• Lenblo

    fertilitetsutredning

    Jag hör egentligen inte hemma här, men det var på ett hår. Jag tänkte länge inte ens tanken på att det kunde vara ett problem. Mina föräldrar fick barn hur lätt som helst och jag har sex syskon. Det yngsta föddes när mamma var 44.

    Min man och jag försökte i 1,5 år. När folk frågade om det inte var dags för oss att skaffa barn nu brukade jag svara: "Vi jobbar på saken." Sedan fick de dra sina egna slutsatser när det dröjde.

    Hade det inte blivit något nu till sommaren hade vi tänkt påbörja utredning (jag då 34 år). Under min utbildning hade vi en placering på gyn och alla pratade om hur påfrestande det var att genomgå fertilitetsutredningar/behandlingar så jag såg verkligen inte fram emot det.

    Nu blev jag ändå gravid Solig, är i femte månaden, så jag är mycket, mycket lättad. Men vi ska nog börja försöka få de andra barnen så snart som möjligt efter förlossningen. Vi riskerar jobbiga småbarnsår om barnen skulle komma tätt, men det vore bra mycket bättre än att inte kunna få så många barn som vi vill ha.

  • Lenblo
    BellaBella:

    Nej, det är en myt att det tar tid att "komma tillbaka" efter p-piller, inklusive Cerazette.

    Hormonet går ur kroppen inom ett par dagar. Sedan kommer en p-pillermens. Därefter återgår kroppen till sin normala menscykel. I en studie tog det i snitt 17 dagar från sista pillret till den första ägglossningen (spann 7-30 dagar).

    Problemet är att om man har ätit p-piller i flera år kanske man inte märker ifall kroppen förändras eftersom p-pillren maskerar oregelbundenheter. Då kan det komma som en chock att man inte längre har så stabil menscykel som man trodde att man hade.
Svar på tråden fertilitetsutredning