Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
  • SandraElisabet

    Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?

    Vi har inte bokat något och vi förlovade oss nyss, men när jag har räknat på det blir det runt totalt 200 000kr...
    Men det är med ALLT!! Vi bor i Göteborg och vill förmodligen ha en serverad 3 rätters middag i en vacker lokal för ca 60 gäster.

    Smekmånad: 50 000
    Vigselring (brudens): 30 000
    Fest med 3 rätters, tårta, musik, godis, favors etc: ca 72 000
    Blommor och dekorationer: 3 000
    Brudens förberedelser och kläder: ca 25 000
    Brudgummens förberedelser och kläder: 7 500
    Hotellövernattning, transport: 5 000
    Fotograf: ca 10 000 eller mer
    Presenter till inblandade: 2 000
    Inbjudningar, porto, tackkort etc: ca 3 300

    Jag har räknat högt på de flesta poster. Jag är händig så kommer förmodligen göra mycket själv, köpa på etsy/ebay etc, funderar även på att sy klänningen själv. :) Så i budgeten har jag verkligen räknat i överkant för att inte få obehagliga överaskningar! Använd budgetverktyget här på BT. Lycka till!!

  • SandraElisabet
    Anonym skrev 2013-02-08 18:50:49 följande:
    Ni som har väldigt stor budget: Tjänar ni väldigt mycket så att 150.000 är något ni relativt snabbt tjänar in igen, eller lägger ni en enorm del av det ni tjänar på bröllopet?

    Vi tjänar rätt bra. Min blivande man har kring 40.000 i måanden. Jag är student, men kommer ha upp mot 30.000 som ingångslön och börjar jobba nu i juni. Så inga små summor oss emellan. Men vi har ändå en budgett på ca 60.000 (som vi kanske överskrider liiiite).

    Jag tycker det är svårt att bestämma mig. På ett sätt vill jag ha ett stort bröllop då detta bara görs en gång i livet, å andra sidan klarar jag inte helt rättfärdiggöra sådana summor på ett bröllop. De pängara kunde ju gått till huslån, besparingar till tiden det blir barn osv.

    Detta är absolut inte påhopp på något sätt. Jag bara undrar hur ni har tänkt kring detta.. 
    Jag är student och min sambo arbetar i en matbutik just nu. Men han är välutbildad och hoppas på nya jobbmöjligheter och jag tar examen till sommaren och hoppas på ett jobb...
    Om vi båda har jobb kan vi absolut få ihop vår uppsatta budget på 200 000 på 1,5 år. (Vi har redan lite undanstoppat och smekmånaden tänkte vi önska oss ett bidrag till) Men om jag skall vara helt ärlig så misstänker jag att vi kommer få ekonomiskt stöd av våra föräldrar om vi vill/behöver.

    Så nej, jag/vi är inte jätterika, men när vi har pratat om hur vi vill ha vår dag så är det denna summa vi förmodligen landar på. Middagen/festen är ju största posten på mellan 70 och 80 000.
  • SandraElisabet
    Anonym skrev 2013-02-08 23:03:51 följande:
    utan smekmånad skulle det ju vara. ;)
    Ja, stäm mig. Flört Tänkte att det kunde intressera någon, därav den undre indelningen.
    Anonym skrev 2013-02-08 19:56:23 följande:
    Tjänade ni på det?
    Anonym (Fundersam) skrev 2013-02-09 08:58:53 följande:
    Vet du vad investering betyder? Det betyder att man förväntar sig någon form av avkastning i form av antingen minskade kostnader eller ökade intäkter.
    Spydiga kommentarer är väll ändå onödiga. Det är ju uppenbart vad FruForsmark menar.
    Skäms på er.
  • SandraElisabet

    Jag tolkade väll de kommentarerna din aningen spydiga, särskilt med tanke på att ni valde att svara anonymt. Om jag missförstod så ber jag om ursäkt. Men alla ni som skriver: tänk på att vissa saker är svåra att uttrycka i text. :) Förtydliga gärna vad och hur ni menar istället.

  • SandraElisabet

    Oppps! Dumma autokorrekt! Inte "din" som skulle det vara.

  • SandraElisabet
    stormhelen skrev 2013-02-11 18:00:14 följande:

    Och det är som jag har skrivit flera ggr att hade vi inte fått dessa pengar så hade vi inte haft den här sortens bröllop.


    Men det är ju så att vi inte kan spendera dessa pengar på vad vi vil,l de är öronmärkta för "bröllop."


     


    Jag förstår inte att det blir ett sådant ståhej på folk för att mina föräldrar vill och kan ge oss sådana summor.


     


     


     


    Jag och min fästman kommer också med största sannolikhet få bidrag (vet ej summa) vilket också "påverkar" våra val av lokal/mat/kläder. Jag skriver "påverkar" inom situationstecken då bidraget ger oss möjlighet att välja det vi vill ha. Det betyder inte "slösa" extra mycket pengar i mina ögon utan kunnma få/unna sig exakt det man helst vill ha. Det är en underbar gåva och ett privilegium att slippa väga ören och inte behöva kompromissa in i minsta detalj.

    På vår dag vill jag att det ska bli exakt så som vi vill ha det, ifall det i slutändan blir en total budget på 200 000 eller 100 000 så vill jag känna mig nöjd med mina val och inte ånga något eller kika i backspegeln och undra hur den där andra klänningen hade blivit..... Det är viktigast att inte ångra något; oavsett håll budgetmässigt.
  • SandraElisabet
    Pagnie skrev 2013-04-20 20:43:51 följande:
    Ja alltså det är ju sjukt mycket pengar. Det har slagit oss med. Men både jag och sambon är helt överens om vad vi vill ha ut av vår dag. Man kan ju se det som att det är en handpenning på ett hus eller en hel bil. Men å andra sidan så känner vi att detta är bara en enda gång i livet och vi vill verkligen ha det som vi drömt. okej nu kanske tjejer drömmer mer än killar men jag får verkligen mitt drömbröllop med prinsessklänningen och den stora limousinen och alla gästerna och de runda borden och ja allt helt enkelt. Sambon säger som så att vi förtjänar livskvalitet. Och det får man genom att leva lite.
    Vi har inga barn nej utan det är något som vi kommer att skaffa när vi är gifta. vi har väldigt lika värderingar jag och min sambo och vi vill ha en riktigt stabil grund att stå på innan vi sätter barn till världen. Så vi ville verkligen lära känna varandra och vara tillsammans några år innan barn kom in i bilden. plus att vi ville vara gifta innan för annars hade vi ALDRIG haft råd med det bröllopet vi ville.

    Nej vi får inga bidrag utan detta är pengar som vi sparat ihop helt själva. visst min mamma lägger en lika stor summa som till alla mina andra syskon på 10 000 men det är typ det enda.
    Och det blir ju gärna så här stora bröllop när det är orientaliska kulturer med i mixen. jag är ju helsvensk men han är från iran.
    Och med 170 gäster blir det så dyrt om man vill ha det bästa. kosta vad det kosta vill kände vi.
    Men vi känner samtidigt att (okej det här kanske irriterar folk) men att samla ihop 250 000 har inte varit speciellt svårt. vi blev klara med skolan i juni båda två och har jobbat sedan dess men har sen april förra året kunnat spara ihop den summan.
    Så när vi lägger 250 000 på ett bröllop känner vi att vi kan spara ihop det på ett år igen och sen köpa hus om vi vill. Men dock sparar vi till en buffert på 100 000 att ha under föräldraledighet sen först.

    Men som någon sa här så är det mycket pengar man får i gåvor när man gifter sig i vissa kulturer. Alla från den kulturen kommer ju så klart ge pengar. Det är underförstått. Nu tror inte vi att vi kommer gå på plus bara för det men vi tar tacksamt emot alla bidrag vi får.
    Riktigt roligt med ett så öppet och informativt inlägg Pagnie. Vårt bröllop kommer gå på ca häften av ert vilket fortfarande är mycket pengar men jag har undrat över finansieringen av så pass stora kalas. Jag menar 170 gäster, ca 1000 kr/kuvert... det blir en del.

    Vi får generösa gåvor från föräldrar och min fästman har själv sparat ihop en del som öronmärkts av honom själv. Jag som planerar och bestämmer mest kommer i slutändan förmodligen ha bidragit med minst pengar...

    Jag tar inte alls illa upp av din kommentar! 2 människor ("DINK"s - Dubble Inkome No Kids) med bra inkkomst och förnuftig hushållning kan spara ihop bra summor snabbt. Vad duktiga ni har varit!! Eloge! {#emotions_dlg.flower}
  • SandraElisabet
    Anonym (Skyhigh) skrev 2013-04-22 15:09:43 följande:
    Vi försäkrar våra ringarna... Jag är dock inte livrädd om mina ringar på grund av vilket värde de har rent pengamässigt... Det emotionella värdet är utan tvekan det som gör att jag skulle bryta ihop ifall jag skulle tappa någon av dem. Och då kvittar det om ringen kostat 1000 kr eller 50 000kr
    Håller med! Min förlovningsring gick på 8 000 sek men det är absolut inte pengarna jag skulle bli mest ledsen över om något skulle hända med den.
Svar på tråden Vad kommer ert bröllop kosta/kostade (exkl smekmånad)?