• Äldre 24 Feb 21:39
    36031 visningar
    19 svar
    19
    36031

    Positiv pepp efter missfall

    Jag har ett besked till dig ifrån världen där man använder provrör och burkar för att bli gravid apropå det eviga tjatet om att man som kvinna måste låta bli att tänka för mycke för om man stressar upp sig kommer det att skita sig...

    ...så är det inte!

    Det är många saker som ska stämma för att en graviditet ska gå hela vägen från befruktning till levande bebis. Vad man tänker på är inte en av dem!
    Givetvis mår man själv bättre om man inte har panik, ångset och är helt besatt. men äggen, spermierna, livmodern och slemhinnan påverkas faktiskt inte av vad du tänker på.
     
    Man kan inte råka tänka så mycket på att bli gravid så att kroppen låser sig. Den stress man kan utsättas för som helt sätter kroppen ur spel, handlar inte om tankar, utan om hormonella störningar som tex gör att mensen uteblir etc.

    Jag har vid det här laget många vänner som genomgått helvetet och prövningen att göra ivf:er på vägen mot att bli förälder-alla har samma info från sina läkare: det vore lättare för kvinnor att faktiskt slappna av om det slutade snackas så mycket om att man skulle kunna sabba allt genom att känna sig stressad. Men önskan om att vi skulle få slappna av, handlar mer om att hela processen blir lättare om man mår så bra som möjligt-och då är skuldkänslor över att man tänker på det man högst önskar sig, inte något man behöver.

    Så, sörj det du miste-och våga längta efter det du hoppas på. Det finns ingen anna väg än att våga tro och hoppas igen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Positiv pepp efter missfall