• Ankan

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Helle skrev 2016-06-03 15:20:06 följande:
    Härligt.. Och spännande.. När är det ni gifter er?

    Får väl se hur bilderna blir det blåste rät mycket med. Men några bilder tog vi i en bokskog de blir nog bra...

    Vårt bröllop var ganska litet. Vi började med fotografering. Sen åkte vi ut till kapellet dit kom vi typ en minut innan det skulle börja. Under vigseln spelade vår son trumpet ( den blomstertid) och han och vår andra son och deras kusin sjöng Idas sommarvisa. Min kusin sjöng det vackraste. Det gick väldigt fort där. Tjoff så var det över det jag varit mest nervös för. Prästen är otroligt bra han lugnade mig mycket så när vi gick in var jag knappt nervös längre.

    Efter det så var det gratulationer och riskastning. Innan vi åkte til festlokalen där vi intog middag och tårta. Det blev något tal.

    När vi var klara med det gick vi hem till oss där vi fortsatte festen med lite musikquiz och presentöppning och bara hade det trevligt och pratade. ????

    Jag vet inte om jag har några favoritögonblick tycker det var bra alltihop. Men njut under dagen det går så himla fort...
    Låter som ett mysigt och fint bröllop. Kan tänka mig att det går fort, hoppas att jag hinner uppleva och njuta för fullt när det är dags. Tror det är sambon som kommer att vara mest nervös :)
    JonnaAndre skrev 2016-06-10 10:00:05 följande:
    Så här ser den ut
    Snygg klänning! Du kommer att vara riktigt vacker i den på din dag :)
    zoet skrev 2016-06-10 13:01:56 följande:

    Igår hade vi vår provfotografering, vi ska få bilderna i nästa vecka men fick en förkik redan idag :) Det är Malin Norlén som har tagit bilden.


    Jätte fin bil! Det blir nog riktigt bra bilder på bröllopsdagen :)
    Krystal skrev 2016-06-10 16:35:24 följande:

    Efter 13 år tillsammans fick jag den 21 maj äntligen bli min älskades hustru. Hela dagen var perfekt, allt från vädret, till gästerna, vigseln, mottagningen, maten, hotellrummet, kan inte ha önskat en bättre dag Hjärta

     


    Grattis! Vad härligt att allting blev bra!
    Emelie88 skrev 2016-06-13 10:25:09 följande:
    I lördags var det vår dag, och vilken dag <3 Den vart precis som vi tänkt oss, helt fantastiskt var det. Vi fotograferades innan vigseln och det var verkligen hur roligt som helst, vi var nere i en hamn och på båtar och sen åkte vi ut till en udde och fotograferades på klipporna :D vi lånade även några tjejers krabbfiske saker så det finns bilder på mig när jag fiskar krabba iförd bröllopsklänningen :P

    Vi njöt av dagen precis hela tiden och vi hann aldrig känna någon form av nervositet, det enda vi kände var förväntansfullhet och glädje. Våra barn uppförde sig helt exemplariskt hela dagen och kvällen och somnade gott i en varsin vagn som deras mormor rullade hem sen :)
    Grattis! Vad skönt att ni fick en sån underbar dag!

    Själv har jag varit på semester i en vecka och nu är det bara 53 dagar kvar! Dags att fixa de sista sakerna och börja jobba på dekorationerna. Hindersprövning och efternamnsbyte har vi skickat in innen semestern, ska bli spännande att få svar. Våra ringar har också blivit färdiga, så dem ska vi hämta snart. Klänningen borde också bli klar när som helst nu, nu kommer det att gå undan! Hoppas jag hinner med allting :)
  • Ankan
    Delphin skrev 2016-06-14 11:07:36 följande:

    Så roligt att läsa era inlägg...Så nyttigt känner jag..vi skall inte gifta oss förrän nästa år men tar gärna imot tips av er som gifter er nu.
    Vilken fotograf hade ni? Mat och dryck? klänning? frisyr? vad kostade allt till slut?
    hade ni något band?hur länge pågick festen?

    Många frågor :)


    Då har du gott om tid för dig att planera :) Mitt första tipps: leta först efter en bra festlokal, allting annat utgår från det.
    Vi ska ha borgerligt vigsel på en bygdegård, med vigseln utomhus vid en sjö, sen skumpamingel på gräsmattan, sen middag inne på bygdegården. Vi har bokat tvårättersmeny hos en caterer, sen blir det tårtbuffet som efterrätt, där bakar vänner och familjen. Efter det spelar en trubadurduo i tre sets à 45 min, sen blir det spotify.
    Min klänning är av märket Evento Bianco (tipps om du inte har råd med en klänning över 10.000), är av satäng och sen en spetstopp över. Min ring är av egen design och utan stenar, förlovningsringen är med stenar. Frisör är bokad och rätt så dyr, runt 2000 blir det, tror jag. Sparar på sminket iställer, som ligger på en 500-hundring (hurra för Åhlens!). Blommor till vaserna odlar jag själv och tar från naturen, buketten får kosta en 1000-lapp, har jag bestämt.
    hoppas det hjälper i planeringen :)
  • Ankan
    juniorsson skrev 2016-06-16 13:11:26 följande:

    Nu är vi gifta och här kommer en liten film från vigseln <3


    Grattis! Vilken fin film! Funderar på samma låt som första dans :)
    Tenshi skrev 2016-06-18 11:37:59 följande:

    Nu är jag äntligen fru! <3 Dagen var helt fantastisk och jag är så lycklig. :D

    Nu väntar en underbar smekmånads-vecka i Gran Canaria <3


    Grattis! Ha en härlig bröllopsresa!

  • Ankan

    Medans ni andra har gift er, hade jag möhippa i helgen. Egentligen var det möhippa nr två, eftersom jag även kidnappades bort när jag hälsade på min pappa i Tyskland för två veckor sen. Då kom det två kompisar och tog med mig på en härlig spa-dag. I och med att mina vänner är utspridda rätt rejält över olika områden både i Tyskland och i Sverige visste jag att det var rätt omöjligt att få ihop många på en tillställning, men såhär blev det riktigt bra. Först mini-möhippa med spa och nu i helgen var det större möhippan med fler kompisar, roliga uppgifter, sminkkurs och massa god mat (och vin) Skrattande har inte skrattat så mycket på länge så jag är helnöjd.
    Och samtidigt är det skönt att ha det "avklarat" redan så tidigt (vi gifter oss i augusti), för nu vet jag att jag kan planera mina helger med all bröllopsfix lite säkrare framöver Glad

  • Ankan
    Delphin skrev 2016-06-20 08:08:12 följande:

    ni som har gift er...ni kan väll lägga upp lite bilder från bröllopet...jag är nyfiken hur bordsdekorationen var :)


    Jaa, gör det gärna, jag är också nyfiken! Skrattande
  • Ankan
    Ayla skrev 2016-06-22 10:47:31 följande:

    Hej. Hoppar också in här. Vad fina bilder ni lagt upp! Glad (Har inte läst ikapp i tråden än.)


    Hur långt har ni andra kommit (som inte redan gift er)? Har bestämt plats och datum. Försöker nu hitta en borgerlig vigselförrättare som kan då. Visste att det kanske inte skulle bli så lätt att hitta nån till 6/8 men ändå lite nedslående när de inte kan (har inte fått tag på alla på listan än). Annars är klänning och smycken klart, skor beställda och vittnen klara. Drömmer Längtar!


    ska du gifta dig 6 augusti i år? då har du ju inte mycket tid kvar, men håller tummarna för dig att du hittar en vigselförrättare snart. Jag gifter mig samma datum men har hållit på med planeringen sen förra sommaren så nu är det inte mycket kvar, mest dekorationsbiten faktiskt. hur många blir ni och hur vill ni lägga upp dagen? vi ska ha utomhusvigsel, sen champagnemingel och efter det middag som följs av dans. rätt så klassiskt alltså. Lycka till med planeringen!
  • Ankan
    Ayla skrev 2016-06-27 10:51:09 följande:
    Ja, i maj bestämde vi att det skulle bli i slutet av sommaren. Glad Det borde vara lugnt, tre gäster och så vi. Blir vigsel, lite fotografering, picknick i en park och sen restaurang på kvällen. Avslappnat och bra. Bara den där "lilla" detaljen med vigselförrättare kvar. Kanske får byta datum men än är det inte kört.

    Erat upplägg låter också fint. Antar att ni ska vara några fler? Glad
    Låter mysigt och intimt med bara 3 gäster Glad Vi ska vara "några" fler, 77 sammanlagt, 11 barn inkluderade.
  • Ankan
    Ayla skrev 2016-06-27 22:32:16 följande:
    Hoppas det. Lyckades boka vigselförrättare idag, så nu är det bara smådetaljer kvar känns det som. Väldigt skönt. Solig

    Oj 77 stycken, det var några fler det. Mer festligt än vårat. Ett härligt firande med släkt och vänner låter inte helt fel det heller. Glad
    Ja, det är nästan bra att vissa inte kunde komma, annars hade vi varit närmare 90 stycken Flört tror vi diskuterade inte ens möjligheten att ha ett litet bröllop, vi kände direkt att vi ville ha med så många av våra vänner och släktingar som möjligt. Men min svåger gifte sig litet, med bara närmsta familjen (tror vi har under 15 personer) och det var riktigt mysigt också.
    Kul att ni hittade en vigselförrättare! Då kan vi bli gifta, allting annat är bara extra, så det ordnar sig Glad vi ska träffa vår vigselförrättare nästa vecka på plats och gå genom ceremonin lite, ska bli spännande. och vigselintyget har kommit också.
  • Ankan
    Tiiko skrev 2016-06-30 20:07:25 följande:

    Hejsan :)

    Har inte läst igenom hela tråden än men kul med andra som också är mitt uppe i planeringen inför sina bröllop. Vi gifter oss den 30/7-2016 med retro/vintage tema.

    Vi har planerat sedan mitten på förra sommaren och sparat sedan januari i år :) vi kommer att ha 84 gäster och bjuda på skumpa, snittar, 3 rätters middag fri bar och såklart bröllopstårta.

    Vad har ni andra för teman på era bröllop och hur följer ni det? :)


    Vi har väl inte direkt något tema (modernt lantligt i så fall?) utan bara några färger (blått, grönt och orange), men försökert ändå hålla en röd tråd med färgerna och att anpassa oss till omgivningarna (festlokalen ligger direkt vid sjön). Min mamma är rätt bra på design och inredning så hon har massa underbara idéer. Vi kommer till exempel har gamla avnötta brädor på borden där det står flera loppis-vaser i olika former och storlekar på, fyllda med ängsblommor, hon kommer att gjuta levande ljus själv och från taket kommer vi att hänga stora lövkransar (eller gräskronor som vi hittade på nätet nyss och gillade båda två, hihi). Som inramning till vigseln (som är utomhus) kommer vi nog inte ha en portal som jag tänkte först utan två stora vita heliumballonger med en lövgirlang som ringlar ner. Känns som att dekorationsbiten är den största biten som är kvar i planeringen nu (eller framför allt i genomföringen), där kan jag blir lite nervös att få allt att klaffa. Bara 5 veckor kvar nu!
  • Ankan
    Tiiko skrev 2016-07-01 11:33:52 följande:

    Jag håller med om att dekorationerna är den största biten. Vi har så många bilder i huvudena om hur vi vill att de ska se ut, det kräver dessutom att man flyttar på lite grejer mella snittarna och bröllopstårtan (ca. 5 timmar mellan så de borde gå). Något jag hoppas att serveringspersonalen vill hjälpa till med :)

    Ni som har fri bar - men inte en "riktig" bar, hur lägger ni upp det på ett fint sätt? :)


    Vi har en stor sal med ett skapligt stort rum direkt bredvid. Vi tänkte bygga upp matbufféet i grannrummet och på kortsidan av salen bygger vi upp en dryckesbuffé. Där ställer vi både alkoholiska och icke-alkoholiska drycker (i flaskor och i stora dryckesbehållare med tappkran) där folk kan fylla på sitt glas eller ta med en flaska till bordet. Dottern till en kompis kommer att ta hand om dryckesstationen för att se till att det alltid finns tillräckligt, för att hjälpa till osv. Vi hoppas det fungerar. I början kommer vi nog att ställa vatten och någon vinflaska på varje bord.
  • Ankan
    JonnaAndre skrev 2016-07-06 11:11:20 följande:

    Jag sitter och gör vigselprogram och har valt ingångsmusik, psalmer och vad vår sångerska ska sjunga. Men jag vet inte vad jag ska ha för sång/låt när vi går ut.

    Vad har ni andra för utgångsmusik?


    Vi vet inte heller än vad det blir exakt, en vän till oss spelar de låtarna och vi har inte fått tag på honom nu när vi vill bestämma det. Vi själv har faktiskt inga speciella önskemål (vi har däremot bestämt två låtar som min moster sjunger under vigseln) så vi låter honom föreslå något och hoppas att vi gillar det. Lycka till!
  • Ankan
    Ayla skrev 2016-07-19 09:06:07 följande:

    18 dagar kvar nu för oss! Solig

    Hur går det för er i planeringen? Själv velar jag lite angående bukett men det ska jag nog försöka beställa idag. En vit enklare variant lutar det åt (så det passar med klänning och smycken). Hur har ni tänkt när ni bestämt blommor?


    18 dager för oss också :) har också beställt blombukett häromdagen. Min ska innehålla våra bröllopsfärger (blått, grönt och orange) samt vita blommor, den ska inte vara för stor och lite spretig. Tror det blir bra! Har även haft provuppsättning igår och det blir riktigt snyggt.
    Nu är det några små detaljer kvar att fixa, men det mesta är klart.
  • Ankan
    Virvlande skrev 2016-07-23 00:48:39 följande:

    Imorgon är det dags! Har satt ihop alla blombuketter och dukat borden. Maten är klar. Det mesta är klart!! Pirrigt!


    Grattis! Då är du gift nu! Hoppas du hade en fantastisk dag!
  • Ankan

    Igår hämtade jag min klänning som var inlämnad för att sys upp lite. Så underbart att ha på den första gången nu när den sitter perfekt! Glad Och nu är det bara 10 dagar kvar tills jag får ha på den hela dagen!

  • Ankan
    Strassbruden2016 skrev 2016-07-27 19:33:23 följande:
    Och andas innan ni går in.. Och spring inte in utan gå lugnt o försiktigt.... Många stressar fram till när de går in ... Och njuuuut hela dagen
    Bra tipps! När en vän gifte sig hade de en rätt lång ingångslåt, men kyrkan var inte så stor så de var framme vid prästen rätt fort och sen stod alla och väntade på att låten skulle ta slut. Hellre gå långsamt och njuta så flyter det på bättre.
  • Ankan

    imorgon är det dags! Vi fick tillträde till lokalen igår och har redan börjat sätta upp bord och lite av dekorationen, men det mesta görs idag, jag hoppas vi hinner med allt utan att stressa. Vädret ser tyvärr inte alls bra ut just nu, känns som om vår önskan att hålla det mesta utomhus inte riktigt blir av. men vi får se imorgon :)

    Jag kommer inte hålla ett tal till min kille, vi känner att vi säger det viktiga till varandra privat. Vi kommer dock tillsammans hålla ett litet välkomsttal där vi kör en liten presentationsrunda.
    Lycka till alla andra som gifter sig imorgon!

  • Ankan
    JonnaAndre skrev 2016-08-16 12:51:58 följande:
    Hur gick det?
    Det var helt fantastiskt! Dagen innan sa väderprognosen att det skulle regna hela eftermiddagen, men det kom faktiskt inte en enda droppe så vi kunde ha vigseln utomhus vid sjön som planerat och även minglet. Vigsel själv var underbar och det blev till och med en överraskningsbesök av min kör som kom och sjöng två fina låtar. Maten var helt gudomlig och när tårtbufféet serverades var alla redan väldigt mätta. Bandet var underbart, stämningen var kanon, alla gillade varandra och killen som brukar dricka mest av alla tog fel och drack den goda alkoholfria sangrian eftersom vi inte han fixa lappar till dryckesbaren. Men han var nöjd ändå ;)
  • Ankan
    Anonym (Nyårstjej) skrev 2016-08-16 08:06:52 följande:

    Vi ska ha brudslöjabukett till tärnorna och brudslöja till dekorationer. Vågar man binda dessa buketter själv? Någon som bundit sina buketter? Brudslöja känns som en ganska tacksam blomma att binda....


    Vi fixade blommorna till bordsdekorationen själv (små vaser med enstaka blommor och större vaser med buketter). Det var mest min mamma, min tärna och min moster som höll på med det och det tog tid. Så fundera om du har folk som kan hjälpa dig och om ni verkligen har tid för det. Hos oss löste det sig, men de sa att det var mycket jobb.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)