Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej.

    Jag och min sambo sedan 9 år tillbaka har äntligen bestämt oss för att gifta oss. 2016! Vi har tänkt ha en borgerlig vigsel utomhus med max 50 gäster och har ett datum som vi hoppas ska funka med lokalen vi ska hyra och vigselförättaren.

    Har inte läst igenom alla svar i tråden så ni kanske redan har diskuterat detta men hoppas att någon orkar svara igen. :) Vad har ni för budget? Är det någon som kan dela med sig av ungefär hur mycket ni har tänkt lägga på olika saker till bröllopet?

  • Anonym (F)
    Loveit skrev 2015-07-25 21:32:14 följande:

    Välkommen!

    Måste fråga hur ni har tänkt med vigsel utomhus vid regn? Vi har varit inne på att ha vigsel utomhus men som den här sommaren har det regnat otroligt mycket här och det skulle bli dyrt med tält och tidskrävande :)

    Vi har ingen budget egentligen, men vi vill lägga så lite pengar som möjligt men ändå dådet som vi vill ha det.


    Den lokalen vi ska ha festen i är ett hus med en stor trädgård. Tanken är att vi ska ha själva vigseln i trädgården och regnar det får vi i värsta fall vara inne i huset. Vi hoppas självklart på sol och värme, som förra sommaren, så vi kan vara ute som vi tänkt. Är det bara ett lätt regn är vi också ute, kanske spänner vi upp presseningar som skydd, men vi är nog bara inne om det regnar ordentligt.
  • Anonym (F)
    Strassbruden2016 skrev 2015-07-26 02:38:55 följande:

    Vi har räknat ca 150.000

    (Vi gifter oss 70 mil från vår hemstad)

    Kläder till oss båda plus brudnäbbar 2 st  inkl småsaker typ halsband osv 20000

    Resa upp för folk som vi "hyrt" in som ska åka med oss upp, (präst,musiker, fotograf osv) 5000

    Boende för dessa "folk" 5000 kr

    Fotograf 5000 kr

    Frisör 2000 kr

    Inbjudningar, tackkort,vigselprogram  4000 kr

    Boende för oss torsd-måndag 6000 kr

    Festen, lokalhyra och catering o vin osv ca 50000 (blir ev dyrare om vi ska ha på restaurang o ev billigare om vi hyr en bygdegård)

    Minibusshyra för oss två 4000 kr

    Katt och hundhotell för våra husdjur under tiden vi är borta 2000 kr

    Bröllopsresa mellan 30.000-50.000

    sen kommer min mamma bet alla blommor till dekoration och bukett, och en släkting som är florist gör allt detta gratis. Mamma kommer även betala tärnklänningar


    Tack för att du delar med dig! :)
  • Anonym (F)

    Vi har:

    - bestämt datum och preliminärbokat lokal. Vi ska titta på den på söndag så om den är så som vi tänkt oss bokar vi permanent.

    - beställt ring.

    - frågat två nära vänner om att toasta vilket de ville.

    - pratat med min kompis som ska sy klänningen.

    - börjat diskutera mat med min styvpappa som ska laga den. Han och mamma har även börjat spana på prisvärda dekorationer för det är de bra på medan jag och fästmannen är kassa på sånt.

    - berättat för de flesta vi ska bjuda då vi inte tänkt skicka save the date kort.

    - jag har köpt ett par skor på rea.

    - köpt bröllopsbubblor som vi hittade till ett bra pris så många som vi behövde. Sen kom vi på att de kanske inte håller sig så länge. Någon som vet? Annars får vi provblåsa när det närmar sig och fixa nya om det inte blir bra.

    - börjat leta vigselförrättare. Tänkte höra av oss när lokalen är helt bokad eftersom vigseln kommer hållas på samma ställe som festen.

    Det var nog allt för nu! :)

  • Anonym (F)

    Idag hämtade jag ut min vigselring! Jag vet att det är tidigt men jag visste vad jag ville ha och både jag och fästmannen tycker det är bra att dela upp kostnaderna under året så nu kan den utgiften bockas av. Jag är jättenöjd och vill ha den på fingret nu, nu, nu! :)

  • Anonym (F)

    Vi försöker hitta en vigselförrättare för att känna oss säkra på att det går ihop det datumet vi vill. Lokalen är ju redan bokad och så fort vi har en vigselförrättare kan vi börja greja med inbjudningskorten. Vi har varit i kontakt med några förrättare som redan var uppbokade. Nu har vi hittat en men han har inte fått sitt schema för sommaren och kunde inte svara än. Typiskt!

    Annars är nästa projekt klänningen som en kompis till mig ska sy. Problemet (ett väldigt trevligt problem dock!) är att jag precis fått reda på att jag är gravid så nu måste vi tänka till lite med klänningen. Bebisen är beräknad ca 1,5 månad innan vi gifter oss så jag vet ju inte hur jag kommer se ut då. Ja, ja. Det är mest spännande. Det löser sig säkert! :)

  • Anonym (F)
    Loveit skrev 2015-11-05 21:23:04 följande:

    Jag kommer köra på converse, antingen helvita med rosa skosnören eller rosa converse med vita skosnören. Får se!


    Jag ska också köra på tygskor, dock inte converse. Ett par ljusblåa. Men de tar jag på mig när det blir kallt om fötterna. Innan är jag barfota så länge det är fint väder iaf. Vi ska ju vara utomhus och jag älskar att vara barfota och hatar finskor. :)
  • Anonym (F)

    Nu har jag inte skrivit här på väldigt länge, bara 111 dagar kvar nu...

    Mycket börjar falla på plats. Inbjudningarna är skickade, lokalen bokad, ringen köpt, klänningen köpt, sambon har hittat kläder även om han inte köpt dem än, igår träffade vi vigselförrättaren och vi har ansökt om hindersprövning och namnändring. Med de sakerna fixade blir det i alla fall en vigsel och det är viktigast. Resten löser sig på något sätt!

    Vi har en plan om resten också som mat, alkohol, dekorationer, hår/smink, tårta m.m. men just nu känns det inte som att vi kan göra så mycket. Osa är i början av juni och först då kan vi börja med maten t ex. Nu kollar vi mest priser på partytält och såna saker. Och så förbereder vi oss för bebis som också kommer i början av juni. Det blir mycket på en gång men en massa kärlek och världens bästa sommar som väntar! :)

  • Anonym (F)
    Tenshi skrev 2016-04-12 15:20:10 följande:

    Det är så himla otydligt med denna information på deras hemsida så det är därför jag blir osäker. :/ 


    Men om det är som du säger att det är till samma inläsningscentral de båda skall till så borde det väl vara lugnt? Det är ju inte som att de INTE beviljar hindersprövningen bara för att man slängt ner ett extra papper i kuvertet.
    Jag chansar helt enkelt då :) Hoppas det går bra för dig också zoet. ^^


    Vi fick vårat intyg om hindersprövning igår och skickade in den ansökan tillsammans med ansökan om namnbyte. Så det är lugnt! :)
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)