Inlägg från: borjesgard |Visa alla inlägg
  • borjesgard

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Anonym (Nyårstjej) skrev 2016-01-08 08:26:02 följande:

    Augusti - Är också nyfiken på hur ni gör med dekorationer etc. :)

    Hur ska/har alla gjort med sina bröllopsklänningar.. Budget? Köpt online? Eller butik? Kan inte låta bli att kika på vibridal... De har sååå fina klänningar där.. Och billigt.. Visst, kanske man får justera lite hos en sömmerska men det verkar ändå gå att få magiska klänningar runt 5000... Känner mig kluven :)


    Jag köpte min klänning via Matildas Fest i Bromma. Fick min drömklänning (egendesignad) för ca 6000:- inkl. sista-minuten-justeringar om jag skulle gå upp eller ner i vikt. Så bor du i närheten av Stockholm så kan jag varmt rekommendera dem!
  • borjesgard
    Anonym (Nyårstjej) skrev 2016-01-09 09:23:09 följande:

    Syr hon upp dem? Bor inte i Sthlm men är där varannan månad i samband med jobb.. Finns det några fler bra affärer som jag bör spana in i shoppingen inför bröllopet? Tips mottages tacksamt :)


    Klänningen sys upp i deras fabrik i Kina. Men om man skulle gå upp eller ner i vikt innan bröllopet så ingår det justeringar i priset. (Då görs de på plats av Mejan som har butiken)

    Jag skrev en recension om min upplevelse med Matildas fest här om du vill läsa mer och se bilder på min klänning.

    www.brollopstorget.se/forum/thread/4424429-rekommendation-matildas-fest-i-bromma

    Vad gäller andra bröllopsbutiker så kan jag tyvärr inte ge så mycket tips, var och kollade i Uppsala och Växjö men hittade inte något som kändes rätt. Därför var det så skönt att kunna få sin drömklänning uppsydd efter egna önskemål. :)

    Hoppas du hittar din drömklänning!
  • borjesgard
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-13 10:34:04 följande:

    Okej får kolla upp det för vi tänkte gifta oss borgerligt i ett slott med dom närmasta med inne under vigseln, eller om vi gifter oss ute. Har ni alla bestämt allt sånt redan, känner att jag börjar bli stressad även om det är några månader kvar. Ska kolla på ringar i helgen eller nästa men den är jag nästan 100% säker på att jag vet vilken jag vill ha ??


    Vi gifter oss borgerligt den 4 juni. Vi gjorde så att vi försökte få tag på en vigselförrättare som kunde boka det datumet så tidigt (vi fick vända oss direkt till förrättarna, då kommunen ville att man skulle ha gjort hindersprövningen först) eftersom vi ville vara säkra på att vi skulle få tag på en vigselförrättare till "vårt datum" innan vi skickade ut inbjudningarna. 
    Lokalen bokade vi i somras och när vi tillfrågat våra toastmasters så skickade vi ut inbjudningarna i början på december. (Orkade inte hålla på med save-the-date-kort så vi skickade inbjudningarna direkt)
    Min klänning är klar och hänger här hemma. Hår och smink är bokat. En av mina bästa vänner är florist så hon kommer fixa blommorna och min fästmans bror är fotograf så han kommer få ta bröllopsbilderna. 

    De stora grejerna som kvarstår nu är att hitta fästmannens kläder, att beställa brudtärneklänningarna och fixa skor till dem och mig. Och så förstås att bestämma oss för vilken typ av mat och tårta vi ska bjuda på. :) 
    Sen kan man ju hålla på med småfix i evigheter, vi kommer göra de flesta dekorationerna själva, så sånt sitter vi och pysslar med framför TVn på kvällarna. :)

    Tror att det kan vara bra att komma igång med planeringen och framförallt att boka en lokal om ni vill gifta er nu till sommaren. Sen kan det vara bra att få ut save-the-dates eller inbjudningar asap, så att era gäster inte hinner boka in en semesterresa på ert datum. :)

    Lycka till!
  • borjesgard
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-14 08:43:41 följande:

    Oj det blev ett konstigt inlägg, trodde att jag kunde göra som ni när ni citerar men icke haha förlåt


    Visst är det mysigt att planera bröllop? :)

    Håller tummarna att ni får ert datum så att ni kan fortsätta med planeringen!
  • borjesgard
    BlivandeFru2016 skrev 2016-01-14 11:50:21 följande:

    Ni som ska gifta er borgerligt, vad ska ni ha för klänning på er? Kan ni inte visa bilder ;)


    Detta är min klänning. Hittade inte heller ngt jag ville ha i butikerna så jag designade min egen och fick den uppsydd hos Matildas Fest i Sthlm. :)
  • borjesgard

    Ett hett tips är Matildas Fest i Bromma. Jag hade samma problem som du, hittade massor på Pinterest etc men ingenting i butikerna. Så jag tog med mig ett gäng inspirationsbilder till Matildas fest och fick min drömklänning uppsydd för mycket mindre än de klänningar jag hade tittat på i butikerna. Klänningen är helt underbar och fantastiskt välsydd plus att det ingår justeringar om jag skulle gå upp eller ner innan bröllopet. :) tror nog att de kan hjälpa dig att sy upp en bohemisk klänning! Om du kollar in deras facebooksida så finns där också en massa bilder från andra brudar som fått sina klänningar uppsydda där. Om du vill se bilder på min klänning så kan du söka på Matildas fest här i forumet så bör en rekommendation jag skrev för ngn månad sen komma upp och däri finns bilderna. Hoppas du hittar din drömklänning!


    FeliciaRumen skrev 2016-02-19 10:14:38 följande:

    Har stött på ett problem, jag är lite smått Pinterest galen och jag har kollat i månader på klänningar på Pinterest, men när man väll ska hitta något i den "verkliga" världen så hittar jag NADA, har kollat på olika butikers hemsidor på deras klänningar men ser inget jag gillar. Så nu frågar jag om någon vet en bra butik i Stockholm som har bohemiskt brudklänningar?

    Har en tid på LILLY nästa vecka.. någon som har någon erfarenhet av dom?


Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)