Inlägg från: November2013 |Visa alla inlägg
  • November2013

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    vårt bröllop kommer landa på ca 150 000kr utan resan.
    ca 75 gäster i centrala Stockholm och för oss är det själva cateringen som är den största utgiften.

  • November2013
    Anonym skrev 2013-02-08 18:50:49 följande:
    Ni som har väldigt stor budget: Tjänar ni väldigt mycket så att 150.000 är något ni relativt snabbt tjänar in igen, eller lägger ni en enorm del av det ni tjänar på bröllopet?

    Vi tjänar rätt bra. Min blivande man har kring 40.000 i måanden. Jag är student, men kommer ha upp mot 30.000 som ingångslön och börjar jobba nu i juni. Så inga små summor oss emellan. Men vi har ändå en budgett på ca 60.000 (som vi kanske överskrider liiiite).

    Jag tycker det är svårt att bestämma mig. På ett sätt vill jag ha ett stort bröllop då detta bara görs en gång i livet, å andra sidan klarar jag inte helt rättfärdiggöra sådana summor på ett bröllop. De pängara kunde ju gått till huslån, besparingar till tiden det blir barn osv.

    Detta är absolut inte påhopp på något sätt. Jag bara undrar hur ni har tänkt kring detta.. 
    I vårt fall är det mer så att vi båda tjänar bra och vi tycker inte att 150 000kr är så "mycket" pengar för ett bröllop. Nu menar jag inte detta som något slags påhopp eller att 150 000kr är lite pengar.  Jag är själv egenföretagare som slitit hårt för mina framgångar och är otroligt lycklig över att kunna lägga mycket pengar på tex vårt bröllop. Så för mig är det även en "belöning" för hårt slit.

    Sen ser vi det lite som en korttidsplan, vi lägger dessa pengar på ett bröllop men vi har inga större investeringar framöver att ta hänsyn till. Så efter bröllopet kommer vi spara som vi gjorde till bröllopet men investera i pensioner, barn och eget sparande =)
     
  • November2013
    FruForsmark skrev 2013-02-10 23:30:16 följande:
     Vi resonerade så att vi förmodligen aldrig kommer ha ett liknand party någon mer gång där vi får chans att samla alla nära och kära och verkligen satsa. Vi är unga och har varken hus eller barn så why not? 
    Precis så resonerar vi! =)
Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?