaffe/te, kakor, bullar och sedan bröllopstårta efter vigseln. Vi har inte en enorm budget och vad vi räknat är det mat och dryck som kostar mest om man ska bjuda på middag och ha en fest. Vi har valt att lägga de pengarna på en resa för oss och barnen istället.



    Så nu till min fråga, när bör man ha vigseln i kyrkan om man bara ska servera fika efteråt? (Mycket fika blir det så gästerna lär bli mätta ändå)
    Ska man ta det innan middagstid, typ vid 13 eller är det bäst efter att gästerna ätit middag? Runt 17?

    Kom gärna med era förslag och idéer då jag tycker det känns så svårt att komma fram till en bra tid. Vill ju att gästerna ska stanna en stund så man hinner fira lite och eventuellt få till en brudvals eller två. Vill inte att dom ska ha bråttom hem att äta middag men inte heller att dom precis ätit när dom kommer för då orkar dom ju inte äta något fika?

  • Svar på tråden Vilken tid bör man ha vigseln om man bara ska bjuda på fika efteråt?
  • Minneasmatte

    Tack för ditt svar! det låter som ett bra upplägg. :)


    Vi hade även tänkt skåla med champagne och äta lite paj/snittar innan fikat. Så egentligen blir det mat fast väldigt enkelt. Hade tänkt ha lite olika sorters pajer, tacopaj, ost/skinkpaj och någon till. Kan man ha det som middag? Säg att vigseln är kl 14. Sen pajmiddag vid 16-17. Sen brudvals vid 17.30. Sen tårta och umgänge från 18 till ca 21. (Jag vill få kvällen själv med min man och ingen av oss vill ha stor fest utan vill gärna komma hem till ett barnfritt hem vid ca 21 och ha resten av kvällen att mysa för oss själva) Är min planering konstig?

Svar på tråden Vilken tid bör man ha vigseln om man bara ska bjuda på fika efteråt?