• Humlan
  Äldre 26 jan 11:56
  52612 visningar
  30 svar
  30
  52612

  Rolig present/bröllopsgåva ide sökes

   Hej på er alla !!

   då jag och min man gifte oss så kom ett par på den roliga iden att låta folk skriva hälsningar på hjärtan lappar och lägga i en låda som var förseglad.. Denna låda fick vi öppna på våran 1 års dag och minnas tillbaka tillsamman med en flaska skumpa och två vackra glas. Skål

  Mycket rolig och uppskattad ide . Nu är det såhär att detta paret gifter sig i sommar och vi vill såklart komma på någon bra ide utan att kopiera deras ide. Dock är det torka på ide fronten

  Det är där ni kommer in i bilden Tungan ute

  Vore jätteglad om ni kunde ösa på med bra & roliga ider på en rolig och fin bröllopsgåva

  Tusen tack på förhand


 • Svar på tråden Rolig present/bröllopsgåva ide sökes
 • Äldre 26 jan 12:18
  #1

  En gåva som skulle varit väldigt trevlig, men som man inte kan få samma dag man gifter sig är bilder från hur gästerna uppfattade bröllopet.

  Alltså deras bilder från kyrkan, middagen, festen osv.
  Gärna i en fin fotobok.

  Ni kanske kan ge dom ett kuvert med en middagsinbjudan med datum säg 3 månader från bröllopet - där dom kommer få sin present? 
  Namn på albumet: Er dag - sett genom våra ögon

  Även om våra amatörfotografer var med hela kvällen också och åt med oss precis som alla andra gäster, så är ändå många av våra favoritbilder de som våra gäster tagit. 
  Antingen med egna kameror eller med engångskamerorna som låg på borden och som vår toastmaster uppmanade dom att fota så mycket dom orkade med.

  Man kanske kan ha ett rim i kuvertet?

  Att fira er två kräver mer än enbart en dag
  Vi vill minnas med er i goda vänners lag
  Om månader tre en middag ni ska få
  Av oss, och kanske fler som vill fira er två
  Men maten är inte vår gåva till er
  Ni ska få något som betyder lite mer
  Vår gåva kommer inte att göra dig klok
  Men trots det så är det ändock en ...

  Ta kontakt med några av dom andra gästerna i förväg och se om ni kan få med dom på idén. I så fall kan ni få foton översända till er, se bara till att det står som bildtext (eller sätt vattenmärke på bilderna) vem som fotograferat.
  Det går ju också att lägga till lite text i fotoböckerna om man vill.

  Vi har beställt från lite olika ställen. Men jag gillade fujidirekt bäst. 

 • Fial8
  Äldre 26 jan 12:32
  #2

  Alt 1. Köp ett gäng vykort, skriv parets adress och frankera. Skriv ett datum (inom ett år från bröllopet) på kortet. Dela ut korten till gästerna som får i uppgift att på sitt korts datum skicka en hälsning till brudparet. Går såklart även utan porto och fördigskriven adress men chansen att de skickas är större ju enklare det är att skicka dem.

 • Humlan
  Äldre 26 jan 14:12
  #3

   Tack för era ideer. ,
   då detta är min mans lumparkompis som gifter sig så känner vi inte någon annan som ska vara med på bröllopet  och kommer att bli svårt att få kontakt i förväg med någon utav dem utan att brudparets vetskap

  Så gärna fler ideer tack Skrattande

 • Fial8
  Äldre 26 jan 14:32
  #4

  (Korten tänkte jag kunde delas ut på festen, inte innan, så det funkar även om ni inte känner ngn annan)

 • Äldre 26 jan 15:21
  #5

  Ja mitt förslag behöver ju inte heller göras i förväg. Man kan lämna ut små typ "visitkort" på festen till dom med kameror där man lämnar ut en mailadress eller liknande dit det går att skicka bilder. Glad
  Eller så gör man det helt på egen hand utan andra personers inblandning.

  Men att göra något som är i princip samma som dom gjorde för er, kommer ju att bli en kopia av idén.
  Även om det är en kopia med modifikationer.

  Ni kanske kan göra en "julkalender" annars, men istället för 1 lucka per dag så är det 1 lucka per 6 månader. kanske max 10 luckor = 5 år)
  Det går nog inte att släppa helt fritt till gästerna dock eftersom det kan behöva förklaras lite.

  I princip så klistrar ni på ett fint motiv (fotografi/ en planch eller om ni ritar/ textar själva) och sen märker ni ut vart luckorna ska vara med blyerts och prickar med något vasst så det blir streckade linjer.
  Ni kan antingen sätta ihop framsidan med en baksida så det liksom bildar ett "kuvert" och sen ha bara ett papper där luckornas konturer är utritade som ska stoppas in i kuvertet. I rutorna får de gäster som vill lämna en hälsning.
  Alternativet är att göra det mer som ett paket. Tänk dig en skokartong men större (stövel-kartong kanske) där locket blir framsidan med luckor och allt.
  I själva kartongdelen limmar ni fast burkar som passar modellen på luckorna. I dessa burkar kan sen gästerna lämna lappar med hälsningar och när ni är klara med alla hälsningar så sätter ni på locket och säkrar det med dubbelhäftande tejp. 

 • Humlan
  Äldre 26 jan 15:45
  #6

  Mycket bra ideer Tack .. tål att grunnas på Skrattande

 • Humlan
  Äldre 26 jan 20:15
  #7

  Puffar på lite

 • Äldre 27 jan 16:18
  #8

  Min bästa vän var på ett bröllop där någon fått en riktigt kul idé och delade ut olika att göra kuvert till gästerna. Allt handlade om temamiddagar så under det kommande året kan brudparet åka runt till vännerna och äta roliga middagar med t.ex. tema Brasilien eller Inspirerat av Melodifestivalen.


   


  Knäpp och mycket kul idé tycker jag, hade vi fått något liknande haded et verkligen varit uppskattat!

 • Äldre 27 jan 16:52
  #9
  Allis skrev 2013-01-27 16:18:15 följande:

  Min bästa vän var på ett bröllop där någon fått en riktigt kul idé och delade ut olika att göra kuvert till gästerna. Allt handlade om temamiddagar så under det kommande året kan brudparet åka runt till vännerna och äta roliga middagar med t.ex. tema Brasilien eller Inspirerat av Melodifestivalen.


   


  Knäpp och mycket kul idé tycker jag, hade vi fått något liknande haded et verkligen varit uppskattat!


  Sånt här kan vara kul, under förutsättning att man är tillfrågad först.
  Det har kommit upp som förslag i tidigare trådar och jag kan ju säga att jag inte hade blivit så glad om jag får veta att jag ska bjuda brudparet på middag. Och kanske till och med med någon sorts mat jag inte har lagat förr eller kanske inte gillar själv av någon anledning.
  I den andra tråden så var det också förslag som att man skulle hjälpa brudparet att skotta snö, klippa gräset, putsa fönster och sånt.
  Hur kul är det om man liksom bara får veta att man ska göra det, men inte har valt det själv Flört 
 • Äldre 27 jan 18:37
  #10

  På just det här bröllopet kände folk varandra väldigt väl om jag förstår saken rätt och då vet man väl förhoppningsvis vad som går hem. Jag hade nog gladeligen hoppat på en sådan grej i alla fall, tillfrågad eller inte, så folk är väl olika helt enkelt :)


  Vi har önskat oss upplevelser i present och ser med spänning fram emot vad vår mycket heterogena och uppfinningsrika vänkrets åstadkommer av det. För att det inte ska bli femton besök på Louisiana eller om folk mot all förmodan skulle tappa fantasin helt har vi en upplevelsekoordinator som man kan maila vid behov.


   

Svar på tråden Rolig present/bröllopsgåva ide sökes
Logga in
Bli medlem