Inlägg från: Anonym ((Gravid i v 22)) |Visa alla inlägg
  • Anonym ((Gravid i v 22))

    Får man vara ledsen över att bebisen i magen inte är en flicka?

    Hej,


    I min närmsta släkt är jag den enda flickan som fötts på 35 år, så vi har alltid skojat om att jag också kommer få pojkar. För 4 år sedan så fick jag mycket riktigt en son och det har varit underbart. Han är allt man kan önska sig.


    Nu är jag gravid igen i v 22. Har alltid sett framför mig att jag får två söner och vet att det skulle passa perfekt med en lillebror, MEN jag har ändå hoppats på en liten tjej. En liten flicka som liknar mig och som (förhoppningsvis) gillar sånt som jag gillar.


    För en vecka sedan var vi på ultraljud och fick veta att det är en liten kille till. Vi skrattade för det har ju varit så självklart. Men innerst inne känner jag en stor sorg över att ALDRIG få en dotter (vi vill absolut inte ha ett tredje barn). Jag har inte berättat det här för någon, men första dagarna grät jag en del. Jag vill inte byta ut lillkillen som jag har i magen, men jag blev ändå ledsen.


    Känner mig hemsk när jag tänker på det. Är det fler som haft liknande tankar?


     

  • Svar på tråden Får man vara ledsen över att bebisen i magen inte är en flicka?
  • Anonym ((Gravid i v 22))
    Anonym (Brustet hjärta) skrev 2013-02-19 12:57:20 följande:
    Vill inte låta allt för nedlåtande.. Men vad tusan.. Jag har på knappt 2 år haft 3 missfall, och för en vecka sedan opererade jag bort ett utomkvedshavandeskap i v 11.. Jag skulle ge mitt liv för att få ens ett barn.. Och 2, 3 eller 4 pojkar skulle vara en underbar dröm! Njut av att du har ett underbart litet liv påväg!!

    Usch, vad hemskt. Jag fick själv missfall i somras i v 10 (en månad innan vårt bröllop) så jag vet att det är otroligt jobbigt och ledsamt. Att få 3 måste kännas fruktansvärt. Kan inte riktigt föreställa mig.


    Jag vet många som har svårt att få barn och det är just därför dessa känslor är förbjudna. Jag är så tacksam och längtar efter vår son, men jag tror ändå att jag kommer känna en tomhet efter en dotter. Hoppas såklart att det inte blir så : )

  • Anonym ((Gravid i v 22))
    TheD skrev 2013-02-19 14:28:42 följande:

    MIna föräldrar fick två flickor och det har de alltid vara glada över. Har aldrig funnits en tanke på att vilja ha pojkar ;)


    Klart att du får vara ledsen så att säga men varför tog ni reda på könet i förväg?


    Vi var för nyfikna. Gjorde det även första gången. Det känns mer verkligt när man vet vad som finns där inne. Nu hinner jag ju även förbereda mig på att det är en pojke och inte gå och hoppas i 9 månader. Jag "pratar" med honom och inte med "den" : )
  • Anonym ((Gravid i v 22))

    Det känns redan bättre! Jag behövde nog bara skriva av mig och få det bekräftat för mig själv. Ja, jag blev besviken, men jag längtar så enormt efter det här barnet så det spelar ju egentligen ingen roll. Jag älskade att få en son första gången och jag kommer säkert tycka att det är lika mysigt denna gång. Praktiskt med tanke på kläder/leksaker och framför allt är min son extra glad eftersom han önskat sig en lillebror.


    I och med mitt tidigare missfall och att jag i stort sett är sängliggande pga illamående och nu kraftig foglossning så kommer jag vara överlycklig bara det här är över och jag får mitt barn : )

  • Anonym ((Gravid i v 22))

    Tack för alla ärliga tankar! Det var nog riktigt bra för mig att "släppa ut spöket" som någon skrev. Nu känns det så mycket bättre. Jag älskade att vara mamma till min första son. Det kändes helt rätt och jag vet att det kommer kännas helt rätt att ha två söner (det är ju det jag sett framför mig i alla år pga släktens "oförmåga" att få flickor). Just nu längtar jag så galet mycket efter att han ska komma ut!

Svar på tråden Får man vara ledsen över att bebisen i magen inte är en flicka?