Inlägg från: Fröken |Visa alla inlägg
  • Fröken

    fertilitetsutredning

    Hej!

    Jag åt cerazette i ett år och nu har sambon och jag försökt få barn i 14 månader, utredningen har börjat och då började den med att jag fick lämna massor med hormon prover. Jag undrar hur lång tid det tar innan man får veta resultatet samt vad som händer efter detta?

    Vi försöker att inte "stressa" oss över detta men det har börjat bli väldigt frustrerande..

    Tacksam för svar! 

  • Svar på tråden fertilitetsutredning
  • Fröken
    passionsblomman skrev 2013-01-31 13:13:40 följande:
    Efter provsvaren gör man en vidare plan för just er som par. Man kommer -om det inte redan är gjort-att ta ett spermaprov från din man, en sådan här utredning inbegriper er båda och OM något är fel, så kan det ju lika gärna ligga hos mannen som hos kvinnan.

    Vad man gör efetråt beror helt på vad som visar sig. Ser allt ut som det ska, men du kanske har oregelbunden ägglossning (ÄL), kan man ganska enkelt styra upp den med tabletter och kanske försöka ett tag till "på det vanliga sättet" bara att man vet mer precis när det verklgien är läge.
    Man kan också gå vidare med inseminationer, vilket är ett säkert sätt att "pricka ÄL"

    Om man av någon anledning ser skäl, så kan IVF vara nästa steg. Det kan vara allt från att det finns dåligt med spermier, till fel på äggledarna eller helt enkelt att kvinnans ålder gör att det är för bråttom för att hålla på och försöka mer själva osv.

    Det här är frågor som den gynekolog du gått till ska kunan svara på!

    Om man vill, kan man hoppa över kötider och väntan i landstinget och gå de privata vägen. Då finns kliniker runt om i landet och detta är den vi gick till:

    www.linne.se/ Linnékliniken i Uppsala, alltså. De har samarbetsläkare runt om i landet, så vi gick till vår i småland i de förberedande stegen, för att bege oss till Uppsala när det var skarpt läge.
    På deras hemsida kan du läsa mycket om hur utredningar etc går till-inte bara för ev IVF.

    Jag vill understryka att det inte alls ä säkert att det är något som säger att ni behöver göra den behandlingen, men det finns gott om info om just utredning osv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Tack snälla du för ditt svar. Jag har tidigare haft problem medendometrioser, har hört att även sånt kan påverka. Just nu vill jag bara få reda på vad proverna visade.. Har väntat länge nu tycker jag... Tack för tipset, ska kolla runt lite. 
  • Fröken

    Tack för du delade med dig. Jag kan bara tänka mig hur jobbigt och påfrestande det hela måste ha varit. Men som du själv säger så har ni iaf försökt. Min sambo är 27 och jag fyller 25, jag är rädd att det aldrig kommer hända liksom, att vi inte kommer ha egna barn. Just nu är det det enda vi tänker på, vet inte hur vi ska komma förbi det. Hittills har vi tänkt att det tar tid och att det inte alltid går så fort men nu när vi börjar utredningen så känns det på riktigt på något sätt, det går inte. Jag har tidigare haft besvär med endometrioser, vet inte om det kan ha påverkat något (?)

Svar på tråden fertilitetsutredning