Inlägg från: Jossen |Visa alla inlägg
  • Jossen

    Bröllop 2015

    Vi ska gifta oss 2016 och jag har nog hängt här inne sedan 2010, tror jag;) Men igår satte vi datu. Så nu ska vi hitta en lokal som passar och en vigselplats. Vet inte än om vi ska ha kyrka eller vara utomhus. Vi kommer gifta oss i slutet på sommaren.

    Det är så långt vi kommit i planering. Sen har vi massa olika idémappar i datorn med inspiration etc. Jätteskoj... och svårt. Mer än tre år kvar, jag undrar hur många gånger vi kommer ändra oss gällande vissa grejer!;)

    Som det ser ut nu kommer vi ha buffé. Jag kommer göra mycket mat och catera lite. Drickan kommer vi förmodligen bjuda på till middag/avec/brudskål kanske, beroende på kostnad, ha betalöbar. Annars bjuder vi på hela rasket men hyr in personal som håller koll så ingen blir alldeles förfriskad.

  • Jossen

    Haha ja verkligen i god tid. Men jag är planerings - / kontrollfreak. Men så här långt i förväg KAN man ju inte planera för mycket. Inte vi. Det är ju svårt att köpa kläder etc eftersom vikten kan pendla m.m. Jag är väldigt liten och hoppas på att träna upp mig innan dess. Men jag kollar inspiration på klänningar och letar sömmerskor osv.

    Vi sparar inte till bröllopet just nu, eftersom jag är mammaledig. Men snart så. Vi kommer väl sätta en minimi nivår på 200:- /månaden till att börja med, sen blir det nog mer i slutet av månaden. Plus från födelsedagar osv. Sen har vi en hel del sparat redan som vi säkert kan ta av om det krisar:)

    Vi kommer bli ca 80 - 90 vuxna och kanske barn, 15 stycken ( om de vi räknar med ska få barn hinner få det). Så det blir ganska stort här med. Då har vi fått sålla en del men tagit de närmsta vännerna och familjen.

    Men jag vet inte alls var vi ska ha våran fest. Kan inte komma på ett ställe som tar så mycket människor som vi ska vara här, samt personal/band/ dansgolv m.m... Så är det när man bor på liten ort.

  • Jossen
    Mariaa skrev 2013-04-16 13:21:34 följande:
    Ni har inte funderat på att ha en underbar tältfest och catering då?  



    Jag är själv liten sugen på det för jag tycker det kan vara så vackert.. (Jga har fria händer i vilken sorts lokal vi ska ha för ahn tycker allt jag hittar på är lika fint, haha)  Hjärta
    catering vill jag inte ha. Jag är ganska duktig på att göra mat, lite kommer vi kanske beställa, men inte mycket. Tält är jättedyrt, men absolut, det har vi tänkt på. Det svåra är ju då, var ska man ha tältet? Vi kan ju inte bara slå upp det någonstans ett par dagar innan festen och hoppas på det bästa;)
  • Jossen

    Jag har inte varit inna på länge, men vi är mitt uppe i husköp just nu (eller jag hoppas det blir vårt). Därför ligger planerna på hyllan för ett litet tag framöver. Men jag förösker vara inna och läsa på här lite i alla fall. 

    Mariaa - ni är roliga med era datum.

    Vi har spikat datum redan, det blir vår "årsdag" 2016 - enbart för att det var en lördag i slutet av sommaren. Vi firar inte det så mycket faktiskt. Jag är inte så brydd om just sånt. Men tycker att om man har ett datum som känns rätt, likt de flesta av er andra, så ska man såklart ta det:)

    Jag har redan bestämt klänning, men jag väntar med att köpa. För precis som någon annan skrev, man jag ju ändra sig. Då står man där. Det är så långt i framtiden. Kanske inte ens storleken kommer passa då? (Jag jobbar på att lägga på mig lite muskler... ;) )
    Vi är på jakt efter skor, för det VET vi nästan exakt hur vi vill ha det. Etsy är jättebra, till det mesta.  ;)

    Sen är det det här med tema... Jag/vi vill båda ha ett elegant ochs tilfullt tema. Men jag är mycket mycket för mijlön, vilket gör att jag vill ha mycket av naturen med. Rolig utmaning det medn utsmyckning osv.
    Vi har även börjar kolla på lokaler, mest bara för att få ett hum om vilka priser vi talar om här.

    Haha och ja... Det var vi som skulle gifta oss 2016 ;) 

Svar på tråden Bröllop 2015