Inlägg från: KoA2016 |Visa alla inlägg
  • KoA2016

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Rosalee:
    Jag tror absolut att det kan vara ett trevligt sätt att ta upp frågan igen. Hade det varit jag så hade jag tagit det seriöst. Det som dock inte hade varit så kul (enligt mig) hade varit att fria utan att vara 'face-to-face'. Själv hade jag velat dela det ögonblicket med min blivande. Men är man inte lagd åt det hållet, t.ex. att man tycker det är för pirrigt/ läskigt att fira muntligen så är ju detta också en bra lösning. Själv skulle jag inte velat bli helt överraskad, utan vi gör så att vi väljer ringar tillsammans innan vi friar till varandra. Det vill säga att båda ställer frågan till varandra, så att båda får svara "Ja!". Kanske lite knäppt, men för oss känns det konstigt om det bara är en av oss som frågar. Tungan ute

  • KoA2016

    Rosalee: Spännande! Du får gärna hålla oss uppdaterade på hur det gått sen.

  • KoA2016

    Spännande! Här händer det grejer! Vilken glimmande klänning, Marleo! Hur går det för er andra med klännings- och lokalletande etc.? Vi har bokat tid hos guldsmeden för att kika på lite ringar. Jag sammanställde också några bilder på olika favoriter, så får vi se vad han kan trolla fram till sambon och mig. Det ska bli jättekul och spännande att höra hans synpunkter och expertis i vad som är möjligt att göra och hur bästa kombon av vigsel- och förlovningsringar blir.

  • KoA2016

    Blivandefrueriksson: Jag stämmer också in i grattis- och lycka till-kören! Skål Om du vill får du gärna sukta oss lite med någon fin bild eller liknande när ni gift er eller komma med något bra tips till oss som har en stund kvar innan giftermålet.

    Rosalee: Vilka fina ringar! Intressant det här med en eller två ringar. För mig känns det som att man 'ska' ha två ringar som kvinna, men det är aldrig något jag har funderat riktigt kring. Min mamma har bara en ring och min syster hade två ringar fram till deras 10 års-bröllopsdag då de bytte ringar och hon valde en bredare istället för två ringar. Själv är jag rätt inställd på två, förmodligen en slät, väldigt enkel förlovningsring och en enstensring till det. Enkelt och klassiskt. Men vem vet, man kanske ändrar sig senare. När det gäller text i ringarna kommer vi nog köra på namn och datum.

    Groken: Vad roligt med uppehålsstillståndet - hoppas att det löser sig snabbt och smidigt! Glad

  • KoA2016

    Hej, jag har kikat in lite då och då, men det är först nu jag har någonting nytta att skriva. Sambon och jag har varit och kikat på lite ringar och tillsammans med smeden kommit fram till hur vi tror att vi vill ha det. Vigselringen väntar vi dock med att beställa tills att vigseln är lite närmare i tid. Spännande är det i vilket fall som helst! Skrattande Vi tänkte växla ringar kring nyår eller något längre in på nästa år (i anslutning till vår årsdag). Tungan ute

  • KoA2016

    Här var det tom och tyst! Jag hittade tråden på sida 7 - rätt ordentligt långt bak. Men jag gissar att det är fullt upp med julförberedelser och liknande. Hur går det för er med planerandet? För vår del har vi provat och beställt förlovningsringarna, så nu börjar det bli mer "på riktigt" och snart officiellt. Det ska bli spännande att se folks reaktioner och att få börja prata om bröllopet med andra.

    Och tänk! Nu närmar vi oss ett nytt år med stormsteg. Mentalt sätt är det ju ett långt kliv främst. Från att vara två år framåt kommer vi att kunna säga: "Nästa år...".

    God jul och gott nytt 2015 redan nu - om tråden inte tar fart här snart igen.

    Önskar KoA2016

  • KoA2016
    CamillaForsgren skrev 2014-12-19 14:22:17 följande:
    Men angående planering. Vi (läs jag) har i princip gjort så mycket vi kunnat. Har allt planerat i huvudet. Mycket inspiration finns i min planeringsbok, mappar på datorn och på pinterest. Längtar till nästa år då det går att börja boka grejer (vi har prel-bokat både lokal och fotograf)
    Kul med lite liv här igen! (Wow, nu verkar citatfunktionen vara tillbaka - skönt!)

    Vi verkar ligga på ganska samma nivå, sambon och jag har också mest samlat inspirationsbilder, preliminärbokat en lokal i kommunen och nu väntar vi som saht på våra ringar. Det är väl det mest spännande som sker just nu.

    Hoppas att inte alla försvinner iväg på facebook utan att vi kan lyckas hålla liv i tråden fram till dess att medlemmarna här har gift sig. Det vore kul att föjla med på varandras resa, bolla tankar och idéer och så.
  • KoA2016
    Rosalee skrev 2014-12-21 12:06:24 följande:
    Vi har bestämt färgtema, kyrka och datum nu, det är ett stort framsteg iaf! FlörtDock så har vi flyttat fram bröllopsdagen till den 26 Augusti 2017 istället för 27 Aug 2016 som vi tänkte först, så att vi kan spara mer och fira längre! Tungan ute

    Men man vet ju aldrig, vi kanske helt enkelt bara kör borgerligt redan nu i sommar och tar festen längre fram Tungan ute som sagt, vi har ett datum, men saker och ting kan ändras med tiden ju ... man får se det som ett "senaste datum" haha.


    Oj, oj, här händer det grejer! Intressant att få följa med på er resa och se hur ni gör i slutändan. Det låter som att ni gärna håller er till slutet av augusti? Är det en årsdag eller på grund av det fina sommarvädret?

    Kul med fler som tänker sig ett borgerligt bröllop - det gör vi nämligen också. Än så länge har vi i alla fall hållit oss till samma datum som vi tidigare kommit överens om. Det ligger bra i tid och är på sensommaren, något senare än ert datum, år 2016.

    Vilka skillnader är det som ni vill uppnå om ni väljer att vänta och spara och ha bröllopet 2017? Är det något ni känner är viktigt att ha med som ni inte har möjlighet till om ni har bröllopet tidigare?

    Oj, det blev många frågor... svara på de du vill. :-P
  • KoA2016
    CamillaForsgren skrev 2014-12-21 18:37:09 följande:
    Åh spännande det med ringarna! Du kan väl visa när de kommit?

    Jo just ja! Kanske borde berätta att vi bestämde datum för någon månad sen (eller vad det nu var) och det hela kommer ta plats den 6 augusti 2016.
    Ringarna är inte klara än, men jag tar en bild sen när vi har dem på fingret. :) Men det är enkla, släta guldringar, så de är inte så jättemärvärdiga direkt. (Vi gillar det klassiska tänket kring ringar).

    Kul med ett datum att se fram emot! Vi har vårt datum klart och har även preliminärbokat en lokal (det brukar vara högt tryck på dem här där vi bor). Nästa år någon gång, kanske redan under våren, är tanken att vi ska dit och kika och höra med dem hur de brukar göra vid vigsel och efterföljande middag, etc. Spännande! :D
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)