Inlägg från: carlsdotter |Visa alla inlägg
  • carlsdotter

    "Asien - multiple stop"

    SaraJoakim skrev 2013-01-28 15:18:20 följande:
    Hur länge har ni möjlighet att resa? Är det backpacking ni är ute efter eller mer stanna på samma ställe?

    Malaysia har jag ingen erfarenhet av ännu, men kan varmt rekommendera länder som Thailand, Laos, Vietnam och Filippinerna. Kambodja är vackert men oj så fattigt + turistigt vilket tyvärr betyder mycket svindleri och prostitution. Om ni söker strand och romantik och vill hålla er till Thailand så vill jag tipsa om östkusten med Koh Chang, Koh Kood och Koh Mak!

    Koh Chang är en otroligt vacker och stor ö där turismen är utbredd men det har fortfarande kvar sin charm, de mindre öarna Koh Kood och Koh Mak har betydligt mindre turister och där kan man verkligen få vara för sig själva och bara njuta av vackra stränder och varandra.

    Laos är fantastiskt men inget strandliv, men billigt och underbart  vackert med djungel överallt.

    Vietnam är vacker natur, kolla in Halong Bay som ligger utanför Hanoi och eftersom det ändå är bröllopsresa så kan jag tipsa om ett ftg som kör där som heter IndoChina Junk (jättefina båter och underbar mat). Hanoi är en underbar stad med massor av gamla franska kolonialhus och känslan som omger en är Jungelboken eftersom djungeln håller på att ta över staden :) Det finns två vackra öar i söder (Con Dao och Phu Quoc).

    Blev kanske lite rörigt här men kan iaf lova att Asien är underbart och man får massor för pengarna, oavsett storlek på plånboken :) 
Svar på tråden "Asien - multiple stop"