• theell

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Vad roligt att läsa om allas planeringar :)

    Även jag ska gifta mig nästa sommar, den 30 juli närmare bestämt!
    Längtar otroligt mycket! Vi var på ett bröllop i helgen och har tre till vi ska gå på innan det är dags för oss. Då kan man få lite tips inför sitt egna!

    Än så länge har vi kommit på färgtema, det ska troligen gå i lila.
    Vi har bestämt vart ceremonin och festen ska vara. Den ska vara i en herrgård som vi ska titta på idag. Det ska bli så spännande, varken jag eller min blivande har varit där så jag hoppas det är lika fint som på bilderna. Vi ska ha en borgerlig vigsel som min mamma ska hålla i, om hon känner att hon klarar det. Hon har ju nästan ett år på sig att öva :)

    Vi har frågat tärnor och marskalk/bestman och dom sa ja :)
    Har även börjat tittat på klänningar till tärnorna.

    Vi har även bestämt vilka vi vill bjuda och det blev runt 55 personer. Vi har även "bestämt" bordsplaceringen, beräknat på att alla dom kommer, men det gör dom kanske inte.

    Vi har bestämt vilken ring jag ska ha och vet på ett ungefär hur min klänning ska se ut. Min far bor utomlands så vi ska åka dit och köpa den. Men vi behöver titta ut några stycken innan vi åker dit så att dom hinner fixa klart den medans vi är där.

    Nu när man skrev ner allt i text märkte jag att vi kommit ganska långt med planeringen. Det kändes inte som det innan! :)

    Just det, har tittat lite på hur man ska göra med trycksaker som placeringskort, festprogram och inbjudningskort. Hur gör ni era? Beställer färdiga eller gör egna? Det verkar ju vara väldigt dyrt men jag är och andra sidan inte jätte duktig på att pyssla. Hmm, får se hur jag gör med det. Har ni några tips tar jag gärna emot det!

    Kram till er!

  • theell

    Emelie88, hur gör du korten? Skriver ut på skrivare eller skriver för hand? Kan du inte lägga upp en bild när korten är klara? Är så nyfiken :)

  • theell

    Gruvan; vad mysigt det låter :) det där med vigselförrättare vet jag faktiskt inte. Du kan ju alltid ringa kommunen och fråga om det är för tidigt att boka nu, annars kan du ju återkomma senare. Jag vet dom som bokat präst ett år innan vigseln :)

  • theell
    Ankan skrev 2015-08-13 07:47:27 följande:

    Jag ska också gifta mig i Dalarna :) vi har färgtema grönt, blåbärsblå och som kontrast lite orange, så det blir färglatt. Jag och min bror sitter och pysslar med Save the date korten just nu, han designar dem på datorn och sen laddar jag upp dem på en sida där man kan beställa kort med egna bilder.

    Nästa vecka ska jag börja titta på brudklänningar tillsammans med min ena tärna som är på besök just då. Tyvärr hade en av två brudbutiker stängt just den dagen pga flytt, men då får jag åka dit senare helt enkelt. Viktigt är ju att jag få börja och prova lite klänningar, räknar inte med att jag hittar något direkt.

    En kompis till min mor hat nyss erbjudit sig att hon och hennes man kan fota oss om vi vill, så det ska jag kolla upp mer idag, hade ju varit kanon, vet att de inte vill ha betalt mycket i så fall! Bra att jag inte hann boka en fotograf än trots att jag redan har mailat med flera. Trots att det känns som att ingenting händer just nu i planeringen så är det endå saker på gång, det är skönt.

    Efter sommaren ska vi börja kolla runt efter catering. Har någon av er börjat med det och har tipps vad man ska tänka på?


    Vad kul med fler från Dalarna :) jag kollade på catering innan vi bestämde oss för att vara på herrgården. Nu tar vi maten via dom. Det du kan tänka på är väl att priserna kan variera väldigt mycket så det är klokt att höra med flera. Sen beror det ju lite på hur ni vill ha, 2-3 rätters eller buffé. Samt om ni vill att personal serverar. Beror väl lite på vart ni ska vara :)
  • theell
    Jenni skrev 2015-08-13 20:37:36 följande:

    Vad kul med fler dalabrudar :) Var i dalarna gifter i er? Vi ska ha bröllopet utanför Leksand.


    Vi ska vara utanför Falun :)
  • theell
    Ankan skrev 2015-08-14 14:22:09 följande:

    Åh vilken tur man har ibland i livet! Jag gillar att fotografera själv, så fina bilder på bröllopet är väldigt viktiga för mig. Tyvärr erbjuder inte vårt budget alltför stora utsvängingar där, men jag hade kollat upp flera fotografer och deras priser och fastnat för en fotograf som hade både bra pris och fina bilder. Skulle ringa henne i veckan och boka henne, men något kom alltid emellan och det var nog bra!

    Nu har nämligen vänner till min mor från Tyskland som var här på besök nyligen erbjudit sig att fota oss (båda är fotografer/designer) och det för en jättebillig peng! Istället av en lagom dyr porträtt- och vigselfotografering på 2 timmar så får vi nu en hel dags fotografering av två personer för en symbolisk summa :D Helt underbart! Nu springer jag nog runt med världens största leende för resten av dagen :)

    Hur går det för er andra med fotografering, har ni redan hittat någon eller finns det någon vän som tar bilder på er?


    En jobbarkompis till min blivande ska fota oss. Han är jätteduktig och vill också bara ha en symbolisk summa :) helt perfekt!
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)