Inlägg från: augusti |Visa alla inlägg
  • augusti

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Anonym (Julibröllop) skrev 2015-05-21 09:35:41 följande:

    Älskar den här tråden , Lite allt i allo. :)

    Vi planerar att gifta oss i juli 2016 och planeringen är i rullning. Har aldrig tidigare haft drömmar om ett stort bröllop och trodde aldrig i mitt liv att det var så kul att planera en kärleksfest.

    Vi ska ha borgerlig vigsel vid ett magasin utanför Stockholm och mina tärnor är redan på mig att börja kolla klänning. Haha, dom är nästan mer ivriga än mig och vill vara ute i god tid så jag verkligen hittar Klänningen! När började ni kika på klänningar?

    Jag börjar spåna på catering också, men hur långt innan är det aktuellt att bestämma sig för det?

    Vad är viktigast att vara ute i god tid med?

    Fotograf har vi mer eller mindre spikat men inte skrivit avtal med ännu. Men man kanske bör göra det rätt snart ändå.


    Vad kul och grattis! Det är kul att planera :)

    Beror ju på vad du är ute efter i en klänning. Jaag började med att budgetera 15000 till klänningen och utgick efter det. Provade säkert ett 30tal klänningar och har hittat "den" minst 5 ggr. Jag vet inte om det är att jag inte är en sentimental " say yes to the dress"brud som gråter när jag ser fin ut i en klänning, kanske för att bröllop inte är en lika big deal isverige som iusa, eller så har jag kanske inte hittat den rätta. Efter många om och men beslöt jag mig att dra ner budgeten till max 5000kr, hittade en sömmerska som ska sy upp en klänning istället, och så lägger jag resten av klänningpengarna på en fin ring istället. Den ska jag iaf ha hela livet, klänningenbara. EN dag. Plus att sälja en brudklänning påblocket eller tradera osv kräver att man går ner minst 50%i pris,ofta mkt mer, så det kändes bättre med en billigare klänning. Med det sagt. Börja prova nu, du kommer hinna ångra dig hundra ggr säkert ochju. Mer duprovar desto mer kommer dufå hum om vad du verkligen gillar och vad du ogillar. I början älskade jag alla klälnningar för att det var första ggn jag provade och brudklänningar är ju sååå vackra, men allt eftersom blev jag mer kritisk och kunde plocka ut ett få antal jag gillade. Oj vd långt det blev...i te meningen att spåra....

    Catering beror ju på om ni behöver beroende på lokalen.

    Jag skulle säga att lokal är viktigast att ha klart för sig. Då är det lättare att veta om man behöver catering, ofta ingår det i lokalen, men om inte så kan man boka det typ 6mån i förväg senast om det är ett sommar bröllop tänker jag.

    Jag tror inte man behöver skriva avtal så tidigt. Det är ju åndå mer än ett år kvar. Oftst ibörjan när jag började planera var kag också ivrig men alla företag och lokaler jag pratade med sa typ återkom när det är minst ett halvår kvar, är du säker att du i ll boka sp tidigt osv... Men å andra sidan är det en populär lokal, fotograf osv så är det bra att åtminstone prella.

    Lycka till!
  • augusti
    KoA2016 skrev 2015-05-21 11:05:52 följande:

    Jag skrev lite kort om bröllopsresa i ett svar här ovan. Tänkte bara skicka ut en allmän fråga. Hur tänker ni brudar (och era respektive) kring resan? Vill ni åka på bröllopsresa, eller hittar ni på något annat istället - vad då i sådana fall? Om ni ska resa: Vart skulle ni helst vilja åka? Vad är viktigast för er med resan? Vilken typ av resa tänker ni er (solsemester/ äventyr/ skidor/ stad/ weekend/ långresa)? När på året tänkte ni åka? Hur länge planerar ni vara borta? Är det viktigt för er att resa direkt efter bröllopet?

    Min sambo och jag har pratat lite om huruvida man "ska/ borde" resa långt på bröllopsresa, för att det är just en bröllopsresa eller inte? Vi själva har mer eller mindre beslutat oss för att åka till ett land i Europa och vara borta i 2 veckor och dela upp resan så att vi besöker två olika delar av landet en vecka vardera, så att det blir som två resor i en. Planen är att resa några veckor efter bröllopet, så vi har hunnit varva ner och fixat en del praktiska saker.

    Hur går era tankar och funderingar?


    Eftersom vi gifter oss på vintern,och min man är flygrädd så blir det en europa resa på sommaren istället. Vi har önskat oss en weekend på Fäviken av hans föräldrar som present som vi tar några veckor efter bröllopet, inte bröllopsresa, men på nåt sätt blir det ändå det iom att det sker rätt nära inpå.

    men självaste smekmånaden tar vi på sommaren.

    Dock känns det lite dumt att kalla det bröllopsresa när det är 6 mån efter vigseln. Vi åker på city/sol semester i Venedig, samma plats han friade på, så det finns ju en baktanke och det är den som var viktigast när vi bestämde plats. Det är vår favvo plats på jorden typ :) blir nog 2veckor, tar ju tid att köra ned.

    Det skulle vara kul att åka direkt efter bröllopet men dels har vi redan lagt ner så mkt pengar då, så vi får börja spara igen efter, också är vädret kasst i venedig på vintern sp vi väntar på vädret framför allt.

    Jag tycker inte det finns några "ska och borde" när det gäller din bröllopsresa, vill du inte pka långt så gör det inte! Vill du inte pka till maldiverna och bo i nån lyx bungalow så gör det inte. NI åker för er egen skull inte för att imponera på andra :)
  • augusti
    Anonym (Julibröllop) skrev 2015-05-21 11:28:30 följande:

    Tack så hjärtligt för dina tips. :)

    Jo jag värderar ring och fotograf mer än själva klänningen och jag tror jag vet hur den ska se ut men det är svårt att veta hur pass det passar min kroppsform. I annat fall har jag och tärnorna bestämt att vi sk abörja kika snart och göra det till en grej, att åka ut några lördagar till olika butiker för att testa, känna och klämma och äta lunch och dricka champange. Vi kommer nog göra hela klänningletande till en grej, men ska verkligen hålla mig för att inte spräcka budgeten och försöka ha is i magen (vilket inte är min starkasta sida). Men kul kommer det bli att leta klänning. :)

    Ja lokalen kunde inte leverara Catering det datumet (semestertider), lite därför jag undrar om man bör vara ute i väldigt god tid. Men man kanske ska avvakta lite med det ändå. 

    Tack så jättemycket.


    Ja iväg och prova med dig så du vet vad du trivs bäst i! Vi gjorde det också till en grej, super mysigt, prova kllänningar, luncha middag och champagne. Åh....

    I höst ska vi ut och leta accesoarer och skor då gör vi en grej av det också :)

    J g har köpt 5 klänningar, sålt allihopa. Är väldigt impulsiv. Men ha is i magen, du kommer hinna ändra dig flera ggr om. Tillslut kommer du märka att du provar en viss typ av modell mer än andra och då vet du vad du vill ha för typ av klänning, sen är det bara detaljer kvar, ska det va spets eller siden eller både och? Stenar eller ingenting eller kanske pärlor... Ja du förstår.

    De catering firmor som jobbar med bröllop som standard måste ju ha öppet även under semestertider just för att det borde ju vara deras höjdpunkt på året. Kolla in catering som är vana att jobba på bröllop, då borde du hitta några bra som ör öppna även på semestern.
  • augusti
    KoA2016 skrev 2015-05-21 17:24:23 följande:

    Kul att ni delar upp det, då får ni ju en kort och en lång smekmånad! 

    Nej, det finns inget ska eller borde, men vi tänkte mer att "när det ändå är en bröllopsresa vi ska boka så skulle vi kunna slå till på en långresa", det enda som har hindrat oss är att vi inte hittat något ställe som vi känner att det vore kul att besöka. Vi har inte haft någon dröm om att "dit måste vi åka!" (utanför Europa, som passar för en bröllopsresa). Det hade ju varit lite lättare då. Vi har tänkt som så att det är lagom varmt i Europa under sensommaren/ början av hösten, plus att om vi delar upp resan så som vi tänk (två olika platser i samma land) blir det som två resor i en då platserna vi tänkt besöka är såpass olika till utseende och vad man hittar på där. Dessutom gillar vi tanken att inte behöva flyga superlångt och ingen av oss skulle uppskatta 2 veckor på någon pytteö med _bara_ sol och bad. Vi vill gärna sola och bada lite, men kunna hitta på olika småutflykter till olika små städer, öar, eller sevärdheter. Så hittills lutar det ändå åt vårt ursprungliga alternativ.

    Fäviken låter inte helt fel - det såg supermysigt ut när jag bildgooglade! Det låter som en perfekt mysweekend efter bröllopet! Åh, var roligt med en fin baktanke med er Venedig-resa - att återvända dit ni förlovade er! Det låter som att ni varit där åtminstone en gång tidigare. Har ni nya saker att se och uppleva? Vad tänkte ni hitta på (jag tänkte, så att ni inte känner att "men, det här kan vi ju redan utan och innan, varför åkte vi hit?".) Det sägs ju vara en superfin stad. Var ni där under samma årstid sist eller upplever ni Venedig i sommarskrud för första gången? (Jag har själv aldrig varit där, en det är en av dröm-resemålen).


    Förstår hur ni tänker, men Europa är jätte fint också, och har ni redan två ställen ni vill åka till så gör det :) man kan resa till exotiska länder långt bort när man känner att man vill, inte bara för det är bröllop ;) håller med om att det är roligare att åka någonstans där man kan göra något än bara ligga på stranden i två veckor. Man ruttnar till slut.

    Fäviken verkar toppen. Den är rankad som världens 15de bästa restaurang och vi är väldigt mat och vin intresserade båda två, så att åka dit och vara en kväll med övernattning, även om det är långt åt hel.... Från var vi bor, känns som att det är en bra grej ändå ;)

    Venedig är underbart! Fantastisk stad. Vi har varit där två ggr. Vi bor inte på hotell utan har en kontakt som hyr ut lägenheter där. Vi fick en stor trea lite utanför det värsta turistområdet ett par minuter promenad från san marco torget, som vi återvänder varje gång vi är där. Eller okej bara två ggr, men nästa gång ska vi ha samma lägenhet igen :)

    Det är perfekt, för det är jätte nära viktiga platser, men också bara några stationer bort från Lido' som är stranden. Dessutom är det nära där venetianerna själva bor så det känns mer äkta på nåt sätt. Det enda tråkiga är att allting stänger runt 23. Så sen middag eller utekväll är svårt.

    Det finns dock ett område som är ett campus område om man vill t drinkar, men det är som det låter väldigt mkt ungdomar och "hipp musik" haha. Vi är över 30 båda två så det känns som vi är lite färdiga med såntdär ;) men allt som allt fantastisk stad. Och även pm det är tråååångt på sommaren, och jag hatar turist trängsel, så gör inte det mig någonting i venedig :) åk dit!!!
  • augusti

    Är det borgila?

    Vi hade samma kyrka och lokal planerad när vi tänkte gifta oss på sommaren. :) borgila var super fint, det enda var att på vintern i snöslask storm på vatten.... Näe... Så nu blir det waxholmskyrka och waxholms hotell. I januari 2016 istället :)


    Tenshi skrev 2015-06-22 12:46:51 följande:

    Nu är kyrkan bokad! Det blir den 16 juni 2016 kl. 14:00 som jag och min fästman säger ja till varandra i Högalidskyrkan i Stockholm <3

    Är så otroligt lycklig över att det äntligen blir av ^_^ <3

    Nu skall vi bara boka lokal där vi skall ha våran mottagning och fest, och det blir troligtvis på en båt vid söder mälarstrand :)

    Nu skall det börjas planeras och jag ser verkligen fram emot att få följa er alla på resan till den stora dagen! :) <3


  • augusti

    Herregud...budget....misär.... Ska vi ha ett bröllop spm vi kan vara stolta över och som speglar oss så verrkar vi inte kunna komma under 119000 kr inkl allt men minus resa.

    Bara mina prylar går på 36000kr.... Framförallt för att jag hr hft såån otur med min klänning. Skulle sy upp en hos sömmerrskan och den ser ut som en buttericks klänning. Så fick köpa en ny klänning men valde då att köpa en i butik för vågade inte lägga pengar på kinaklänning om det skulle bli fel. Sen kostar min ring 20000, men hde räknat med 20000kr För ring pch klönning från början men men....

    Festen typ 40000 för 30 pers

    Mannens kläder 10000kr jag tycker det e alldeles för mkt men han vill verkligen vara fin och skräddarsydd så, fine, får jag en svindyr ring kan han väl få sin fina kostym.

    5000kr transport

    5000kr för 2 hotellnätter

    Inbjudningar tackkort frimärken 2000kr

    Blommor 2000kr

    Fotograf 4500kr

    (Stråkorkester15000kr, har fått nej från sambon men tänker isåfall lägga undan pengar själv till det, jag vet, too much....)

    Som tur är hr jg redan betalat av både klänningr och ring så minus 36000kr har vi 83000kr kvar om jag lyckas få ihop till min orkester, eller kvartett e det, annars 68000kr kvar att betala...

    Tack och lov slipper vi dekorationer osv för det ingår .

    Då försöker jg ändå snåla på prylar ( förutom ringen egentlingen, men så blev det ju mkt dyrare med mina klänningar)

    Alla vi pratat med som gift sig har sagt att de spräckt budgeten och att man alltid får räkna med mer men jag trodde att vi skulle klar oss under 60000kr när jag började med det här.

    Lycka till med budgeteringen, och hoppas ni är bättre på att vara ekonomiska än jag haha

  • augusti

    6 månader kvar nu och vi har ännu inte skickat save the date. De flest av vår vänner vet ju om det men det är nogingen som minnsexakt datum. Det är ju VÅR viktigaste dag, inte deras ;)

    Ska skicka ut korten i slutet på månaden och inbjudningar i november.

    Har en klänning hemma och ska hämt upp klänning nummer två till middagen i nästa vecka. Måste gå ned typ 3-5kg för att den ska sitt perfekt, får på mig den men märker att den sitter åt lite mkt i höfterna.

    Är sååååå besviken på sömmerskan som skulle sy upp min drömklänning, men istället blev det en buttericks klänning utav det. Jag har inte tillräckligt med never att tjafsa om det utn betalar henne ändå. Har precis blivit bättre från utmattningssyndrom och känner inte att pengar är värt ett återfall. Men hon ser inte problemet och tycker den är jätte fin. Suck orkar inte tänka på det.

    På måndag ska vi tilwaxholmshotell och prata igenom festen. Vi tänker boka upp ett gäng rum till gästerna. Hur mk rabbat tror ni man kan få? Jag menar, vi äter och dricker för över 40000kr, sängplatserna blir ju eg ren vinst för dem. En natt i dubbelrum med frukost kostr 1400kr ca,kan vi få ner det till 1000kr eller kommer de garva åt oss?

    Kyrkan bokade vi förra veckan. Klockan 16.00 blir vigseln, så att vi hinner fotografera innan iom att man inte har så mkt dagsljus att leka med i januari direkt. Juste, måste ringa fotografen också och stämma av. Har inte hörts sen i april nångång så det är nog dags snart.

    Sista dilemmat är hår och smink....att göra sjålv eller inte... Har försökt kolla upp men det är snor dyrt och jag är bra på att sminka mig själv, men ibland har jag mre dagar och tänk om det blir just en sån dag och sminket ser kakigt ut? Håret ska mina brudtärnor hjälpa mig med men samma sak där, man kanske är så stressad att allt bara blir fel. Å andra sidan spelar det ingen roll när det är så mörkt ändå kanske haha ingen ser ;)

    Hm...det är nog det vi hunnit med hittills. Nu har vi egentligen mest bestämmma meny kvar och mannens kostym samt att infatta min diamant i en ring. A juste och inbjudningar och placering såklart, men det hinner vi lösa allteftersom:)

    Kul att läsa om alla andras planering!

  • augusti

    vi har inget tema direkt. skärgård kanske iom att vi gifter oss och har festen där? jag vet inte hur mkt vi får dekorera själva. stället i sig är så stiligt och alltid väldukat att det kvittar mig om vi får ha nån egen dekoration eller inte. annars hade jag tidigare när vi hade en annan lokal tänkt guld och mörkblått och om jag får så passar de grejerna till vår nya lokal också. inget stort en löpare och lite pärlgirlanger och guldglitter ljushållare, annars kan jag ha de hemma när vi bjuder på middag.

  • augusti

    juste, kort,

    vad kostar det för er som gör själva och pysslar?

    blir ni nöjda?

    vi beställde save the date från optimalprint, rätt billigt. i gen överdriven lyx men fina kort men hade vart kul att ha lite snyggare lyxigare inbjudningskort o är det värt att göra själv då eller bättre att veställa?

  • augusti

    vad fina klänningar ni har lagt upp! drömska?

    jag kom nyss hem från möte med vaxholms hotell om vårt bröllop. det gick jätte bra så nu har vi 100% spikat det. så vackert hotell och utsikten är to die for.

    vi har fördrink o mingel i en lokal och middag i en chambre separe sedan dans och fest i en av deras stora konferanslokaler som är så fin! längtar så nu?

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)