Inlägg från: Anonym (brud -13) |Visa alla inlägg
  • Anonym (brud -13)

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    Anonym skrev 2013-02-08 18:50:49 följande:
    Ni som har väldigt stor budget: Tjänar ni väldigt mycket så att 150.000 är något ni relativt snabbt tjänar in igen, eller lägger ni en enorm del av det ni tjänar på bröllopet?

    Vi tjänar rätt bra. Min blivande man har kring 40.000 i måanden. Jag är student, men kommer ha upp mot 30.000 som ingångslön och börjar jobba nu i juni. Så inga små summor oss emellan. Men vi har ändå en budgett på ca 60.000 (som vi kanske överskrider liiiite).

    Jag tycker det är svårt att bestämma mig. På ett sätt vill jag ha ett stort bröllop då detta bara görs en gång i livet, å andra sidan klarar jag inte helt rättfärdiggöra sådana summor på ett bröllop. De pängara kunde ju gått till huslån, besparingar till tiden det blir barn osv.

    Detta är absolut inte påhopp på något sätt. Jag bara undrar hur ni har tänkt kring detta.. 
    Vi har inte så mycket utgifter men inte jättemycket i inkomster heller. alltså vi har ju två heltidslöner så vi får ju mycket kvar. sparar i alla fall minst halva lönen. men då har vi till utgifter plus nöjen rätt bra ändå.
    Men vi känner att eftersom man bara gör detta en gång i livet så varför inte. vi är unga och huslån hinner vi sparar till sen. ett år till så kan vi ha lika mycket igen liksom.
    Jag vill kunna se tillbaka på den här dagen och vara glad att jag gjorde allt och fick möjlighet att köpa den klänningen jag ville ha och dom ringar jag ville ha istället för att gå runt och ångra att jag aldrig gjorde det. Pengar är bara materiela ting. Visst nu slänger vi iväg en massa pengar men vi kommer få en underbar dag. plus att i min mans kultur så ger man bara pengar i present och den enda ska vara värre än den andra så vi får nog tillbaka i alla fall hälften av alla pengar ändå.
  • Anonym (brud -13)

    Vi lägger ca 250 000 utan bröllopsresan inräknat. De största posterna har varit min klänning på 20 000 plus ringarna på 42 000.
    Sen är vi i en restaurang där allt ingår när det kommer till mat och alkohol. öppenbar och så. Sen kör vi ju hummer limousine, 2 fotografer, en kameraman, en dj, 3 kurdiska spelmän och lite annat som kostar lite extra. men det är det helt klart värt. en dag i livet och den ska man kunna kolla tillbaka på med glädje och lycka och inte några tänk om vi hade gjort så istället.

  • Anonym (brud -13)
    Anonym skrev 2013-02-11 09:17:44 följande:
    Stormhelen: Ni kan lägga över 150 000 kr på bröllopet men anser inte att ni har "råd" med bröllopsresa...? Ett alternativ kunde ju vara att skära ner lite på kostnaderna för bröllopet. Vilka olika världar man lever i! Vi planerar bröllop till nästa sommar, har satt en gräns på max 100 000, då är resan inkluderad. Vi sparar ihop. I nuläget vet inte våra föräldrar om våra planer så vi vet inte om de kommer vilja hjälpa till med nåt, inget vi räknar med i alla fall.
    bröllopsresan var väl ändå en ganska liten del i det hela. många som har bröllopsresa flera år eller i alla fall månader efteråt. varför dra ner på den stora festen som man planerat så länge bara för en resa?
    Vi har inte planerat något om någon resa efter bröllopet utan vi kommer ta pengarna vi får i bröllopspresent och åka på resa för den vilket många gör. vi kommer nog i alla fall få in 50-75 000 i gåvor så då behöver i alla fall inte vi ha råd med den.
  • Anonym (brud -13)
    Anonym skrev 2013-02-11 11:16:23 följande:
    Jodå, jag läste hela... Och med tanke på att deras "bidrag" från föräldrarna är lika mycket som vår (och många andras) totala budget konstaterar jag bara att vi lever i helt olika världar! För mig och min sambo är resan en stor del av hela upplevelsen eftersom vi inte har rest så mycket sen vi fick barn och vill göra något mysigt tillsammans hela familjen. Jag tror inte att det nödvändigtvis blir roligare för att det kostar mycket. Men det är jag det. Förstår inte riktigt varför det måste bli sånt ståhej över det.
    låter lite som avundsjuka det där. behöver inte bli bättre bara för att det kostar absolut inte men i de allra flesta fall tror jag att det blir det för man har större valmöjligheter.
  • Anonym (brud -13)
    Anonym skrev 2013-02-11 12:19:05 följande:
    Avundsjuk? Inte det minsta...
    Om du säger det så.
Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?