Inlägg från: Anonym (Nyårstjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyårstjej)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    JonnaAndre skrev 2016-01-21 07:54:16 följande:

    Igår lade vi inbjudningarna på lådan :) De blev så fina och så bra.

    Nu känns det ännu mer verkligt :)


    Kul!,, vill du dela med dig av någon bild på hur ni gjorde layouten? :D
  • Anonym (Nyårstjej)
    BiancaLove skrev 2016-01-24 12:45:15 följande:

    Åh hittade mina drömmars klänning igår! På Bridaloutlet. Känner mig som en Disney-prinsessa i den!


    Härligt! Hade de brett sortiment? Kan du rekommendera ngt ytterligare ställe i Sthm där de säljer brudklänningar? Vi ska dit snart och då vore det skönt att slippa åka runt som en galning..

    Jag kommer nog inte köpa klänningen fören i höst men man vill ju reka i god tid så man vet vad man vill ha etc.
  • Anonym (Nyårstjej)
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-24 11:47:28 följande:

    Guldsverige.se vågar man beställa ring därifrån tror ni?


    Jag har inga erfarenheter tyvärr.. Men det var ju riktigt bra priser iaf... Hittade min ring på hemsidan för 5000 kr billigare än vad jag betalade hos guldsmeden hos oss :O Surt sa räven.
  • Anonym (Nyårstjej)
    BiancaLove skrev 2016-01-26 18:32:09 följande:
    Lilly hade många fina klänningar och fin och inbjudande butik. Bröllopsbutiken hann vi aldrig till så den kan jag inte säga nått om. Brud och fest hade ingen trevlig personal (fick mig att känna mig som Julia Roberts i pretty woman). Man fick bara prova fyra klänningar dessutom.

    Bridaloutlet fick jag ett dåligt första intryck av då det såg ut som det låg i en stor lagerlokal. Även invändigt fick mig att undra om jag skulle vända i dörren. Men jag gav det en chans och personalen var supertrevlig och kände verkligen av mina önskemål och föreslog förändringar och lösningar! Hittade ju tillslut mina drömmars klänning där!

    Vid senare mailkontakt var det samma goda service och de svarade på frågor samma dag!
    Åh, tack bra för utförligt svar :) Jag ska lägga det på minnet
  • Anonym (Nyårstjej)

    Ok, nu vill jag ha er input Tyst Min blivande make har kommit med en idé kring borsplacering. Bakgrund: Vi kommer ha ett honörsbord med 6 pers + ett långbord med 6 pers och resten av gästerna kommer sitta i 4:or. Detta på grund av att vi kommer ha festen på en båt.. Mao. kan vi inte göra ett U eller "gaffel", båten är för smal.

    Hur som helst min sambos idé är att alla gäster ska byta placering efter middagen/innan efterrätten. Han tänker att alla kommer må gott av bensträckare och även få passa på att mingla med fler gäster innan alla samtalsämnen med första bordgrannarna är slut... Sjävklart skulle vi göra två genomtänkta bordsplaceringar, och skriva tydliga (och snygga) "instruktioner" för bordsplaceringarna och skiftet i det personliga festhäftet...  Vad tror ni om idén - hiss eller diss?

  • Anonym (Nyårstjej)

    Här kommer en uppdatering från en "check-list-tokig" planeringstjej.. 10 månader + 1 vecka kvar, och hittills har vi gjort nedan:


    Kyrka bokad
    Save the date-kortet är klart + att vi har tagit fram grafisk profil för övriga trycksaker, börjat skissa på inbjudan etc.
    Beslutat vilka blommor vi kör på till dekorationer, brudbukett, etc.. (vill ta upp samma som i inbjudningskorten)
    Reserverat & fått offert från festlokal nr 2 =1095 kr per kuvert. Vi har två alternativ på festlokal/arrangör. Nr 2 är smidigast.. Nr 1 känns mer unikt och kanske mer rätt för oss...
    Tärnor och bestman är informerade
    Vi har börjat skissa på brodsplaceringen som känns SÅ rätt so far
    Vi har tänkt ut värdpar (dock ej tillfrågade ännu)
    Budget är typ klar
    Planering för delegering dagarna inför och under bröllopsdagen (vem tänder eldar, filmar under vigsel, passar barn under fotografering, ansvarig för tårtleverans etc. etc.)
    Bröllopsnatten på hotell är reserverad (avbokas ev. beroende på barnvaktsupplägg dock)
    Bröllopsresa bokad - vi åker dagen efter bröllopet.. Helt underbart!

    Thats it! Men mycket känns förtidigt att göra nu.. Det blir en intensiv sommar med massor av to-do:s  6-5 mån innan bröllopet :)  
  • Anonym (Nyårstjej)

    Hur planerar alla att göra inför vigsel etc? Vi kör böllopsnatt kvällen innan bröllopet. Bröllopsresan går nämligen 5 timmar efter tolvslaget så vi lär inte hinna ha så mycket bröllopsnatt annars..

    Men det blir perfekt! Tanken är att ordna barnvakt kvällen innan. Checka in, äta middag i sviten, bada bubbelbad, dricka lite gott och somna tidigt. Sedan på bröllopsdagen äter vi hotellfrukost innan mannen åker till sin bestman för att göra i ordning sig. Tärnorna + smikös och frisök kommer till hotellrummet. Vi har senutcheckning så vi kommer kunna göra i ordning oss i lugn och ro innan det blir fotografering vid 12.00-tiden.

    LÄNGTAR! :) 

  • Anonym (Nyårstjej)
    Ankan skrev 2016-05-20 10:36:56 följande:
    Vi ska nog inte göra något speciellt natten innan. Hade först funderat på om vi skulle sova på olika ställen, som många gör, men kände att jag ville ha min sambo bredvid mig i sängen den natten och vakna med honom på vår stora dag (annars kan jag nog inte sova alls!). Natten efter bröllopet sover vi dock i en väldigt fin stuga på festområdet, det ska bli underbart.
    Känner samma. Jag reser i jobbet och är borta minst en natt per vecka, ofta fler nätter än så dessutom. Då är man inte speciellt sugen på att sova ifrån varandra mer än nödvändigt :) Dock känns det "spännande" att man gör sig i ordning på var sitt håll. Min blivande man kommer inte veta vilken klänning, smink eller frisyr ja ska ha. Det blir överraskning. 
  • Anonym (Nyårstjej)
    Ankan skrev 2016-05-23 07:23:16 följande:

    En kompis gifte sig i helgen och vi såg det lite sem ett genrep inför vårt eget bröllop. Tänkte dela med mig några av tankarna jag hade i fall någon annan har någon nyttja av det.
    Det vi ska sno med oss från bröllopet: De hade fixat en kompis som ställde upp för att skjutsa hem gäster för en billig peng. Då bröllopet var lite utanför stan hade folk annars behövt beställa taxi och det hade säkert blivit dyrare. Bra idé tyckte det, det ska vi också ordna, vi är också utanför stan.
    Dansgolvet fick tyvärr aldrig riktigt fart och det var nog lite för stort, så vi ska ha en mindre yta. På det sättet ser det ut som om det är mer folk och det lockar kanske andra också dit. Vi ska ju först ha livemusik och efter det spelar vi egen musik. Där ska vi göra en spotifylista, som bara en person ansvarar för under kvällen. I helgens bröllop var det en kille som skötte musiken som hade låtarna i en mapp på datorn och bytte per hand mellan varje låt så det blev alltid några sekunders avbrott.
    Det kom lite för många avbrott med tal, som oftast var rätt så korta, men det kändes lite störande. Man hade alltid en bit mat i munnen och det tog en evighet för mig att äta upp min tallrik. Tror det är bättre att samla talen mellan rätterna än att bryta av med tal var 5-10:e minut.
    Annars var det ett fint bröllop, framför allt vigseln var riktigt stämningsfullt, hoppas vi lyckas med det också.


    Nyfiken fråga - på vilket sätt hade de lyckats göra vigseln stämningsfull? Det är just vigseln som känns som ett stort frågetecken för mig :) 
  • Anonym (Nyårstjej)
    Helle skrev 2016-05-25 16:27:13 följande:

    [quote=4429524][quote-nick]Strassbruden2016 skrev 2016-05-24 22:03:27 följande:[/quote-nick]

    Vad har du för klänning? Jag hade korsett och var rätt ihopsnörd under foto o vigsel. Sen innan middagen började så snöra min kompis ut den o jag tog av mig underkjolen. Dock var jag graviditets illamående ändå hela dagen men det underlätta att inte ha den så hårt sen

    [/

    Jag har en klänning utan axelband det är dragkedja så det går inte att släppa på...


    Nyfiken fråga - vilken vecka var du i när du gifte dig? :)
    Ankan skrev 2016-05-24 08:06:32 följande:
    Det är nog svårt att säga exakt, men vigseln kändes som dem på något sätt. De hade en bra präst som inte bara rabblade upp det han behövde säga utan gjorde det personligt. Sen hade de även sång emellanåt (jag och en kompis som sjöng) och det blev väldigt fint, tyckte alla. Låten hade bruden valt eftersom det betyder mycket för dem och prästen tog upp texten i sitt vigseltal. Så det blev helt enkelt ett sammanhängande intryck och det blev lite tårar från deras sida också. Sen hade dem en ung tjej som spelade fiol när de gick ut ur kyrkan, även det var väldigt passande och fint. Musik gör allmänt mycket och att det sägs personliga saker av prästen/vigselförrättaren.
    Aaa,, kan tänka mig att röd tråd och lite personligt gör intryck.. Vi har ingen som sjunger i vår vänskapskrets.. Men en respektive inom släkten sjunger.. Kanske kommer be denna person, MEN... Tror hon är mer en person som sjunger visor.. Jag har personligen aldrig hört henne sjunga... Så känns lite risky.. ;)
  • Anonym (Nyårstjej)
    Strassbruden2016 skrev 2016-05-25 17:50:09 följande:
    Det var alldeles nytt, testade plus på natten vid 23 tiden när vi kom tillbaka till hotellet. Vi hade ju försökt med ägglossningstabletter så vi visste att chansen fanns. Jag börja må illa onsdagen innan bröllopet men trodde det var pga stress, trots jag vet hur mitt graviditetsillamående är. Testa neg både ons, tors, fredag och lördag morgon. Så det var den bästa bröllopspresenten.
    Wow, så underbart!!! :)
  • Anonym (Nyårstjej)
    Tenshi skrev 2016-06-18 11:37:59 följande:

    Nu är jag äntligen fru! <3 Dagen var helt fantastisk och jag är så lycklig. :D

    Nu väntar en underbar smekmånads-vecka i Gran Canaria <3


    GRATTIS!
    Underbar klänning!! Var hittade du den ? :)
  • Anonym (Nyårstjej)
    Anonym (Liten) skrev 2016-08-08 12:50:41 följande:

    Gick hastigt och lustigt från att vara brud 2018 till brud 2016. I helgen bestämde vi oss för att slopa alla förväntningar och en fest vi enbart skulle ha för våra familjers skull till förmån för något som passar oss bättre. Så på nyårsafton i år gifter vi oss i stadshuset med två nära vänner som vittnen innan vi tar en kväll på tu man hand och firar.

    Någon annan som gifter sig under hösten/vintern eller kommer tråden att dö ut efter sommaren?


    Häärligt! Vi ska gifta oss på ny år också! Så nu börjar det verkligen bli dags att bocka av lite mer på TO DO listan ;) bröllopsresa, hotellnatt hemma i samband med festen, festlokalen och kapell är bokat. Och i veckan provade jag klänningar med min mamma. Nästa vecka ska jag prova om favoriterna med min ena tärna. Hur går det för er med planeringen?

    Ni som redan gift er. Kan ni inte lägga upp bilder på era dukningar?
  • Anonym (Nyårstjej)

    Vi ska ha brudslöjabukett till tärnorna och brudslöja till dekorationer. Vågar man binda dessa buketter själv? Någon som bundit sina buketter? Brudslöja känns som en ganska tacksam blomma att binda....

  • Anonym (Nyårstjej)
    Ankan skrev 2016-08-17 07:38:00 följande:
    Vi fixade blommorna till bordsdekorationen själv (små vaser med enstaka blommor och större vaser med buketter). Det var mest min mamma, min tärna och min moster som höll på med det och det tog tid. Så fundera om du har folk som kan hjälpa dig och om ni verkligen har tid för det. Hos oss löste det sig, men de sa att det var mycket jobb.
    Jaa, smart! Tror att jag "delegerar" till en vän + min mamma.. Så kan jag bara svänga förbi i fall jag känner att jag hinner... Om festarrangören inte dukar dagen innan så kanske vi ändå får gå dit och fixa bordsdekorationerna trots att inte besticken etc. ligger dukat.. 
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)