Inlägg från: Anonym (Skyhigh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skyhigh)

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    Vi har ett paketpris på 250.000 kr. Där ingår mat (smårätter, huvudrätt, fruktbuffe, dessertbuffe, tårta samt alkoholfri dryck), dekorationer (dukar, stolöverdrag, blommor, kandelabrar osv) på alla bord inkl honnörsbordet samt i kyrkan, även brudbukett, två kameramän plus en fotograf, bil (rolls royce), lokal, kyrka, serveringspersonal osv...

    Utöver det så tillkommer;
    Liveband: 32000 kr
    Extra fotograf: Bokat men ej diskuterat pris än
    MUA/Frisör: ca 5000kr (inkl mammas hår och make up tror jag det var)
    Klänning: 15000kr (utan skor, slöja eller ändringar)
    Ringar: Designas i utlandet... ingen aning om pris än.
    Fästmannens kläder: ca 4000kr

    Sen är det massa småsaker som inte beställts ännu. T ex servetter med foliering. Inbjudningskort (vi har ett tag till till bröllopet). Favours till gästerna osv... Vi har hyrt in 2 bartenders också, men ingen susning vad de ska ha för sitt "lilla" gästspel

     

  • Anonym (Skyhigh)
    Anonym (I Thailand) skrev 2013-04-19 22:58:13 följande:

    Pagnie och Skyhigh: Känner någon slags skräckblandad förtjusning när jag läser att ni lägger varsin kvarts miljon kronor på era bröllop. För oss (och de flesta andra) är det enormt mycket pengar och inget man får ihop särskilt lätt med barn, hus, VAB och annat... Och det känns väldigt främmande att lägga en så stor summa på en enda dag. Även om det är en fantastisk dag. Men ni kanske inte har barn än?


    Betalar ni era bröllop själva eller får ni bidrag från föräldrar/andra släktingar?


    Det går upp i de summorna när man bjuder några 100 gäster vilket jag kan förstå låter helt ofantligt! Men så är det, i alla fall i vårt fall Både jag och fästmannen har varit eniga i hur vi vill ha vårt bröllop och det får vi så här. Alla har olika drömmar, viljor, förutsättningar så klart...  
    Nej, vi har inte barn än. Vi har valt att vänta med det till efter bröllopet. Men allt annat har vi precis som alla andra. Men vi är inte direkt 18 år gamla så vi har dels byggt upp en ekonomisk buffert och dels har vi föräldrar som engagerar sig väldigt mycket i bröllopet... känslomässigt och ekonomiskt. Men jag kan helt hålla med dig om att det är en absurd summa pengar egentligen Skrikandes
    Det kommer dock helt klart bli en fantastisk dag, även om det bara är en dag, som du säger  
     
  • Anonym (Skyhigh)
    Anonym skrev 2013-04-20 11:09:02 följande:
    Av vad jag har förstått av mina kolleger med utländsk härkomst (som har de här jättestora bröllopen) så ger ju gästerna pengar i kuvert till brudparet. Ju närmare släkt desto mer pengar och det är inte helt ovanligt att man går plus på hela kalaset? =)
    Det stämmer att folk oftast kommer med pengar som gåva (alternativt guld, men det händer mer och mer sällan). Men som Pagnie sa, tror verkligen inte vi går plus, och det är inte meningen heller
  • Anonym (Skyhigh)
    Anonym (1 vecka kvar) skrev 2013-04-22 09:27:22 följande:
    Oj! Vilken hisnande känsla att inse att det finns personer vars ringar kostar lika mycket eller mer än hela vår bröllopsbudget! Vi lade budget på 50 000, men kommer nog att landa på ca 45 000. Vi har fått snåla lite, t.ex. engångsartiklar istället för riktigt porslin, enkel mat istället för trerätters och inga inhyrda musiker (tur att man har lite halvbegåvade vänner). Mest har nog kläder kostat. Därefter tårta och ringar och på tredje plats blommor och andra dekorationer. Hade inte haft något emot att kunna lägga lite mer pengar, men vi vill inte låna för en sån grej. Det blir nog jättebra ändå. En sak har jag däremot undrat: hur vågar man använda ringar som kostat 40-50 000 kr? Jag är livrädd att tappa min som ändå bara har kostat runt 2500-3000 kr!
    Vi försäkrar våra ringarna... Jag är dock inte livrädd om mina ringar på grund av vilket värde de har rent pengamässigt... Det emotionella värdet är utan tvekan det som gör att jag skulle bryta ihop ifall jag skulle tappa någon av dem. Och då kvittar det om ringen kostat 1000 kr eller 50 000kr
  • Anonym (Skyhigh)
    FruForsmark skrev 2013-04-23 11:53:32 följande:

    Verkar som många med högre budget på sina bröllop väljer att vara anonyma. Synd. Jag får en känsla av att det är mer ok att säga att man lägger 10 tkr på sitt bröllop än 100 tk. Varför? Har man råd så har man ju råd och alla har olika prioriteringar.


    Jag kan bara svara för mig själv så klart. Jag väljer att vara anonym då jag vet att folk (läs: delar av släkt) kan identifiera mig via mitt alias (kan man ändra alias?!). Jag har inget intresse av att lägga mig i deras intriger som de så gärna skapar med sina tävlingar om vem som har störst hus, finast bil och lägger mest pengar på sitt bröllop osv. 
    I min släkt finns båda parter...de som tycker hur kan man lägga så mkt pengar på en dag och de som nonchalant och uppsnoffsigt menar att det är en bagatellsumma för deras bröllop minsann kostade betydligt mkt mer... Trevligt med såna personer... och ja, dessvärre "måste" jag bjuda dessa människor vare sig jag vill eller inte...
  • Anonym (Skyhigh)
    Pagnie skrev 2013-04-23 21:23:53 följande:
    ja ni har helt rätt. Men ärligt talat flickor så tror jag att det bara handlar om avundsjuka i nästan alla av dom fallen. visst kan det vara rätt onödigt men jag tror många önskar att dom hade den budgeten och att dom kunde få sitt sagobröllop istället för det budgetbröllop som dom tvingas planera på grund av för liten budget. njut av att ni får det ni vill ha.
    och som många säger, bröllop är sjukt dyrt.
    Håller med!

    Handlar nog lite om prioriteringar också. En del kan väl tycka att bröllop inte är en prio sak framför hus, bil, nödvändiga blöjor och dylikt. Och det är helt ok! Så får man tycka...
    Men har man möjlighet (tidsmässigt, ekonomiskt osv) och önskar man ett stort och påkostat bröllop så ska man få kunna prioritera det utan att det ifrågasätts... Alla har olika drömmar om den stora dagen. 

    Har ju till och med fått kommentarer som; "varför ska du gå och köpa klänning?! Så onödigt! Sätta 15-20.000kr på en klänning som du använder EN gång sen ska den hänga och damma i garderoben! Hyr ist! Det gjorde vi! Så bekvämt...behövde inte tänka på kemtvätt eller något!". Jo, men tack för din åsikt som ingen bad om (kände jag när jag fick denna kommentar!). Uppenbarligen känner ju dessa människor inte heller mig så väl, för då hade de vetat att INGET dammar i mina garderober oavsett om det används eller inte haha... Cool
  • Anonym (Skyhigh)
    Pagnie skrev 2013-04-23 22:20:28 följande:
    ja men precis. jag lägger minst lika mycket på min klänning och får samma kommentarer. så jag orkar verkligen inte.
    Det må vara en klänning man bara ska ha en gång. Men jag har inga planer på att någonsin bära brudklänning igen i mitt liv och då vill jag ju ha min drömklänning nu!  
    Men jag håller med dig...man orkar till slut inte med folks åsikter så därför har jag faktiskt börjat hålla det mesta för mig själv. Absolut ingen vet var min klänning är ifrån tex förutom min mamma och bästa väninna, likaså ringar. Vill gärna tänka att folk får bli överraskade ist när dörrarna öppnas i kyrkan och folk får tycka bu och bä eller WOW om klänning, hår, ringar osv och likaså när dörrarna öppnas till lokalen... Och vill en del sitta och spekulera i vad allt kostat istället för att njuta av festen så be my guest (lyckligtvis är de inte så många)... Vi kommer ha vårt drömbröllop ändå och kommer njuta av varenda sekund!!
  • Anonym (Skyhigh)

    Det här med intimitet...Ja det beror väl på tolkningen av det? Kommer man från en stor familj, med stora släkter, där man umgås ofta (som t ex jag faktiskt gör) så är intimitet för mig kanske mer uttänjt (gud vad den stavningen ser märklig ut...säkerligen fel men iaf...) än för någon annan.
    Vårt bröllop kommer vara väldigt stort i antalet folk. Men varenda en som kommer (utom ett få antal som bjuds för att vi inte vill selektera bort i familjer) är folk vi vill ha där. Folk som ser fram emot och längtar till detta bröllop nästan lika mycket som vi gör. Folk som älskar oss och är lyckliga för vår skull för dem ser den där kärleken mellan oss som många i min omgivning vet att jag, med universitetsfokus och karriär, aldrig trodde skulle ske för mig och han för honom likaså.
    Så nej, jag tycker inte man tappar intimitet för att ett bröllop är stort... Men som flera skrivit här så har det ju väldigt mkt att göra med vad gästerna bidrar med för stämning.
    Sedan kan jag ju bara prata för mig själv här men att bunta ihop alla gäster trångt för att det ska bli intimt känns främmande för mig. Jag vill att våra gäster ska sitta luftigt och kunna röra sig fritt. De är så pass sociala att de tar kontakt med varandra och oss som brudpar ändå, som Pagnie sa.

    Som Pagnie sa så innebär ett paket även för oss att vi inte behöver lägga ner lika mkt aktiv tid (som att leta dukar, porslin eller vad det kan vara) utan det ordnar bröllopsfixaren efter våra önskemål. Tycker att jag har nog så det räcker med att föreställa mig hur jag vill ha det och ränna till dekoratör med idéer stup i kvarten än att jag sen också ska behöva leta efter dessa saker själv med.

    (Sen finns det mkt som tillkommer på vårt bröllop som jag måste fixa själv om jag vill ha det ändå).

    Men, för att avsluta, alla har sin bild utav hur man vill att ens bröllop ska se ut och upplevas! Jag har varit på många "mindre" bröllop som i upplevelsen känts som ett gigantiskt bröllop (eller hur man nu ska uttrycka sig). Och jag har varit på det motsatta! Inget är fel eller rätt. Inget är bättre eller sämre! Och så länge varje brudpar känner sig nöjda med sin dag så kan det kvitta om det kostat 1000kr eller 100.000kr eller om det varit 10 pers eller 100 pers.

  • Anonym (Skyhigh)

    Och intresset för kostnaden...
    Antar att det bara är så i en del kretsar tyvärr. Det har aldrig intresserat mig vad någon annans bröllop kostar eller dylikt. Förrän förvisso nu, då jag är nyfiken för att jag på ett ungefär vill veta vad det kan gå på för summa. Men då frågade jag en av mina närmsta vänner som hade ett bröllop med ungefär det antal vi ska ha...sen utgick jag från det helt enkelt och blev inte chockad av bröllopsfixarens priser.
    Men jag har en del "nyfikna själar". Kan väl helt ärligt säga att det nog tillhör min folkgruppen lite att vara nyfikna och jämföra sig osv...

  • Anonym (Skyhigh)
    dellelgarin skrev 2013-04-24 14:22:36 följande:
    Skyhigh: vi låter inte folk sitta trångt för att uppnå intimitet, det var ju skrivet med ett leende. Och i vårat fall har vi valt att vara hemma på våran gård för det känns viktigt för oss, och eftersom nästan alla tackat ja så får de gå att sitta lite trångt. Det kommer gå fint, inte ens om jag försöker tänka efter kommer jag ihåg om det varit luftig eller trångt på de bröllopsmiddagar jag varit på :) prioriteringar är ju alltid det de handlar om:)
    Rätt dum kommentar faktiskt. Av mig alltså Även om jag faktiskt inväger en sådan sak i val av lokal/plats för fest/middag... Men fortfarande onödig kommentar...givetvis förstod jag att du inte menade att du ska stapla gästerna på varandra! Kanske man ska prova dock...
Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?