Inlägg från: KoA2016 |Visa alla inlägg
  • KoA2016

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Rosalee skrev 2015-01-18 19:57:30 följande:

    Tack för tipsen Koa! :) 


    Hinner inte skriva så mkt nu, jag ska kolla in länken sen :) Pysslig som tusan är jag! ;) idag, det blir kyrkligt, fast hemma... spelar inte så stor roll egentligen om vi skulle ta borgerligt i slutändan, huvudsaken är ju att vi blir gifta :) 
    Spännande - det ska bli kul att höra dina funderingar kring hur du tänkt fråga dem etc.
  • KoA2016
    Geliicaw skrev 2015-01-20 22:33:59 följande:

    Hoppar in här :) jag och gubben min har börjat prata om bröllop 2016. Vi vill gifta oss på pingst :) <3


    silversofie skrev 2015-01-21 21:42:16 följande:

    Hej! Vad roligt med denna grupp, och att läsa alla era planeringar! 
    3/1 bytte jag och min kärlek ringar, och planerar att gifta oss i juli 2016. Ooo, så spännande! Jag tycker mycket om att planera och organisera, så det ska bli så roligt att planera ett bröllop.


    Hejsan! Hur långt har ni kommit i planeringen då? Vi har fått hem våra ringar och ska växla dem under slutet av månaden/ början av nästa månad, i anslutning till vår årsdag. Så för oss ligger det ännu framför oss att berätta för våra familjer att vi planerar bröllop. Solig

    Vi har bokat lokal i vår kommun - en trevlig plats med fin utsikt (lokalen är väldigt populär så här gällde det att vara ute i god tid om man ville ha ett speciellt datum, så när vi var där sist passade vi på att skriva upp oss hos dem på det datum vi tänkt oss.) Det blir under sensommaren nästa år. Vi vet mellan tummen och pekfingret hur många vi blir redan nu, men hoppas på att kunna minska ner antalet gäster något... Det blir en borgerlig vigsel. Utöver det har jag samlat in lite inspirationsbilder och så pratar sambon och jag lite då och då om olika detaljer kring hur vi skulle vilja ha det. Mycket av den andra planeringen ligger fortfarande en bit framåt i tiden, men vips är det dags och sätta fart med den också.

    Välkomna till tråden!

  • KoA2016
    silversofie skrev 2015-01-21 21:46:16 följande:

    Hur långt i förväg berättar ni om era bröllopsplaner för familj, vänner osv? När skickar ni ut inbjudningar?


    Vi tänkte berätta i samband med att vi förlovar oss, men några få av mina/ sambons vänner vet redan om våra planer. Vi skickar nog ut inbjudningskorten någon gång under våren nästa år. Tänkte redan i höst, typ ett år innan bröllopet fråga en person i bekantskapskretsen om denne skulle kunna tänka sig utföra designen på våra inbjudningskort och för att inte stressa personen med tight deadline tänkte vi fråga en bra stund innan inbjudningarna ska vara klar. Design (olika alternativ) och olika utformning av korten etc, är det vi hoppas på att få hjälp med och det kan ju ta en stund att bestämma sig kring. I dagsläget har vi inga riktiga idéer, men vi hoppas att personen som hjälper oss får några kul idéer kopplat till lokalen som är ganska unik utseendemässigt. Hoppas att du förstår, vill inte avslöja allt för mycket här på BT. Tungan ute
  • KoA2016
    SomethingElse skrev 2015-02-04 15:39:22 följande:

    Hej hej!

    Här kommer en till som planerar bröllop maj/juni 2016 :D

    Vi har börjat planera så smått med kom överens om den största punkten igår, vilken stad vi ska vara i. Inte det lättaste när jag har släkt i Varberg, sambon i Piteå och vi själva bor i Uppsala :)


    Hejsan! Spännande! :) Ja, jag gissar att det är extra svårt när alla är så utspridda och behöver boende och resa långt, etc. Har ni hunnit fundera på något mer? Kyrkligt/ borgerligt? Typ av lokal/ utomhus, etc.? Vi kommer hålla till i en fin lokal med utsikt här i hemkommunen, smidigt och praktiskt då de flesta bor här i krokarna också!

    För övrigt kan jag meddela alla nyfikna att vi har förlovat oss! Sambon och jag växlade ringar utomhus på en fin plats, skålade i bubbel och hade en härlig kväll. Dagen efter hade vi en fantastisk dag med familjen, sambons syskon och deras barn. Supermysigt och lagom. Vi passade på att berätta för dem att vi förlovat oss och att vi har planer på att gifta oss nästa år. Alla blev glada och några fällde glädjetårar. Himla fint och roligt. Helt klart över förväntan och en helg att minnas alldeles extra! HjärtaSolig
  • KoA2016
    augusti skrev 2015-02-04 18:05:09 följande:

    Vad kul koa2016! Grattis!

    Den 30 januari var det ett år kvar för oss så nu är det mindre än ett år kvar wohooo!

    Känns som man verkligen kan börja planera nu.

    Vi har varit på möte i lokalen, den är så grabbig men den ligger högt med utsikt över viken och slottet i kommunen och nära kyrkan.

    Det är ett mc museum med rätt coola gamla motorcyklar så jag måste verkligen feminiserade det på något vis. Dock är museet öppet till 16 och vi ska va där 17 så det måste vara snabba dekorationr som personalen hinner lägga ut inom en timme.


    Tack så mycket! Härligt! Då kan ni verkligen börja planera! Spännande!

    Jag har varit på MC Collection. Jag minns att det var dyrt inträde. Tungan ute Spännande lokal att vara i. Har de någon plats där de kan ha med sittande gäster? Det kanske är i huset bredvid? Hur många gäster blir ni?
  • KoA2016
    Marleo skrev 2015-02-05 08:09:11 följande:
    Grattis!!!! SkålSkrattande
    Tack så mycket! Vi fick så oerhört mycket positiv respons, från den närmaste familjen, men framför allt även på Facebook. Det trodde jag verkligen inte - men visst är det lite extra kul att vi får känna oss uppskattade och att vi har tagit ett bra beslut. Glad Dock vet jag inte hur många av de som 'gillat' och kommenterat vår förlovning på FB som tänker sig att vi har planer på bröllop. Det är ju många som förlovar sig utan en tanke på bröllop också. (Även om vi inte tillhör den skaran.)
  • KoA2016
    SomethingElse skrev 2015-02-05 10:32:18 följande:
    Vi bestämde oss tillslut för att ha bröllopet i min hemstad Varberg. Dels för att endel på min sida av släkten inte kan resa långt men även att vi har flest kontakter där och hittat den bästa lokalen för festen. 

    Festen kommer vi med största sannolikhet ha på ett hotell i stan där vi har hittat en jättefin lokal och det blir lättast när många ska sova över :) 

    Vigseln ska vi ha borgerlig, dock så har vi inte lyckats komma på något bra ställe att ha den än. Vill nog helst ha tak över huvudet på det näst intill alltid blåser i Varberg... Har ni några idéer på vad för typ av lokal man kan leta efter, vi kommer vara ca 80 gäster? :)

    Och tillsist, GRATTIS! :)
    Kul att höra hur ni resonerat och härligt att höra att ni hittat en trevlig lokal på orten också. Tyvärr kan jag inte Varberg så jättebra, men vi kan ju hoppas att några andra här i tråden kan komma med lite tips. Glad

    Vi satsar också på ett borgerligt bröllop, men vi har sån tur att vi hittat en lokal som fungerar bra för både vigsel och fest efteråt, så vi får allt i ett, så att säga.

    Tack så mycket! Solig
  • KoA2016
    Endora skrev 2015-02-17 14:00:57 följande:

    Hej!
    Vi planerar ett borgerligt bröllop i Oktober 2016, halva nöjet är nästan att planera och hitta rätt saker.


    Visst är det, hur långt har ni kommit? :)
  • KoA2016
    Shoedork skrev 2015-02-18 14:14:39 följande:

    Jag funderar på när man ska skicka ut "Save the date". Svårt. Vi gifter oss på midsommardagen så jag antar att man bör vara ute i god tid så att våra vänner inte hinner boka upp sig på annat. 


    Kul med flera! :) Hm, det ä ju lite speciellt med giftermål under högtider/ lediga dagar. Jag gissar att ni får vara ute i extra god tid. Dessa datum brukar annars snabbt bli uppbokade och det är stor risk att folk annars åker iväg till sina landställen och liknande. Jag hade nog skickat ut 'save the date'-kort redan i höst, september/ oktober kanske är lagom. Personligen hade jag väntat med tills dess att sommaren är över så att det inte uppstår onödig förvirring/ förväxling (folk kanske tänker att det är nu i år), plus att det då känns lite väl långt innan, tycker jag i alla fall. Berätta gärna hur ni gör sedan. :) Vi funderar på om vi ska skicka ut några 'save the date'-kort eller om vi skippar det och skickar ut inbjudningarna direkt istället - fast närmare inpå bröllopet istället.
  • KoA2016
    Endora skrev 2015-02-18 15:42:13 följande:

    Koa2016>>  Vi har precis börjat planera, men vi vet ungefär hur vi vill ha och har bestämt plats, vad för slags kläder, vittnen, restaurang och fotograf och florist, som jag känner och får bra pris hos, känns bra.
    Det svåraste just nu är att hitta rätt klänning, vad jag letat och tittat runt, tur man har tid på sig, för klänningen med stort K, är ju viktigt. Har en bildmapp på datorn med inspirationsbilder till bröllopet, ett litet tips till er som kanske inte har det.


    Oj, då har ni verkligen kommit en bit på vägen! Vi har preliminärbokat lokal (vigsel och fest) - det blir samma då vi gifter oss borgerligt. Annars har vi än så länge bara diskuterat gästlistan fram och tillbaka och samlat lite inspirationsbilder. Tungan ute

    För min egen del avvaktar jag en kompis som beställt sin klänning på Matildas fest i Sundbyberg för att se om hon är nöjd med den eller inte. Om hon är det tänkte jag också beställa därifrån. De syr nämligen upp klänningen efter dina önskemål och mått. (Jag har hittat min favorit på nätet, men vågar inte beställa den därifrån, utan hoppas på att det här blir en bra lösning för att få just den modellen - fast beställer gör jag nog inte förrän tidigast i höst, utifall att jag skulle hinna ändra mig.) Solig Vilken typ av klänning är du ute efter?
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)