• Pagnie

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    250 000 utan bröllopsresa

    23 000 för klänning

    50 000 för mina ringar

    130 000 för lokal med mat och dekorationer, blommor, limousine, fotograf

    hotell 3000

    fotografer 10 000

    persiskt vigelbord 3000

    frisör 7500

    mannens kläder 3000

    sen har jag väl säkert glömt något. men det mesta ingår ju i lokalen. däribland också dj och fri bar samt tårta.

    sen går bröllopsresan på 50 000 då vi åker två veckor till japan.

  • Pagnie
    Anonym (I Thailand) skrev 2013-04-19 22:58:13 följande:
     

    Pagnie och Skyhigh: Känner någon slags skräckblandad förtjusning när jag läser att ni lägger varsin kvarts miljon kronor på era bröllop. För oss (och de flesta andra) är det enormt mycket pengar och inget man får ihop särskilt lätt med barn, hus, VAB och annat... Och det känns väldigt främmande att lägga en så stor summa på en enda dag. Även om det är en fantastisk dag. Men ni kanske inte har barn än?


    Betalar ni era bröllop själva eller får ni bidrag från föräldrar/andra släktingar?


    Ja alltså det är ju sjukt mycket pengar. Det har slagit oss med. Men både jag och sambon är helt överens om vad vi vill ha ut av vår dag. Man kan ju se det som att det är en handpenning på ett hus eller en hel bil. Men å andra sidan så känner vi att detta är bara en enda gång i livet och vi vill verkligen ha det som vi drömt. okej nu kanske tjejer drömmer mer än killar men jag får verkligen mitt drömbröllop med prinsessklänningen och den stora limousinen och alla gästerna och de runda borden och ja allt helt enkelt. Sambon säger som så att vi förtjänar livskvalitet. Och det får man genom att leva lite.
    Vi har inga barn nej utan det är något som vi kommer att skaffa när vi är gifta. vi har väldigt lika värderingar jag och min sambo och vi vill ha en riktigt stabil grund att stå på innan vi sätter barn till världen. Så vi ville verkligen lära känna varandra och vara tillsammans några år innan barn kom in i bilden. plus att vi ville vara gifta innan för annars hade vi ALDRIG haft råd med det bröllopet vi ville.

    Nej vi får inga bidrag utan detta är pengar som vi sparat ihop helt själva. visst min mamma lägger en lika stor summa som till alla mina andra syskon på 10 000 men det är typ det enda.
    Och det blir ju gärna så här stora bröllop när det är orientaliska kulturer med i mixen. jag är ju helsvensk men han är från iran.
    Och med 170 gäster blir det så dyrt om man vill ha det bästa. kosta vad det kosta vill kände vi.
    Men vi känner samtidigt att (okej det här kanske irriterar folk) men att samla ihop 250 000 har inte varit speciellt svårt. vi blev klara med skolan i juni båda två och har jobbat sedan dess men har sen april förra året kunnat spara ihop den summan.
    Så när vi lägger 250 000 på ett bröllop känner vi att vi kan spara ihop det på ett år igen och sen köpa hus om vi vill. Men dock sparar vi till en buffert på 100 000 att ha under föräldraledighet sen först.

    Men som någon sa här så är det mycket pengar man får i gåvor när man gifter sig i vissa kulturer. Alla från den kulturen kommer ju så klart ge pengar. Det är underförstått. Nu tror inte vi att vi kommer gå på plus bara för det men vi tar tacksamt emot alla bidrag vi får.
  • Pagnie
    a ring on my finger skrev 2013-04-22 12:41:03 följande:
    Anonym (1 vecka kvar) skrev 2013-04-22 09:27:22 följande:Oj! Vilken hisnande känsla att inse att det finns personer vars ringar kostar lika mycket eller mer än hela vår bröllopsbudget! Vi lade budget på 50 000, men kommer nog att landa på ca 45 000. Vi har fått snåla lite, t.ex. engångsartiklar istället för riktigt porslin, enkel mat istället för trerätters och inga inhyrda musiker (tur att man har lite halvbegåvade vänner). Mest har nog kläder kostat. Därefter tårta och ringar och på tredje plats blommor och andra dekorationer. Hade inte haft något emot att kunna lägga lite mer pengar, men vi vill inte låna för en sån grej. Det blir nog jättebra ändå. En sak har jag däremot undrat: hur vågar man använda ringar som kostat 40-50 000 kr? Jag är livrädd att tappa min som ändå bara har kostat runt 2500-3000 kr!Jag är ganska övertygad om att dessa ringar är försäkrade
    ja så kan det vara. Alla prioriterar ju lite olika har jag märkt här på bt men alla får säkert sitt drömbröllop också. vi ville inte heller ta lån så jag vet exakt vad du menar. Men vi sparade ihop våra 250 000 istället. Gick bra det med och det känns skönt att slippa lån.
    Nej jag är faktiskt inte alls rädd för att använda mina ringar. dom ligger på ca 50 000 förlovningsringen som är den enda jag har nu ligger på lite drygt 25 000 och det är inga problem att ha den. den sitter så bra på fingret så jag vet att risken att tappa den är lika med noll ungefär. så det är jag inte alls orolig för.
  • Pagnie
    20 juli 2013 skrev 2013-04-22 21:47:52 följande:
    Det kostar...alldeles for mycket!:) Drygt 300.000 kr exklusive brollpsresa och ringar. Vansinniga pengar som nastan gor en gratfardig nar man stannar upp och tanker till men oj, vad kul det ska bli!!! 

    Vara kara foraldrar har bidragit med 130.000 SEK och resten har vi sjalva sparat ihop under ett ar. Vi har bada relativt hoga inkomster (las: jobbar mycket:)) och bestamde oss for att vi ville sla pa stort och en gang i livet fa bjuda vara allra narmaste vanner och familj pa en ordentlig fest i samband med att vi gifter oss. Det har saklart varit dagar da vi bada bara skakat pa huvudet och undrat om vi ar riktigt kloka men nu kanner vi oss bara lyckliga och forvantasfulla infor vad vi hoppas ska bli en alldeles fantastiskt dag! 

    Jag vet att det galet hoga beloppet sticker i ogonen pa manga men varfor kanns det som att alla med en betydligt mindre budget har ratt att klanka nerpa oss med en hogre? Hela livet ar ju fullt av prioriteringar och for oss ar det till exempel viktigare med sant har an att ha en fin bil, eller ett stort hus.
    Vi jobbar hart for for vara pengar och jag kanner mig helt saker pa att vi kommer att tycka det ar vart varenda krona! Sjalvklart kan en fest vara minst lika rolig foren brakdel av var budget och vi har manga och ofta sanna fester men den har far och kommer att vara helt annorlunda - en 1 gang i livet fest dar vi far skamma bort, tacka och lyxa till det for alla dem vi alskar. For oss ar inget pris for hogt for det om vi nu har mojlighet!

    Vi har valt att dra ner pa antalet gaster och kommer att bli ca 80-85 gaster.  
    Sa har ser var budget ut:
    Brollopspaket: 130.000 (snittar, skumpa, 3 ratter, kaffe/tarta, all dryck till maten, blommor och dekorationer, vickning, brollopskoordinator, brunch
    Vigsel (vigselforattare, iordningsstallande av stolar, blommor: 5000
    Liveband och DJ under vigsel och till partyt: 20.000
    Eldshow: 5.000
    Bar: ca 30.000 raknar vi med
    Klader till bruden: Totalt 15.000
    Klader till brudgum: Total 10.000
    Klader till brudfolje: Totalt 10.000
    Overnattning pa slottet: 63.000
    Transport: 11.000
    Brudbukett, ovriga blommor, smasaker, inbjudningar etc 8.000

     
    Det där med att det sticker i ögonen på folk brukar kallas avundsjuka. Och kommentaren man ofta får när folk får reda på ens budget är hurvida man tagit lån eller inte. folk verkar inte förstå att vissa sliter hårt för att tjäna ihop sina pengar och faktiskt spara.
    Så har vi också fått höra. men vi har precis som ni sparat ihop under ett år, enda skillnaden är att vi inte får bidragen från föräldrar men annars är vi lite i samma sits. Vi precis som ni har slitit hårt och vi tycker inte heller att vi behöver en fin bil eller ett hus, inte just nu i alla fall. och vill vi ha det så sparar vi till det då. väldigt enkelt.

    Vi tycker också att man får helt enkelt köra på det man vill ha. Om vissa vill ha engångs porslin med plastbestick, massa gör det själv grejer och sy sin klänning själv och hyra en gammal bygdegård eller lokal på en camping så får dom väl det. Men då tycker jag verkligen inte att dom ska klaga på dom som faktiskt sparar och sen lägger sina pengar på något sådant som bröllop när det egentligen bara handlar om avundsjuka från deras sida.
    Kör hårt ni, jag tror ni kommer få ett fantastiskt bröllop som ni kommer kunna se tillbaka på många år efter.
  • Pagnie

    ja ni har helt rätt. Men ärligt talat flickor så tror jag att det bara handlar om avundsjuka i nästan alla av dom fallen. visst kan det vara rätt onödigt men jag tror många önskar att dom hade den budgeten och att dom kunde få sitt sagobröllop istället för det budgetbröllop som dom tvingas planera på grund av för liten budget. njut av att ni får det ni vill ha.
    och som många säger, bröllop är sjukt dyrt.

  • Pagnie
    Anonym (Skyhigh) skrev 2013-04-23 22:01:22 följande:
    Håller med!

    Handlar nog lite om prioriteringar också. En del kan väl tycka att bröllop inte är en prio sak framför hus, bil, nödvändiga blöjor och dylikt. Och det är helt ok! Så får man tycka...
    Men har man möjlighet (tidsmässigt, ekonomiskt osv) och önskar man ett stort och påkostat bröllop så ska man få kunna prioritera det utan att det ifrågasätts... Alla har olika drömmar om den stora dagen. 

    Har ju till och med fått kommentarer som; "varför ska du gå och köpa klänning?! Så onödigt! Sätta 15-20.000kr på en klänning som du använder EN gång sen ska den hänga och damma i garderoben! Hyr ist! Det gjorde vi! Så bekvämt...behövde inte tänka på kemtvätt eller något!". Jo, men tack för din åsikt som ingen bad om (kände jag när jag fick denna kommentar!). Uppenbarligen känner ju dessa människor inte heller mig så väl, för då hade de vetat att INGET dammar i mina garderober oavsett om det används eller inte haha... Cool
    ja men precis. jag lägger minst lika mycket på min klänning och får samma kommentarer. så jag orkar verkligen inte.
  • Pagnie

    skyhigh: ja men verkligen. jag har i alla fall min drömklänning nu och den kostade massor men det behöver inte folk veta. de får din skita i.

  • Pagnie

    nu säger vi inte att alla vill ha stora bröllop utan det som sades var att många som klagar så ligger det ofta avundsjuka bakom. sen finns det ju jätte många som vill ha små bröllop också och det är nog ingen som ser ner på någon för det. synd om du får den känslan. jag är ju en sån som har paket och jag tycker inte att vårt bröllop blir opersonligt. grejen är ju bara det att dom bekostar allt inom paketet men vi bestämmer ju fortfarande allt. dom betalar tårtan men vi bestämmer hur den ska se ut och vad som ska vara i. dom betalar blommor men jag får välja och får exakt dom blommor jag vill ha och samma som jag skulle ha om jag betalade själv. Vi väljer dekorationer och färger, vi bestämmer maten och till och med bar menyn. bil får vi bestämma själv men dom betalar.. dj:n ingår men där hade vi förhandlat till oss vilken dj reda från början. och jag kan säga att även fast vi har paket så lägger vi vår personliga Touch på allt ändå. . det är ju inte som att man får ett paket som bara levereras på ett sätt. så jag tror inte storlek spelar någon roll på det personliga eller inte utan det beror helt på paret och inget annat. sen att vi lägger mer pengar gör bara att vi kan lägga mindre tid.

  • Pagnie

    kanske, kanske inte. det beror helt på vad man har för människor på bröllopet. jag gifter mig ju med en iranier och där är alla fram och pratar med brudparet och fotar osv så själva middagen är en väldigt liten del i det hela. känns just nu mer som att du vill rättfärdiga ditt lilla bröllop och hitta fel med våra stora. men det kanske inte är så vad vet jag men det känns lite så. oavsett storlek på bröllop så blir det vad man gör det till och bara man får det som man själv vill.

  • Pagnie

    det var det jag som skrev och om man tar illa upp av det så ligger det ju hos personen själv och i att denna person inte själv är nöjd med ditt bröllop. är man osäker och missnöjd kanske man tar illa upp av det. men jag står för det jag skrev och håller fast vid det att om man väljer att göra det på det sättet så ska dom få göra det. inget som varken jag eller någon annan ska behöva säga något illa om. det är ju inte direkt riktat till någon och om någon helt random person säger detta till någon annan så ska man ju inte behöva ta illa upp av det. då ligger som sagt problemet hos en själv.

Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?