Inlägg från: ellie01 |Visa alla inlägg
  • ellie01

    Bröllop 2015

    Kissekatten skrev 2013-05-28 10:53:45 följande:
    Här är en student till som planerar att gifta sig sommaren 2015Skrattande Då har min sambo jobbat två år efter sina studier och jag kommer att ha jobbat ett år. För mig är det viktigt att ha pluggat klart innan bröllopet och så kanske ekonomin är lite bättre...

    Jag har mina sista två tentor den här veckan så jag går igenom en föreläsning, går in på bt, går igenom en föreläsning till osv. Funkar fint! 
    Exakt samma situation här!! Går sista året på mitt masterprogram och blir klar till december och vi planerar bröllop till juni 2015 :) 
    På så sätt kan även jag bidra lite till sparandet Flört 

    Ett tips är att gå in på Pinterest.com så kan man få super många härliga bröllopsideer!

    Känner igen mig hos alla studenter! Har mina sista tentor nästa vecka men det är så mycket roligare att vara här inne!

    Stort lycka till till alla studenter!  
  • ellie01

    Nu har jag inte läst igenom hela tråden (sitter som sagt och pluggar Drömmer) men vi kommer att ha vårat bröllop i Aten 2015. Min fästman är amerikanare och jag är halvgrek så vi tänkte att en stor (vi är uppe på 100 gäster nu) familjesemester. Men det är otroligt skönt att ha det på annan ort då avlägsna släktingar och vänner troligtvis inte kommer komma (no judging).

    Jag är alldeles för överambitiös så vi har redan hittat lokal, det är ett hotel så dom fixar med mat, bar, dekoration så det enda vi behöver är att åka ner och smaka :) :)

    Klänning ska en av mina närmsta vänner är en underbar designer så hon ska sy upp, jag kommer troligtvist ha två st :) 



    den här men utan ärmar och med längre släp och sen 


    för festen :) 

    NU ska jag faktiskt plugga :P  
  • ellie01
    Artemiss skrev 2013-05-30 09:23:15 följande:
    Vi tänker oss att vi ska ha en buffé. Mannen är ganska stor i maten så det känns som det lättaste sättet att lösa det problemet. Förhoppningsvis kommer vi kunna fixa det mesta privat. Mammas man är kock så jag hoppas på att kunna använda hans kontakter lite. ;)

    Jag tycker att det är jättesvårt för vart man ska dra gränsen när det gäller släktingar. Jag vet ju vilka vi vill bjuda för vår skull men man vill ju inte starta en släktfejd bara för att man inte bjuder de andra. T.ex. en faster med familj som vi träffade mycket när jag var yngre men som jag nu inte träffat på ett par år. De är ändå trevliga men jag vet inte riktigt. Yngste sonen ska ta studenten nästa år så jag ska nog vara lite slug och avvakta om vi blir bjudna till det. Ojdå, nu känner jag mig lite som en evil bitch.

    Härligt med Grekland! :) 
    Jag förstår dig helt och håller! Håller med, avvakta och se ifall ni blir bjudna till  studentfirandet. 
    Man får vara lite elak tycker jag, speciellt när man kommer att lägga runt 1000kr/pers. Det är klart att man skulle vilja bjuda in alla men man måste tyvärr dra gränsen.

    Kommer ni ha +1? alltså får era gäster ta med en date?
    Vi känner att vi vill endast ha folk vi känner men vi känner massa par, ska man då inte låta våra "singel"-gäster ta med någon? Låt säga att dom är i ett förhållande men att varken jag eller fästmannen har träffat den "nya".
    Är lite kluven! Några tips?  
  • ellie01
    Artemiss skrev 2013-05-30 10:48:50 följande:
    Vi bjuder ju dem vi umgås med så om nån av våra singelkompisar skulle bli ihop med någon under tiden så tänker jag att vi kommer lära känna dem. Iofs några i utlandet som vi inte träffar så ofta. Om de öppet är ett par skulle jag bjuda men inte om de dejtar kanske. Förhoppningsvis har de bra smak och bjuder med någon trevlig. :) Några kanske hittar sin match under middagen ;)
    Haha! Det vore underbart! 

    Det ni säger är så sant, vi har ju som sagt ett tag kvar innan vi behöver formulera inbjudningskorten :) 
     
  • ellie01
    rosemarypatrik skrev 2013-06-10 21:06:52 följande:
    Artemiss skrev 2013-06-04 00:25:29 följande: rosemarypatrik skrev 2013-06-03 18:53:56 följande: Man kan aldrig börja för tidigt, vi har fått tänka om nu och skjuta upp allt 3 år extra Ojdå, till 2018 alltså? Det är långt kvar, men jag hoppas att det blir som i de brittiska kostymdramerna när man tittar timme ut och timme in innan de kommer till den första kyssen. Det blir så härligt när man suttit och sugit på karamellen så länge. Såg precis om North and South så är suktande nyförälskad med Mr Thornton igen. ;)Japp, men det känns ok i alla fall. Får man mer tid att samla ihop pengar och få mer och mer ett drömbröllop, kanske några drömmar kan slå in som inte hände förra gången. En dröm är att få åka häst och vagn!
    Åh älskar häst & vagn! Alltid varit min dröm med! som jag tyvärr får släppa :( 

    Två roliga bröllopsprogram ni måste se är "Say yes to the dress"  man får se när brudar väljer klänningar på en butik på Manhattan. Helt sjuuka priser för inte alls alltid så snygga klänningar! men härliga karaktärer!
    Och det andra programmet är "Dont tell the Bride", paret får bröllopet betalt men villkoret att mannen ska planera allt i brudens frånvaro. och då verkligen allt! från brudklänning till möhippa till tårta.
    Stört kul! Tror båda går på TLC 
  • ellie01
    Sudditjuven skrev 2013-06-12 11:57:01 följande:
    Ett annat program är Bridezilla! Jag brukar titta på det och tänka att "gode gud, låt mig aldrig bli sådär..." ;)
    Nej vad roligt! Vilken kanal går det på? 
    jag är en sådan sjuk perfektionist och kontrollfreak så tror att bridezilla är oundkomligt i mitt fall. :/
    Men om allt går som det ska och gör som jag vill så kommer det gå fin fint Skrattande Tungan uteFlört
  • ellie01
    Bride2b: Oscarskyrkan är så otroligt vacker!! Hade också gärna haft vår vigsel där, och super praktiskt med operaterassen som ligger nära och som har super vacker utsikt! 
    Vi fixar inte riktigt heller nånting själva, utan stället vi gifter oss på fixar allt, rätt skönt :) vi beställer även inbjudningar, programmet, menyn, escortkort etc. 

    Cammyr: Jobbigt dilemma! Men jag håller med dig med att det är praktiskt då alla svenskar är lediga. Dessutom roligt att fira på en sån svensk härlig högtid när så många gäster inte är här ifrån. Midsommar återkommer ju varje år, så man får chansen att ta igen sitt firande nästkommande år medans ett bröllop endast sker en gång. Jag skulle försöka prata med din mamma och försöka övertala henne, men jag vet att när mammor har bestämt sig för något så kan det bli rätt svårt att bryta det ;) :/
    Min mamma var extremt emot att ha vårt bröllop i Grekland, men har nu ändrat sig. Det tog lite tid men nu är hon ombord :) 
     
  • ellie01
    Bride2b Din cermoniklänning bedorande!!! Båda är verkligen super vackra men dog lite för den första haha!
    Vad skönt att du har klänningarna avklarade! jag kommer också att ha två klänningar, vi ska ha bröllopet i Grekland i Juni så det blir nog rätt varmt om man skulle ha på sig sin brudklänning hela kvällen! 

    Är era män 2 be involverade i planeringen än? Jag försöker få min färsman att iallfall försöka att tänka ut vad han samt hans groomsmen ska ha på sig, samt färgtema. dock till förgäves.. Han tycker färgtema och kläder är fortfarande petitesser.. :/ 
  • ellie01
    Kala skrev 2013-06-28 13:35:54 följande:
    Nybliven medlem, nyförlovad med bröllop planerat till september/oktober 2015 så jag kliver in i denna tråd! Skrattande Jag har svårt att riktigt glädjas till 100% då vi har så otroligt olika syn på hur bröllopsmiddag/fest ska gå till (han vill helst inte ha något alls dvs dagen är slut efter vigseln). Det finns en mikroskopisk chans att vi helt enkelt inte kan komma överens och inte hitta någon kompromiss som båda är nöjda med och då blir det inget bröllop. Rynkar på näsan *suck* Lång tid kvar att prata igenom saken iaf.
    Grattis till förlovningen!! Som tidigare har skrivit så hoppas jag att ni kommer fram till en kompromiss! 
  • ellie01
    Sudditjuven
    Gud nej! jag tycker aldrig att man är för tidigt ute, givet att man inte ändrar sig längre fram, Men ju mer man planerar, ju mer kommer man att kunna förutse oplanerade utgifter. 
    Vi kommer att besöka de lokaler vi tycker om i oktober då vi nu endast har sett bilder. så kommer vi nog att försöka boka så snart som möjligt därefter :) Så vi kommer nog också att boka i höst :)

    Dessutom så elimineras risken att inte få den lokal/datum man initiellt velat ha

    Go for it!  Flört
  • ellie01

    Nu har jag inte stenkoll på traditionerna, men ska bruden ge sin mtb en gåva på bröllopsmorgonen? 

    Kommer ni att betala era brudtärnors klänningar?  

  • ellie01
    Sudditjuven skrev 2013-07-01 13:42:57 följande:
    Enligt tradition så ska väl mtb ge bruden något? Och inte tvärtom? 

    Och nej. Däremot har jag i princip inga krav öht vad gäller klänning. Hade jag haft det så hade vi nog gjort det. 
    ok, det måste jag informera honom om då ;) tänkte att det vore logiskt att bruden ger något, jag fick ju trots allt en förlovningsring, och vid bröllopet får jag vigseringen också. Jag kanske bryter traditionen och ger han något litet trots allt. Såg att en del brudar även har skrivit ett vackert brev till mtb som han får läsa på dagen D. 

    ok, hm. Då kanske man bör betala klänningarna då. Vi tänkte även köpa ett halsband till var och en som tack för allt.

    Vet nån om det finns någon butik i Sverige där dom säljer White by Vera Wang klänningar?  
  • ellie01
    Artemiss skrev 2013-07-02 12:06:25 följande:
    Jag tänker det vore trevligt om båda gav en morgongåva till den andre. Det svåra är väl vad man ska ge. Något slags smycke är ju en klassiker men jag såg någonstans också någon som gjort en "for your eyes only"-box och det tyckte jag var en kul idé! Om jag nu vågar genomföra det vill säga. ;) Nu ska jag ut och leta lavendel. :)
    Vilken rolig idé! 
    Det måste jag göra! En kompis till mig gjorde ett sånt album till sin pojkvän när hon skulle plugga utomlands ett år. Hon gick till en fotograf och tog massa snygga sexiga bilder. Men ändå stilrent sexigt, inte "Jenna Jamson"-sexigt

    En rolig blogg: http://avoidingatrophy.blogspot.se/2013/02/if-i-had-it-to-do-all-over-wedding.html
    Vad skribenten hade gjort annorlunda om hon fick göra om sitt bröllop :) ett tips som jag definitivt ska ta med mig är babypuder! Att ta mellan låren innan man sätter på klänningen, så när man blir varm så slipper man gnugga låren mot varandra och få skavsår. Super smart!
  • ellie01
    Artemiss Vilka fina cakepops!! 

    Det finns något som heter Candy Melts http://www.tartkonst.se/visa_produkt.asp?id=336&t=Candy+Melts+-+Flera+f%E4rger&lang=sv som är som choklad i olika färger. Den lägger sig även lite bättre runt bollen och får en fin super blank yta. 
    Jag bakade lite Cakepops till vår förlovningsfest, de gröna är alltså Candy Melts som jag köpte från NK, finns även på Panduro på på länken ovan. Super enkelt att jobba med.

    De blåa däremot är vit choklad som jag blandade med karamelfärg, det var inte alls lika bra att jobba med, dom torkade typ aldrig och blev bara jätte smetigt. 


    Vad som är super fint till just bröllop kan vara vita cakepops (av vit choklad kanske då) och att man rullar dom i socker. hittade den här bilden (jag har alltså inte gjorde bilden nedan) 


     Lycka till!
  • ellie01
    Artemiss Tack så mycket! har inte använt mig av en sån där silikon platta, skulle dock vilja ha en! Jag gjorde för några dagar sen 3 st bakplåtspapper till mallar (med just små cirklar) så vi får se hur bra dom fungerar :)

    Dekorationen låter jätte fin! Och precis som du säger så kommer man nog inte se den vita duken, och ännu mindre tänka på den. :)
  • ellie01
    Artemiss vilka otroligt snygga kuvert!! Vilken rolig ide! Den ska jag ta med mig!! 
    Och vad roligt att fästmannen visar intresse! Jag försöker luska ut vad min vill ha för kläder samt färger på hans groomsmen. Hans svar: Jag behöver tänka lite på det. 
    Mitt svar: tänk nu! :)

    Vi ska ju titta på lokaler i oktober, och förhoppningsvis boka strax därpå, sen hoppas på att jag får jobb efter examen i januari så vi kan börja spara ordentligt. 

    När blir ni klara med studierna? Vad läser ni till? 
  • ellie01
    Sudditjuven jag har nog kollat på eran film minst 3 gånger och börjar gråta varje gång! SÅ otroligt fint! och modigt av din fästman! Min svärmor fångade vårat moment på bilder vilket är super! 
  • ellie01
    Sudditjuven vem och på vad ville du se bilder på? :) frieriet? absolut!

    Vad intressant med genusvetenskap! det är ju verkligen ett aktuellt ämne

    Vad häftigt med Brulesk! Du måste ju ge din m2b en privat liten show på bröllopsnatten! I ett stort champangeglas! haha! Jag har sett alldeles för mycket på tv ;)  



    Det kan ha varit den mest konstigaste, "utomkroppsligaste" känsla jag någonsin känt. Blev så överraskad och trodde att han skämtade. 
     
  • ellie01

    Helt rätt med Arizona! Vi är i en stad som heter Sedoma ca 1 h syd om Grand Canyons. Min fästmans familj bor i Scottsdale AZ.

    Det ser ut som att jag tar ringen ur asken, när det borde varit han kanske men båda fick blackouts och visste inte riktigt vad vi skulle göra haha. Jag minns att jag frågade om det var jag eller han som tar ringen, men då påminde han mig att jag inte ens hade svarat "ja"än. hehe, Helt borta :P  

  • ellie01

    Åh vad jag har missat mycket!! 

    VÄLKOMMEN alla nya!! vad roligt att det finns fler överambisiösa brudar än vi som redan finns

    filibustern : Helt rätt!! ta kontrollen! Ibland måste man helt enkelt styra sina män. I Grekland finns ett uttyck om att mannen må vara familjen överhuvud, men kvinnan är nacken. och nacken vrider huvudet i dess riktning som den vill ;) 

     lawendel Vad härligt med ett satt datum! Har ni bokat? Vart kommer bröllopet ta plats? 
     
    Artemiss: yes, fästmannen är amerikanare. Han flyttade hit för 10 år sedan och vi träffades för 8 :) Då min pappa är från grekland, så tänkte vi ha bröllopet i Grekland som ett mittimellan för våra svenska och amerikanska gäster. :) på så sätt blir det som en semester och slipper vi leka guide och visa runt Stockholm (eller om vi gift oss i USA), då gäster troligtvis kommer att komma några dagar innan bröllopet. nu kan alla hänga vid stranden :) 

    Det kommer bli en salig blandning mellan amerikanska och svenska traditioner, men även lite grekiska influenser :) Multinationellt minst sagt ;)  

Svar på tråden Bröllop 2015