• NBFN

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    Oj oj... Ingen aning! Vi har satt en budget för middag/fest på 60 000:-, då ska allting vara inräknat som har med mat, dryck, dekor, personal, lokalhyra, musik, osv.

    Vi kommer att catera maten från en god vän som är köksmästare på en av de bättre krogarna. Vi har nu äntligen bestämt oss för upplägget på middagen, från att vi skulle ha trerätters till att vi ska ha "tvårätters-buffé", alltså en kall buffé för förrätterna och en varm buffé för varmrätterna, sedan funderar vi på om vi ska ha en liten dessertbuffé med diverse frukter ihop med bröllopstårta. Bufféerna blir ordentliga med mycket mat av olika slag, och hög kvalité. Vi får betala 250:-/kuvert - SÅ jäkla bra pris!! Vår käre vän sa att 200:- kunde vi komma långt på, men då ville vi lägga på åtminstone 50:- för att få in drycken också. Så i priset ingår två maffiga bufféer, fri dryck under middagen, en ev. dessertbuffé samt avec, även köks- och serveringspersonal får vi för denna kuvertavgift.

    Till festen hyr vi in bra barpersonal som min m2b arbetat med i många år och litar på, en DJ-kollega till min m2b kommer att spela på festen och ge det i bröllopsgåva (han ska få både en och två stjärnor i himlen för det) sedan kommer vi även att ha två personer på plats som ser till att om någonting skulle ske (någon blir för full eller andra otrevligheter) så slipper vi bekymra oss om det och dem sköter det.

    Sedan tillkommer ju kostnad för lokal, städning, den lokalvärd/-inna som kommer att vara på plats under kvällen och natten. Men i och med det låga priset på maten, att vi får DJ gratis, personal till låg summa och fotograf gratis så har vi valt att lägga lite mer pengar på själva lokalen, att slippa bekymra oss om städning samt att alla gäster ska få transport från kyrka till lokal som vi bekostar.

    Så ja ni... Vi ska nog kunna komma under 60 000:- på middag och fest, men ändå skönt att ha den budgeten att gå efter.

    I övrigt har vi inte satt någon budget, men vill gärna att hela kalaset inte går på mer än 100 000:-, och det ska vi nog kunna klara... Hoppas jag...


Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?