Inlägg från: augusti |Visa alla inlägg
  • augusti

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    KoA2016 skrev 2015-03-13 12:41:09 följande:
    Det förstnämnda, skulle jag tro - Stockholm är inte direkt den billigaste staden att gifta sig i. Framför allt finns det ont om billigare _och_ fina festlokaler, tycker jag. Vi har hittat vår lokal, men då vi har tänkt oss en borgerlig vigsel har vi lokalen som vigsel- och festlokal. (Personal, dukning, mat, dryck, etc. ingår). Smidigt - men billigt blir det icke! Tungan ute
    du har nog rätt.
    Kollade med x antal sömmerkor att sy upp en klänning i sverige, men det kostar runt 20000kr hos alla,förutom en och då vill jag ha en simpel mermaid i siden utan axlar. 
    Sthlms priser alltså.....suck
  • augusti
    Shoedork skrev 2015-03-17 13:58:48 följande:

    Jag undrar lite över budgetarna jag läser här i tråden. Räknar ni med allt då? Alltså kläder, lokal, resa, inbjudningar, mat, ringar ja allt?  Jag känner inte att vi har tänkt slösa men vi hamnar nog någonstans runt 100,000 iaf.  


    när jag är sparsam och snålar blir det 95000 minimum, utan resa....
    men då vill jag och min kille inte göra ett smack själva. eller låta gäster jobba heller så då kostar det tyvärr. 
    Dock gör jag mitt eget smink och hår, men resten är via lokalen med catering.
  • augusti

    Det har de på senare tid börjat komma bra cava till systemet, men jag har inte gett mig på det sortimentetönnu, dock har jag hört att det ska finnas rätt bra grejer nu,

    Men omjag tänker på klassisk cava eller typ det som fanns på systemet fram tills för ett litet tag sen, så smakar det inte lika bra som champagne i allmänhet tycker jag då, men framför allt för mig,som är känslig,så gör det faktiskt lite ont i munnen av de där cava bubblorna.

    Skit töntigt, jag vet. MEN, dåfinns ett prisvärt alternativ till champagne, mämligen cremant, det är ett bubbel som tillverkas på samma sätt som champagne, men efterso det tillverkas på gränsen till champagne distriktet så får det inte heta champagne, därav mkt billigare, men eftersom det är samma jord och klimat så smakar det som champagne,ochbubblorna är lika små :)

    Nu finns det ju såklart bättre och sämre sorter av allting, men cremant är ett lite roligare alternativ till champagne än cava är tycker jag. Vi ska servera det på vårt bröllop ist för champagne :)

  • augusti

    Hejigen hörrni,

    Jag tittar på trycksakernu, och funderar.

    Vigsel och fest program samt meny.

    Känns inte det lite too much?

    Jag menar det är dyrt om man ska ha allt det där, ochen vigsel är ju en vigsel,det är som det är alltid är, plus eventuell solist eller nåt men det kanske inte behövs att alla vet det i förväg?

    Festprogram? Vi äter och sen festar vi...vad mer behövs, toastmaster håller ju i tal o allt sånt ändå.

    Meny? Vi har buffe så vad det är står utskrivet på lappar vid maten.

    Är det snålt att tänka så?

  • augusti
    maj16 skrev 2015-03-26 19:40:50 följande:

    Vi kommer inte ha vigselprogram men däremot festprogram. Där kommer det stå hur vi träffades, lite snapsvisor osv.

    Ingen som har nån tanke kring ring?


    Jag lan inte minnas något bröllop där det funnits festprogram jag vart på. Har dock vara varit på 3 " budget"-ish bröllop så ja...mmm ska fundera lite mer på festprogrammet men tror defenitivt jag skippar vigsel programmet.

    Vad menar du med ringarna? Att du ska ha först din släta, sen en solitär och sen en allians?

    Det låter väldigt fint ihop! Bara det får plats på fingrarna :)

    Jag har såna mini fingrar att min förlovningsring som är 4mm känns tillräckligt. Eventuellt en till på max 2mm skulle funka men jag tror jag bara bygger på denjag redan har med en stor sten och en liten till, alltså liten stor liten bredvid varandra.

    Har tittat ut en fantastisk K-färgad diamant som nästan går lite åt det brun/rosa hållet, med perfekta mått dessutom :) bara priset som spökar just nu, om baraskatten kunne komma i april istället ;)
    Anonym (Millan) skrev 2015-03-27 10:31:21 följande:

    Vi köper porslin eftersom vi gifter oss hemma på vår gård. Så vi åker till IKEA i vår och köper lite tallrikar, muggar och glas. Kostar oss lite drygt 1000 kronor.

    Idag har vi lakan att lägga ut på borden, på dem har vi murgröna, små silverstenar och lite större ljusgröna stenar och ljusstakar. Thats it.

    Vi kommer att hålla det väldigt enkelt eftersom det är så som vi är och känner att huvudsaken är att vi blir man och hustru. :)

    Skriver ni andra ner utgifter osv i en bok så ni håller koll? :)


    Vi försöker skriva ner, eller jag gör, men just nu är det bara jag som planerar också, 10mån kvar och det enda som egentligen behövs planeras är dekorationer ( mitt bord) , klänningoch ring, resten går ia lokalen så där har vi enfast summa redan sominte kommer stiga eller falla.

    Har gått från att ha budgeterat 15000kr på klänning, till att komma ner på jorden lite grannoch lägga max 5000kr, minplan är att hamna under budget! Så då noterar jag alla småinköp också som en hundring hit eller dit :)
  • augusti
    ALW skrev 2015-03-27 23:25:36 följande:

    Hej Augusti!

    Känner ni inte för att trycka upp fest- och menyprogram tycker jag att det skulle vara charmigt att ha en griffeltavla (alt något annat) där ni skriver menyn på någon  väl synlig plats. Vill ni ha info om varje gäst och en liten historia om brudparet lämpar sig nog ett fullaktigt festprogram sig bättre. Men menyn, med maten som finns i er buffé, tycker jag man kan sätta upp som små tavlor någonstans om man nu inte har det framför varje maträtt

    Vi har verkligen inte tänkt på festprogram.. Känns lite överflödigt Vi har tänkt sätta upp en tavla med de viktiga datumen för oss... Då vi träffades, då vi blev ett par, då vi flyttade ihop, då han friade osv... Jag hoppas det kan vara roligt för gästerna.

    Det enda jag kan tänka är roligt med vigselprogram är att man själv ska kunna spara det i efterhand Är jag gäst på bröllop så är vigselprogrammet inte så viktigt för mig, men det kanske bara är jag...

    Jag vet inte om mitt svar var till någon hjälp alls, men det är i alla fall så jag tänker

     


    Hej!

    Nä jag har ingen lust att sitta och skriva grejer om. 50pers haha, vissa vet jag o killen knappt nåt om så det skulle kännas taskigt att en del fick nåt jätte bra skrivet och andra typ namn och eventuellt jobb. Typ kusiners sambo o sådär.

    Däremot låter griffeltavlan med menyn bra! Det var en bra ide. Vi kommer ha en projektor och usb minne så vi kommer ha bilder på repeat men inf om när vi träffdes osv. Jag monns bara året typ, det roliga är att vi flyttade ihop innan vi egentligen var ihop och vi minns också typ att det var vår eller kanske sen vinter det enda jag faktiskt minns är när han friade så tror det skulle se väldigt tokigt ut om vi skrev ut "datum" då det skulle stå typ

    Träffades" typ hösten, kan ha vart sommar tror 2009" haha

    Men om minnet varit med oss så låter det som en jätte mysig ide!
  • augusti

    Älskar polsk mat!!! Mmmm barsz o pierogi ruskie, golonka och losos z chrzanem....mmmmmmm "dregel" haha

    Vi harnprecis gjort om allt i vår planering, från 50 gäster så skar vi ned tilll 20. Från en stor festlokal till en intim middag i chambre separee på waxholmshotell med övernattning för alla och frukost ihop med gästerna :)

    Mkt mer vi, och så slipper vi allt med delorationer och sånt vi egentligen inte orkar hålla på med.

    Dessutom har jag fått min klänning skräddarsydd. Inte klar än men deposition avlagd och tyger valda, diamanten på 0.6ct har kommit, beställt alliansringen ( ska ha min förlovningsrign som är en platt enstenst med 0.04ct med smal allians och en solitär ) ska bara infatta diamanten så har jag allt färdigt :) 9 mån kvar!

  • augusti

    Välkommen lindalie! Och grattis:).

    Härligt att allt redan faller på plats. Det är så mysigt att planera när man har en klar bild av vad man vill ha, googla grgejer och bilder och klänningar och ringar osv....så skoj!

    Det tog mig ett år av planering och omval för att äntligen vara nöjd ( behöver jag ens nämna att jag köpt brudklänning fem ggr utan att få psycho stämplat i pannan?) så det är bara bra att ni sätter igång med planerna i god tid :)

  • augusti

    Save the date kort tyckte jag var lite löjligt ibörjan, men kan fatta grejenom man gifter sig typ under semestern eller så, enligt vett o etikett ska man skicka save the date kort 8-6 mån i förväg. 8 månader om du har bröllop på annan ort, och 6 månader om du gifter dig på hemmaplan men under en period som semester osv.

    Vi gifter oss 30januari och jag har funderat fram o tillbaka på om vi ska skicka eller inte, framförallt eftersom det är sttrax efter jul och folk kanske legat ute med mkt pengar som de sen när lönen kommer i januari betalar av, eller så, så jag tänker att om jag skickar save the date korten i typ juli augusti så hinner folk lägga undan pengar till vårt bröllop.

    Nu önskar vi oss ingenting, men några kanske vill köpa några nya kläder eller gå till frissan innan eller kanske köpa något litet till oss iaf, så då hinner de lägga undan en slant.

    Smatidigt så tänker jag att det kanske är onödigt, det kanske räcker att skicka ut inbjudningar i november. Vill inte vara despo-bride och skicka ut grejer för långt i föväg eller grejerr som ör onödiga så jag klurar fortfarande på hur jag ska göra, trots att save the date korten korten är köpta ;)

  • augusti
    Allrakäraste skrev 2015-05-18 12:22:22 följande:

    Jag håller med dig, om jag hade gift mig under sommaren mitt i semestertider så hade jag nog skickat save the date-kort typ ett halvår innan så att folk får en chans att planera sina semestrar. Men det blir konstigt att skicka ut inbjudningarna så tidigt, det kan ju hända att man måste ändra något (ex. plats för festen, tider eller liknande) och då måste man ändå gå ut med ytterligare info precis innan bröllopet. Bättre då att gå ut med datumet tidigt men vänta med mer detaljer tills allting är spikat.

    Vi gifter oss i februari men har redan nu muntligt förvarnat de personer som vi absolut vill ha med under dagen och sagt att det kommer en inbjudan med mer information längre fram.


    Ja precis, vi jar ändrat både datum och plats typ hundra ggr. Nu hr vi bokat om igen eftersom vi drog ned gästantalet till hälften och då blev lokalen för stor. Vi ska ha möte i höst med hotellet om hur vi kan planera bröllopet och vad som ingår och vad man kan göra, och kanske ångrar vi oss d, så därför drar vi ut på inbjudan, men save the date är nog klokat att skicka ändå, så folk vet att de ska boka den dagen :) och då kan vi öndra och ha oss in i det sista typ.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)