• Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 7 Jan 08:06
    295387 visningar
    1436 svar
    1436
    295387

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej på er!

    Jag är också ny här Min sambo friade på vår femårsdag och nu planerar vi att ha (ev) ett nyårsbröllop.. Någon som har erfarenheter från ett nyårsbröllop? 

    Vår lilla oro är att det kanske kommer vara svårt för folk att komma. Många har kanske planer eller tex. svårt att hitta barnvakt (inklusive oss själva)..

    Kan dela med mig av en bild på förlovningsringen.. Gultguld, 0,3 carat. Jag tänker ha en alliansring som vigselring. Prövade med båda ringarna i butiken och det kändes såååå rätt! :)

  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 7 Jan 08:08

    Eller det kanske heter rött guld btw..

  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 7 Jan 08:54
    BiancaLove skrev 2016-01-07 08:30:24 följande:

    Vi har skickat alla inbjudningar, köpt lite dekoration. Ska beställa ring idag. Vi ska ha släta ringar med gravyren på utsidan. Vi tänkte att när man sen varit gifta i ex 5 år kan man sätta dit en liten sten för att fira. Sen efter ex 10 år kan man gravera nått gulligt på insidan osv.

    Har inte hittat klänning ännu men ska börja prova lite nu i slutet på månaden. Finns inga bröllopsbutiker i vår stad så måste åka runt lite.

    Tycker ni det verkar märkligt att ha tre tärnor och en marskalk? Det tyckte min mamma. Hon blev lite sur över att min bror inte "fick" vara marskalk. Men vi gjorde så att jag valde tärnor (min syster, m2bs syster och min bästa vän) och sambon fick välja marskalk. Då valde han såklart sin egen bror och var nöjd med det. Eller hur tycker ni?


    Personligen tycker jag inte alls det är märkligt.. Vi kommer mest sannolikt ha två tärnor och en bestman/marskalk. Det är de personer som vi känner självklart ska stå vid våra sidor på vår stora dag. Tre barndomskompisar som respektive kännt sedan förskoleålder.. 

    Brukar traditionen vara att syskonen är tärna/marskalk? Jag har en bror och min fästman en syster... Nu fick jag beslutsångest,, måste diskutera med fästmannen ikv Tyst
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 8 Jan 08:26

    Augusti - Är också nyfiken på hur ni gör med dekorationer etc. :)

    Hur ska/har alla gjort med sina bröllopsklänningar.. Budget? Köpt online? Eller butik? Kan inte låta bli att kika på vibridal... De har sååå fina klänningar där.. Och billigt.. Visst, kanske man får justera lite hos en sömmerska men det verkar ändå gå att få magiska klänningar runt 5000... Känner mig kluven :)

  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 9 Jan 09:23
    borjesgard skrev 2016-01-08 09:27:42 följande:

    Jag köpte min klänning via Matildas Fest i Bromma. Fick min drömklänning (egendesignad) för ca 6000:- inkl. sista-minuten-justeringar om jag skulle gå upp eller ner i vikt. Så bor du i närheten av Stockholm så kan jag varmt rekommendera dem!


    Syr hon upp dem? Bor inte i Sthlm men är där varannan månad i samband med jobb.. Finns det några fler bra affärer som jag bör spana in i shoppingen inför bröllopet? Tips mottages tacksamt :)
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 10 Jan 08:41
    borjesgard skrev 2016-01-10 07:49:11 följande:

    Klänningen sys upp i deras fabrik i Kina. Men om man skulle gå upp eller ner i vikt innan bröllopet så ingår det justeringar i priset. (Då görs de på plats av Mejan som har butiken)

    Jag skrev en recension om min upplevelse med Matildas fest här om du vill läsa mer och se bilder på min klänning.

    www.brollopstorget.se/forum/thread/4424429-rekommendation-matildas-fest-i-bromma

    Vad gäller andra bröllopsbutiker så kan jag tyvärr inte ge så mycket tips, var och kollade i Uppsala och Växjö men hittade inte något som kändes rätt. Därför var det så skönt att kunna få sin drömklänning uppsydd efter egna önskemål. :)

    Hoppas du hittar din drömklänning!


    Wow!! Jättefin klänning och det lät ju hur smidigt som helst! Helt klart ett alternativ som jag kommer ha med mig.. Min plan är att köpa klänning under augusti - september.. Tänker att man kanske har tur att hitta något på rea då.. Men hittar jag inget så besöker jag Matildas fest i september.. Bröllopet är ju sista december så då borde det hinnas med marginal.

    Tack för tipset!
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 10 Jan 21:02
    BiancaLove skrev 2016-01-10 10:45:53 följande:
    Vi har skickat ut inbjudningar. Beställt placeringskorten och lite annat småmynt. Beställde ringar i förra veckan.

    Ska åka till Stockholm om två veckor och prova klänningar. Har ingen som helst aning om vad jag vill ha. Eller vad näbbarna ska ha heller... Vi har hittat mannens outfit men inte provat och köpt ännu... Tänkte att de kanske kommer nått bra pris runt studenten :)
    Härligt! Vad blir det för ringar? 

    Och på vilka ställen i Sthlm kommer ni prova klännigar?

    /nyfiken :)
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 10 Jan 21:06
    sharkski skrev 2016-01-10 20:05:59 följande:

    hittade skor till mig igår, och skjorta till mannen. så kläderna är helt klara nu, förutom underkläder till mig...
    vi ska träffa cateringen imorgon, saker börjar (äntligen) falla mer och mer på plats och det är så skönt att kunna bocka av saker allt eftersom


    Vad blev det för skor :)

    Har funderat på det där med skor.. Undra vad man ska ha när det är ett vinterbröllop.. Hos oss kan det lätt vara 20 - 30 minusgrader på nyår... Och då känns ju pumps sådär.. Tänker nog att man få ha ett par skor under vigsel & utomhus fotogrageringen och ett annat par skor när det är middag & dans.. Är ev inne på att byta till en klänning nr två vid bröllopsvalsen.. Något festligt & högtidligt.. Men det beror på om jag hittar rätt klänning eller inte.. 
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 13 Jan 18:39
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-13 13:56:20 följande:

    Ja jag har pratat med dom och vi kunde boka direkt. Måste bara kolla med sambon vilket datum vi ska ha. Vilka datum har ni?


    31/12-16 så här är det ett tag kvar ;) men vi har bokat kyrka och är i kontakt med två ställen där vi funderar på att ha festen... Ska träffa restaurangchefen för ena stället om två veckor. I övrigt så har vi informerat bestman och brudtärnorna. Sambon är reklamare så vi kommer tillsammans i början av våren bestämma färgtema och göra en "grafiskprofil" för alla trycksaker... Detta för att sedan kunna skicka ut save the date... Ha ni några teman eller färgteman?

    Hur långt inandas tänker ni skicka ut save the date? (Om ni tänkt skicka ett sådant kort)
  • Anonym (Nyårs­tjej)
    Äldre 20 Jan 07:31

    Testar fråga igen ;) Ni som skickat save the date. Hur långt innan bröllopet gjorde ni det? Och när skickade ni senan inbjudningskorten? 

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)