Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Brudbukett!

    Här kommer floristens budgettips:

    Gå till din florist och tala om att du har si och så mycket att lägga på brudbukett. Berätta att du vill ha vita blommor och ge sedan floristen fria händer att bygga en bukett som passar dig och din budget.
    Det är mest ekonomiskt framflörallt beroende på att floristen inte behöver läggga någon specialorder till leverantör, utan kan välja bland de blommor som är till bäst dagspris.

    Blomman som mannen har heter coursage förresten.

    Att enbart brudslöja i buketten inte blir så ekonomiskt, beror på att det dels inte alls är en vidare billig blomma, och dessutom går det ju åt ganska många kvistar om man ska bygga en hel bukett av enbart det.
    500 för en brudbukett ska du nog för övrigt räkna med att betrakta som ett mycket lågt pris. Är den noralstor går det ju åt  åtminstone 25-40 blommor beroende på stoleken på själva blomman, och om en blomma kostar mellan 15 och 40 kronor, så innebär det ju en materialkostnad på minimum 375 kr (25*15) och uppåt 1600 kr(40*40)
    Det spelar alltså roll både hur stor bukett, vilka blommor och vad för kvalitetskrav och specialönskemål man har.

    Så återigen: ge din florist så fria händer du vågar och välj en bukettyp som inte tar mycket arbetstid-tiden man lägger på hantverket måste nämligen och rimligen kosta.
    En rundbunden bukett med vita blommor som är i högsäsong kan du få en hur fin som helst. Vitt är en färg med stort urval och när floristen själv får ta fram sin kreativitet och yrkeskunskap, bir det ofta både vackrare och billigare än om allt är för detaljstyrt från brudens sida.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Brudbukett!