Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Nu är frågan med hotellet löst, de praktiska fördelarna övervägde den ekonomiska nackdelen så vi bokade två nätter. Lyckades till och med få ner priset från totalt 3 400 kr till 2 600 kr. Katching! Glad
    Har ringt och pratat med både floristen och frisören och ställt lite frågor, kommer att boka in tid för konsultation när vi åker hem dagarna innan jul. Har under samtalen insett hur sjukt trevliga alla i min hemstad är och att dialekten är ganska härlig ändå.


    Är det någon som hunnit besöka florist och frisör för konsultation redan? Hur gick det för er?

  • Allrakäraste
    augusti skrev 2015-10-25 19:16:02 följande:

    Bara tre månader kvar nu. Måste skicka inbjudningar, är lite irriterad på stället som inte vill ge oss rabatt på hotell rummen. Vi bokar ändå 10 rum och äter och dricker för minst 40000kr. Vad tycker ni? Är det inte lite snålt? Några hundra iaf liksom. Jaja nåväl.

    Måste korta av klänningen och köpa en vigselring. Har en diamant men hittar ingen ring jag gillar. Måste beställa hindersprövning också. Sambon måste köpa kostym men han tycker han har massa tid på sig. Vill stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting....


    Förstår dig fullständigt! Jag gillar att planera och slippa fixa saker i sista minuten. Sambon säger "Äh det löser sig, måste vi verkligen ordna med det där nu?" I de flesta fall brukar jag släppa det, planera i hemlighet och när det närmar sig låtsas som att jag inte alls har allting färdigt redan Flört Men nu står jag på mig, säger: Visst, det är ingen panik än så länge, men vore det inte skönt att ha det klart så att vi inte behöver planera allting i sista minuten?

    Kan ni inte hjälpas åt då? Sambon din kan väl beställa hindersprövningen, det är ju inte speciellt svårt. Korta av klänningen däremot kanske blir svårt att delegera Flört
  • Allrakäraste
    Ankan skrev 2015-11-04 15:24:03 följande:

    Vad kul att se att det går bra för er andra!

    Jag köpte min klänning för ett par dagar sen, är superlycklig med den! Den blev annorlunda än jag trodde att jag ville ha, men är superfin. Höll till och med min budget (om man räknar bort slöjan), det trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med.

    Så nu gäller det att hitta passande skor! Vad finns det för märken annars än rainbow som har lite fina brudskor? Klänningen är i satäng och spets så det är kanske bra att hålla sig till något liknande. Men har inte bestämt mig än om jag vill ha vita skor eller färgade (blå eller grön). Har ni andra kommit till skorna redan?


    Visst är det underbart när klänningen är köpt? Jag kände först då att jag kunde börja fundera över sådant som skor, håraccessoarer, frisyr m.m.
    Är precis som du inne på färgade skor, blå, lila eller ceriserosa! Tänker att jag aldrig kommer att använda ett par vita satängskor men ett par färgade skor kan ju piffa upp en outfit även efteråt Glad Har börjat leta men inte hittat så mycket. Problemet när jag letat på nätet är att nästan alla färgade skor har en klack på 10 cm eller mer... Inte optimalt när man ska gå runt i dem en hel dag!
  • Allrakäraste

    Sitter och funderar på hur vi ska lägga upp kvällen. Vigseln är kl 15.00 och tar ca 45 minuter. Därefter ska alla ta sig till restaurangen, det är gångavstånd 5-10 min. Det innebär att alla gästerna är på plats på restaurangen och har ett glas skumpa i handen senast 16.15. Vi ska ha ett band som spelar mingellåtar.

    Nu undrar jag, är 1 timme för lång tid för mingel? Vi vill ju inte att gästerna ska bli uttråkade, samtidigt som det är väldigt tidigt att dra igång middagen kl 16.30. Jag funderar på att be gästerna att gå till en hörna som vi gjort i ordning där min morbror fotograferar alla, då får ju gästerna en uppgift under minglet.

  • Allrakäraste
    Ankan skrev 2015-11-09 07:46:52 följande:
    Glöm inte bort att planera in lite tid för gratulationer. Det kan ta längre tid än man tror! Var på ett bröllop med kanske 70-80 gäster och tills alla hade grattat brudparet och fått sig en glas skumpa hade det säkert gått 45 min. Om du tror att det blir får "tråkigt" får gästerna att bara mingla så kan du (eller tärnan etc.) organisera lite skoj under den tiden, en photobooth eller något liknande.
    Var på ett bröllop där någon av gästerna hade organiserat massa ballonger som gästerna fick skicka iväg med ett kort till brudparet, tanken var att den som skulle hitta ballongen skulle skicka kortet till adressen som stod på så att brudparet skulle få lite grattishälsningar när de inte räknade med det. På ett annat bröllop var det någon som fixade en slags "födelsedagskalender" där gästerna fotograferades månadsvis och höll upp siffran för den dagen de fyllde år. Den kalendern fick brudparet sen i present så att de skulle minnas vem som var på bröllopet och dessutom inte kunde glömma deras födelsedagar längre ;)
    Gratulationer hade jag inte ens tänkt på, vad bra att du påpekade det! Nu känns det plötsligt inte som att 1 timme är för lång tid. Vi har en superbra toastmaster, vi kan säkert gemensamt planera någonting som han kan dra igång om det skulle vara så att folk börjar se uttråkade ut. Nu ska vi ju ha ett band om spelar också, så lite trevligt blir det förhoppningsvis Glad
  • Allrakäraste

    Hurra! Idag levererades inbjudningarna från tryckeriet (vistaprint), skitsnygga blev de och jag är så stolt över min egna design! Glad Har precis suttit och tagit fram adresser till de som ska få sina inbjudningar med posten, andra ska vi ge personligen. Ska bli så kul! Och om exakt en vecka får vi nycklarna till vår lägenhet, gissa om jag längtar?? Solig

  • Allrakäraste

    Börjar bli lite nervös... Mailade vår fotograf för två veckor sedan. Efter en vecka hade jag inte fått något svar så då skickade jag samma mail igen. Det tog någon dag sedan fick jag svar. Jag mailade tillbaka direkt men har sedan dess inte hört av henne... Som det ser ut nu så har vi bokat upp henne men inte betalat in någon bokningsavgift, skrivit avtal eller haft något möte (det var det jag frågade efter när jag mailade henne). Känns lite sådär, nu skulle hon ju lika gärna kunna backa ur och då står vi där 3 månader innan bröllopet utan en fotograf Obestämd

    Hade tänkt skriva kuvert i helgen och skicka iväg inbjudningarna under veckan men då är det den lilla detaljen att alla mina "fina" pennor är nedpackade i någon flyttkartong. Känns lite tråkigt att skriva med vanlig bläckpenna - jag vet superfånigt men har jag nu lagt ner tid på att fixa snygga inbjudningar så... Lösningen är att jag väntar och fixar det nästa helg då jag kan rota igenom flyttkartongerna efter pennorna Glad

  • Allrakäraste

    Tjoho! Nu är inbjudningarna lagda på posten! I helgen åker vi till vår gamla "hemstad" och träffar våra vänner, ska bli så kul att lämna över inbjudan till dem personligen - de vet inte om att vi ska gifta oss. Och nästa vecka ska vi lämna till några till. Det rullar på, snart får vi se hur många som kan komma.

    Fortfarande har jag inte hört från fotografen, börjar undra om det hänt någonting... Rynkar på näsan

  • Allrakäraste
    augusti skrev 2015-11-25 10:53:23 följande:

    Vad kul att det rullar på folk.

    Har hämtat klänningen från skräddaren nu och det blev braaaa till slut!

    Mannen har äntligen beställt kostym. Självklart den dyraste han kunde hitta måttbeställd hos skräddare, men jaja han ska ju oxå få va fin.

    Vi har fått solister också, en god vän till hans familj är operasångare på stockholmsoperan och han kunde inte för han spelar i la boheme när vi gifter oss så han fråga sin vännina som spelar i kristina från duvemåla om hon kunde köra, så hon tackade ja och tar med sig han som spelar robert i musikalen ( alltså nya uppsättningen, tyvärr inte Peter Jöback som kommer haha) så det är ju verkligen inte fy skam! Vilken trevlig överraskning! Vi ser såååå himla mkt fram emot vårt bröllop! Allta bitar bara faller på plats och ekonomin går ihop till slut. En stressklump har lämnat mig äntligen!


    Åh, såg på nåt av avsnitten av "Moraeus med mera" i helgen och då var han som spelar Robert med. Så fint han sjöng! Gissa om jag är avundsjuk just nu Flört
  • Allrakäraste

    Puh nu har fotografen äntligen hört av sig och vi ska träffas när vi åker hem över jul Glad

    I helgen åkte vi upp till norr en snabbis. Jag fick för mig att prova klänningen eftersom jag inte testat den alls. Gissa om jag fick panik när vi knappt fick igen dragkedjan! Hjälp! Som tur var skulle jag ändå förbi butiken för att kolla om de hade skor samt en päls att hyra. Tjejen i butiken  lugnade mig direkt med att den här modellen har ganska mycket tyg i sidorna så den ska inte vara några problem att ta ut några centimeter. Vilken lättnad! Så helgen blev riktigt bra efter det. Skor, päls och vigselring = check!

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)