Inlägg från: 20 juli 2013 |Visa alla inlägg
  • 20 juli 2013

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    stormhelen skrev 2013-02-11 18:00:14 följande:

    Och det är som jag har skrivit flera ggr att hade vi inte fått dessa pengar så hade vi inte haft den här sortens bröllop.


    Men det är ju så att vi inte kan spendera dessa pengar på vad vi vil,l de är öronmärkta för "bröllop."


     


    Jag förstår inte att det blir ett sådant ståhej på folk för att mina föräldrar vill och kan ge oss sådana summor.


     


     


     


     


     


    Jattetrakigt att du ska behova forsvara din budget och dina val! Grattis till bidraget och om nagot tycker jag att det ar fantastiskt fint att vilja lagga sina pengar pa sina nara och kara istallet for en resa (som man kan aka pa senare)!
    Jag onskar dig en helt underbar dag och riktigt brakfest!!!
  • 20 juli 2013

    Det kostar...alldeles for mycket!:) Drygt 300.000 kr exklusive brollpsresa och ringar. Vansinniga pengar som nastan gor en gratfardig nar man stannar upp och tanker till men oj, vad kul det ska bli!!! 

    Vara kara foraldrar har bidragit med 130.000 SEK och resten har vi sjalva sparat ihop under ett ar. Vi har bada relativt hoga inkomster (las: jobbar mycket:)) och bestamde oss for att vi ville sla pa stort och en gang i livet fa bjuda vara allra narmaste vanner och familj pa en ordentlig fest i samband med att vi gifter oss. Det har saklart varit dagar da vi bada bara skakat pa huvudet och undrat om vi ar riktigt kloka men nu kanner vi oss bara lyckliga och forvantasfulla infor vad vi hoppas ska bli en alldeles fantastiskt dag! 

    Jag vet att det galet hoga beloppet sticker i ogonen pa manga men varfor kanns det som att alla med en betydligt mindre budget har ratt att klanka nerpa oss med en hogre? Hela livet ar ju fullt av prioriteringar och for oss ar det till exempel viktigare med sant har an att ha en fin bil, eller ett stort hus.
    Vi jobbar hart for for vara pengar och jag kanner mig helt saker pa att vi kommer att tycka det ar vart varenda krona! Sjalvklart kan en fest vara minst lika rolig foren brakdel av var budget och vi har manga och ofta sanna fester men den har far och kommer att vara helt annorlunda - en 1 gang i livet fest dar vi far skamma bort, tacka och lyxa till det for alla dem vi alskar. For oss ar inget pris for hogt for det om vi nu har mojlighet!

    Vi har valt att dra ner pa antalet gaster och kommer att bli ca 80-85 gaster.  
    Sa har ser var budget ut:
    Brollopspaket: 130.000 (snittar, skumpa, 3 ratter, kaffe/tarta, all dryck till maten, blommor och dekorationer, vickning, brollopskoordinator, brunch
    Vigsel (vigselforattare, iordningsstallande av stolar, blommor: 5000
    Liveband och DJ under vigsel och till partyt: 20.000
    Eldshow: 5.000
    Bar: ca 30.000 raknar vi med
    Klader till bruden: Totalt 15.000
    Klader till brudgum: Total 10.000
    Klader till brudfolje: Totalt 10.000
    Overnattning pa slottet: 63.000
    Transport: 11.000
    Brudbukett, ovriga blommor, smasaker, inbjudningar etc 8.000

     

  • 20 juli 2013
    FruForsmark skrev 2013-04-24 11:36:43 följande:
    Huvudet på spiken. Alla gör sina bröllop på sitt sätt och därmed kostar det olika. Att säga att påkostade bröllop per automatik blir opersonliga och att minibröllop blir tråkiga är ren generallisering. Jag vet ett bröllop som gick på 500 tkr och det var tydligen hur personligt och kul som hellst och speglade verkligen brudparet. Det är trist att det är så ok att fråga om bröllopsbudget och per automatik kritisera ett bröllopsupplägg. Alla prioriterar olika och har olika förutsättningar och det måste man acceptera. Fick höra lite ang vår bröllopsbudget av en person i vår närhet, att hen aldrig skulle kunna lägga de pengarna på EN dag.. detta fick vi svälja. Samtidigt så köper samma person en kitchen aid för närmare 8 tkr (vi skulle aldrig lägga en sådan summa på en hushållsmaskin) men inte sjutton kritiserade vi personen för det. Men det var helt ok att ifrågasätta vår prioritering.. intressant
    Fru Forsmark - jag kunde inte halla med mer!

    Kul att det ar lite positiv anda i traden nu i alla fall!

    Alla diskutioner om att det skulle bli stelt och opersonligt bara for att man valjer att ha festen i ett slott eller herrgard forstar jag overhuvud taget inte!?! Ar det plotsligt hemmagjorda dekorationer eller moster Elsas lasagne som gor festen?
    Vi har ett riktigt avslappnat utomhusbrollop med mycket musik, underhallning, en avslappnad kladkod, ater var forratt staende sa att inte sittningen blir far lang, har ett riktigt partyband, tander bastu och hoppas pa utomhusbad i soluppgangen och later alkoholen floda. So what om nagon blir lite full!? Varfor skulle det bli mer stelt pa ett slott and i en foreningslokal?? 
Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?