• jkbr

    Hur vanligt är det med bröllopstårta och tårtbuffé?

    Haha ja det är norskt, dom är ju inte kloka med sina tårtor.Flört 
    På alla bröllop och konfimationer jag har varit på här i Norge så har man massor av tårtortyo 10-20 st.  Oftas så hjälper släkt och vänner till och baka. På bröllop brukar det vara en bröllopstårta och andra tårtor men oftas så är det massor över. Min svärmor tyckte det var förfärligt att  vi bara skulle ha EN tårta. Men inte ens den gick åt. Min åsikt är i alla fall om man har efterrätt och inte flera folk som kommer till kaffet ( som också är vanligt i norge) så behøvs det inte så mycket tårta den blir ofta slängd.

  • jkbr

    åh jag såg inte att du är norsk läste inte så noga :)  men nej det är inte vanligt i sverige. 
    kanske før att det inte är så vanligt att man har flera folk som bara kommer till kaffet och festen.
     

  • jkbr

    Jag har varit två gånger på brøllop då tårtorna nästan gick åt , den ena g¨ången var det på ett brøllop där vi åt buffe och ingen desert och det var massor av tal så tårtorna kom sen och själva brøllopstårtan var ganska æcklig men dom andra jättegoda, Den andra gången var det när det var ganska många extra som kom till festen som inte var med på middagen. Vi hade snacks, godis lite ost och kex  under festen. korv och brød senare på natten till vickning.
    Det har jag däremot bara sett på svenska brøllop ? ( vickning altså) 

  • jkbr

    min svärmor sa efterråt att det var ju bra att det inte var så mycket tårta :) trots att hon trodde folk skulle tycka vi var jätte snåla innan. godis och snacks  räcker :) lycka till :)

  • jkbr

    men i norge så är det tradition att det "ska" vara många tårtor + bröllopstårta i tillägg till desert.
    Såklart man kan ha det, men jag tror ts undrar om det är som i norge och det är det inte.

Svar på tråden Hur vanligt är det med bröllopstårta och tårtbuffé?