Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Bröllop 2015

    hejhej! 
    här har vi en som ska fråga sin fästman om vi ska gifta oss 2015! har frågat förut men då sa han nej. men tänkte fråga nästa vår då jag gått klart min sköterskeutbildningen. varför 2015? för december det året firar vi 10 år ihop^^hoppas även på att han gillar mitt förslag om ett höstbröllop, typ september eller nåt^^  hoppas hoppas han vill! för annars ger jag upp gällande det. (har frågat mer än en gång..)

  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-27 18:43:21 följande:
    . Det kan väl aldrig bli för tidigt för att åtminstone göra prototyper till inbjudningar etc? :) 
    inte då. har gjort några skisser i paint på några förslag till modeller redan. :P bröllopsklänningen skaffade jag 2011 tro ja. men de var för att vi hade börjat planera på riktigt, men så ångra karln sej.. men klänningen är checkad :P
  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-27 19:38:07 följande:
    Åh! Jag känner att jag hamnat i rätt sällskap. ;) Jag har också eventuellt redan min klänning. En ljust äppelgrön balklänning som jag tänkte borde bli fint bröllopig om man matchar med vit slöja, skor och vita blommor i buketten. Så med det och våra ringar så känns det som att färgtemat borde bli vitt, grönt och guld. *drömmer* :)
    Men om jag får syn på någon annan läcker klänning så vet man aldrig vad som händer. ;)
    Hoppas du får framgång i ditt frieri. :) 
    det torde bli ganska snyggt faktiskt! :D jag köpte min på blocket. med skor och vinterjacka för 1350kr. men tro jag får fixa bättre skor. dom var LIIIIIIIIIIITE för trång.. har allmänt svårt för finskor.. är jämt så orolig att jag får ont.. och det får jag allt som oftast oxå.. =/ 

    gällande blombuketten har jag en önskan om nejlikor med andra. älskar nejlikor. i alla dess färger. men nyligt frågade jag om min gubbe kan tänka sig en uråldrig (?) tradition - att HAN får fixa brudbuketten och ge till mig som gåva typ. och han var (jag blev förvånad) helt med på noterna! nästan så jag blir nervös och orolig att han inte ska ta saken seriöst.. :P men han har förvånat mig förut med att ha bra smak ibland.  
  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-27 20:28:14 följande:
    Oj, nu får jag lite dåligt samvete för att jag antagligen litar alldeles för lite på min kille. ;/  Men han är väldigt duktig på mat och har redan kommit med en del förslag (vi tänkte nog ha någon slags buffé) och han ville gärna ha en stor våningstårta så han är ju inte helt dum ändå. ;) Hmm, när jag tänker på det så sa han ju faktiskt att han vill ha smoking också, trodde väl kanske inte att han skulle föreslå mysbyxor men det är kul att han kommer med egna förslag också och inte bara jag. :))
    Oooh, nejlikor är så fina! och liljor. och rosor. och.... ;)
    Skor är ju sjukt svårt! Ska se till att klänningen går ner i backen så jag kan ha skor som man faktiskt överlever i! Ska ju dansa halva natten sen. ;) 
    jag har svårt att lita på min karl. just gällande färger och sånt. för vi ÄR så olika. i allt i princip. jag gillar vitt han svart. jag ljus han mörker. jag öppna ytor, han samlar gärna på sig allt möjligt :P men visst har jaag också lite dåligt samvete för att jag itne törs lite på honom. därför är detta med buketten en liten prövning, men är samtidigt ganska nyfiken faktiskt. för övrigt vette tusan om inte jag får göra allt i planeringsväg om det bär iväg :/ men jag hoppas inte det. vill ju att VI ska planera. 

    rosor gillar jag också.. men de e så.. traditionsenligt.. i så fall i kombination med massa andra blommor. kallor är fina också. men liljor ä verkligen fina.

    ja precis! min går ju ner i backen, man kanske skulle bara ha några converse eller nåt :P funka ju lika bra, vet brudar som haft det och det ser inte alls konstigt ut. men vet itne om det är min stil. men men.  
  • filibustern
    jeanettejohansson skrev 2013-05-27 20:53:15 följande:
    Har han äntligen svarat ja :)! Grattis! Vet att du väntat ett tag på rätt svar :)
    nej gud nej. haha. men jag frågade bara om han kunde tänka sig det och han sa ok. men han vill inte gifta sig än nej.. tyvärr.. ska fråga ORDENTLIGT och på ALLVAR (andra försöket) nästa vår.. om jag orkar vänta tills dess. :P 
    Artemiss skrev 2013-05-27 20:54:20 följande:
    Jo, man kanske ska ta och fundera över vad de faktiskt är bra på och locka fram det. Men jag tror att  han kanske tycker att det är väl tidigt än, kanske efter sommaren om vi bestämmer någon plats så att det blir mer "på riktigt". Senaste "bröllopskonversationen" gick ut på att han tyckte vi kunde hoppa över lite av sparandet så att han kan köpa det nya xboxet istället, jag bara "whaaaaat?!", kom ändå överens om att han nog hinner spara ihop till det ändå eftersom det kommer i november eller nåt. Han kanske inte är så pjåkig på att planera i förtid trots allt... :)

    Jag har verkligen inte koll på blommor så där kommer jag nog att ta hjälp av någon så småningom. Men kallor var ju fint, och så hittade jag prärieklockor också. Jag tänker mig typ en vitgrön bollbukett med lite släp eller hur man ska förklara det. Är nog ganska klassiskt men klänningen är inte utsmyckad med massa pärlor eller broderier och sånt så då tänker jag att buketten kan ta lite större plats och så får jag in lite mer vitt då också. Kanske nåt sånt :)

    Jag tänker mig nog ändå ha vita finskor om de sticker ut lite ibland, plus att jag skulle känna mig finare då. Men vill inte ha någon hög klack, är ganska lång i vilket fall så det behövs liksom inte (och man ser ju ändå inte om benen blir snyggare ;) ). Kanske en låg korkklack eller så vore bra, har ett par sandaletter med just kork och det är lite mjukt och väldigt bekvämt tycker jag! Sen har min mamma sagt att dansskor är bekväma också men såna har jag aldrig provat. 
    mmm.. dom kan förvåna en ibland. ska föreslå, om han svarar ja, om vi kan ha höst/skogstema. för ja vet han gillar skog och sånt. och jag gillar tanken på höstens färger. och då kanske han kan komma med bra förslag om dekorationer och sånt. :) 

    nja. blommor är inte jag heller skitbra på, men några kan jag. är intresserad av trädgård och håller på att "renovera" mina rabatter allt eftersom... men brudbuketten det ska jag hädanefter SKITA i, för det är min karls uppgift. :P det har han även uttryckligen sagt, att nämner jag brudbuketten igen blir det inget. tuffa tag. haha

    hm. tja jag har då inget emot om jag har låga tygskor eller vita stövlar hehe. bara det ser snyggt ut OCH jag kan gå och stå i dom en hel dag. har ett par skor som jag älskar. kan gå i dom i några fler timmar än andra skor, men dom är svart tyvärr... ångrar än idag att jag inte köpte dom vit så kunde jag ha dom till studenten.. menmen.. 
     
  • filibustern
    jeanettejohansson skrev 2013-05-27 20:53:15 följande:
    Har han äntligen svarat ja :)! Grattis! Vet att du väntat ett tag på rätt svar :)
    men tack för det entusiastiska grattiset! värmer verkligen ^^ Solig
  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-27 23:10:49 följande:
    Det verkar som att vi är ganska många studenter här. Det är väl typiskt tentapluggstider! Plötsligt blir det väldigt intressant att städa och dra igång projekt. Man BEHÖVER ju faktiskt ta lite pauser och liiiiite bröllopssurf kan ju inte ta så lång tid... eeeeehhh. ;) 
    ja visst! haha. ska ha sista tentan nästa vecka och har knappt pluggat nåt. blommorna behöver ju pysslas om, bron behöver tvättas, surfa på face och bt... kratta i jordgubbslandet.. haha. 
  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-29 23:48:10 följande:
    Det var bra att du kom med paint-tipset. Så hade jag att göra idag också. ;) Det blir ju kanske inte världssnyggast (inte när jag gör det iaf) men det är bättre än att bara föreställa sig hur det ska se ut. Annars har jag mest varit på stämpeljakt idag. Tänkte att det vore fint med ett monogram att embossa men det som jag har hittat hittills kostar 400 kr och det känns lite mycket för en grej som nog bara kommer användas den dagen (tja allting är ju relativt men det är ingen klänning vi snackar om). Så jag tänkte då att istället kanske man kan hitta fina bokstäver och göra sitt eget monogram med men jag hittade inga fina, bara väldigt raka och enkla modeller. Någon annan som känner till något tjusigt? Kom också över en sida där de förklarade hur man gör egna stämplar, det kanske kan vara ett alternativ. Någon som har erfarenhet? Känns kanske lite svårt att få till det bra men å andra sidan har jag ju lång tid på mig att öva. :)
    finns ju en sida som man kan köpa monogram av. man får en jpeg eller nåt och så kan man skriva ut hur mycket man vill. men om man är en bra ritare kanske man kan rita eget eller rita av från sidan ;)
  • filibustern
    Artemiss skrev 2013-05-30 09:23:15 följande:
    Vi tänker oss att vi ska ha en buffé. Mannen är ganska stor i maten så det känns som det lättaste sättet att lösa det problemet. Förhoppningsvis kommer vi kunna fixa det mesta privat. Mammas man är kock så jag hoppas på att kunna använda hans kontakter lite. ;)

    Jag tycker att det är jättesvårt för vart man ska dra gränsen när det gäller släktingar. Jag vet ju vilka vi vill bjuda för vår skull men man vill ju inte starta en släktfejd bara för att man inte bjuder de andra. T.ex. en faster med familj som vi träffade mycket när jag var yngre men som jag nu inte träffat på ett par år. De är ändå trevliga men jag vet inte riktigt. Yngste sonen ska ta studenten nästa år så jag ska nog vara lite slug och avvakta om vi blir bjudna till det. Ojdå, nu känner jag mig lite som en evil bitch.

    Härligt med Grekland! :) 
    jag med. eller. jag och karln har delade meningar om vilka på hans sida vi ska bjuda. han vill bjuda sina föräldrar och några kompisar. thats it. men jag liksom.. kusiner då? (han har inga syskon), farbröder? nepp inte det. men jag som är konlifträdd hatar tanken på att dom ska bli sur för att han itne bjuder dom. för ja vet att börja dom tjafsa, då blir gubben sur och sviken och ledsen, och så hamna halva hans släkt på svarta listan och han kommer halft hata dom och vi kommer aldrig fara till stugan ( i byn där många av dfom brukar vara) och så blir han ensam och deppig osv osv... -.- känner min karl.. 

    men han ha sagt att jag ska ge tusan i hans sida och då gör ajg det. men har sagt att då får HAN ta konekvenserna.  
Svar på tråden Bröllop 2015