• ampe

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Kul att läsa era funderingar och planer. Vi har precis satt ett datum, det blir i juli nästa år. Har aldrig velat ha ett stort bröllop i kyrka så vi kommer att gifta oss i Turkiet! Präst är bokad, vi tar med honom, hans vigselrätt gäller inte utanför sverige så vi gifter oss på hemmaplan först men han ville ändå följa med och hålla i själva ceremonin vilket vi är otroligt glada för!
    Sjukt svårt dock att planera såhär ifrån Sverige och tyvärr måste vi lägga en hel del planeringsansvar på mina föräldrar (de har lägenhet där) samt våra turkiska vänner.

  • ampe
    Loveit skrev 2015-07-27 11:41:30 följande:
    Hur många gäster räknar ni med då ni gifter er i Turkiet? Har ni familj där? Kan tänka mig att det är lite bökigare att planera när man inte är i samma land ens! :)
    Vi kommer bara bjuda ner de närmsta vännerna och familjen. Så ungefär 20-40 personer. Sen får vi ju se hur det blir? Vi vet att det är dyrt för folk att komma ner med familjer och allt. Men våra föräldrar och syskon plus mina närmsta två vänner med familjer (de är dessutom mina tärnor) vet vi kommer komma. 

    Vi är båda svenska utan turkiskt ursprung, men mina föräldrar har lägenhet där och vi trivs väldigt bra där!

    Vi ska dit i september och se vad vi kan planera redan då. Lokal för middagen är klar. En god vän till familjen äger en restaurang och den får vi låna utan kostnad (hurra!) så det sänker ju såklart kostnaden endel. Ska prata med honom vad vi kan få för kuvertpris. Men räknar på runt 10-15000 för middagen. Plus dekoration osv...
  • ampe

    Vi kommer skicka ut save the date redan i september, eftersom vi inte gifter oss i sverige så vill vi att alla ska veta i god tid för semesterplaneringens skull. Sen skickar vi den riktiga inbjudan i vår någon gång. 

  • ampe
    Mylittleflower skrev 2015-08-11 14:09:48 följande:

    Jaaa! Äntligen kan jag också vara med i tråden! :) 

    Jag och min blivande planerar för den 2 juli nästa sommar. Dock har jag lite panik inför lokal...Vi har tittat på en jättefin lada men vill ordna maten själva och de kan inte ge svar. Rätt segt då man vill ha det bestämt. Känns som man kan börja planera lite mer då. Kyrkan öppnar inte heller för bokningar fören 1 oktober, så får hänga på telefonen klockan 08:00 :). 


    Vad roligt! Då har vi samma datum!
  • ampe
    Mylittleflower skrev 2015-08-11 16:11:25 följande:
    Spännande! Vart i Sverige skall ni gifta er? :)
    Inte alls. Tungan ute Vi gifter oss i Turkiet.
  • ampe

    För oss går det sakta men säkert framåt! Vi är båda satta på "diet". Alla gäster är iaf meddelade om att vi gifter oss utomlands och vilket datum även om vi inte skickat några save the date än. Och i eftermiddag ska jag testa den första brudklänningen som jag sett på blocket! Håller tummarna för att den sitter någotsånär, annars får jag tänka om på klänningsfronten!

  • ampe
    Loveit skrev 2015-08-16 20:31:11 följande:

    Har ni hittat någon modell ni vill ha nör det gäller brudklänning? Själv är jag (som många andra) förtjust i axelbandslösa klänningar. Problemet för mig är att mina bröst har försvunnit efter två barn och jag har gansk svårt att acceptera det. Då kan jag inte ha någon bh som hjälper till.. I-landsproblem!


    Jag köpte min klänning igår! Det blev en axelbandslös, ganska enkel klassisk. 

    Kan du inte ha en bra axelbanslös bh under med stoppning som pushar upp brösten lite? Det finns ju ganska många "hjälpmedel" för att fuska upp o ner och allt vad man vill ändra. :)
  • ampe
    augusti skrev 2015-08-17 18:30:35 följande:

    vad fina klänningar ni har lagt upp! drömska?

    jag kom nyss hem från möte med vaxholms hotell om vårt bröllop. det gick jätte bra så nu har vi 100% spikat det. så vackert hotell och utsikten är to die for.

    vi har fördrink o mingel i en lokal och middag i en chambre separe sedan dans och fest i en av deras stora konferanslokaler som är så fin! längtar så nu?


    Mysigt! Det hotellet är så fint!
  • ampe

    Hur långt har ni andra kommit i övrig planering? Musik, dukning osv? Vi har precis beställt/köpt tyg till stolrosetter, såpbubblor osv. Men det är mest för att vi ju ska släpa sakerna till turkiet och vill göra det redan nu, så vi slipper ha med oss så vansinnigt mycket sen när själva resan till bröllopet sker.

  • ampe

    Håll tummarna för att västarna vi beställt åt m2b och grabben passar! Hittade billiga på gradera och kunde inte låta bli att köpa dem! Sen är det bara 5 dagar tills vi åker till turkiet nu för att se om vi kan få koll på fler saker och försöka planera så mycket som möjligt! Vi har antagligen inte tid och råd att åka dit mer innan det smäller så jag är faktiskt lite nervös även om vi har ett bra "skyddsnät" där nere med vänner och att mina föräldrar åker dit flera gånger till innan det är dags. 

    Vår vän säger att han har en bra fotograf på lager. Men jag har tyvärr sett vissa turkiska fotografers verk. Är inte imponerad, så jag hoppas att denne vän är bättre och att vi får träffa honom nu!

  • ampe
    VanKa16 skrev 2015-09-06 11:17:02 följande:

    Hej alla bride to be 2016!

    Vi gifter oss i juli i Kroatien och äntligen börjar de stora sakerna att falla på plats. Stället är bokat för både vigsel & fest. Vi har skickat ut inbjudningarna, längtar så till den stora dagen, 

    Finns det fler utomlandsbrudar?

    / VK


    Vi gifter oss i Turkiet nästa sommar. Kom därifrån igår efter en veckas rekande och menyplanering osv. Vi kommer skicka ut inbjudningarna denna vecka då vi vill att alla ska få en ordentlig chans att planera o boka resa i tid.
  • ampe

    Vi kommer först ha mezebuffé till förrätt och sen grillbuffé till huvudrätt! Sen frukt och tårta. För oss var det perfekt då alla kan äta något o även barnen kan äta det de vill!

  • ampe
    Loveit skrev 2015-09-14 17:13:47 följande:

    Hur många gäster kommer ni ha på ett ungefär ni som ska ha grillbuffé? Vi är själva sugna på det men känns som att det blir alldeles för tjorvigt. Hur lyckas man ha färdiggrillad åt alla 80 gäster liksom? Ge mig tips ;)

    Var på en 50-års fest för några år sedan. Då var det ett företag som var där och grillade EN rätt. Det blev kööö. Då var det kanske 40 personer.

    Funderar på att ändå ha lite bbq inspirerat. Kyckling marinerat i någon god bbq-sås och sånt. Vi får se helt enkelt!


    Vi kommer antagligen vara runt 40 pers. Middagen är på en restaurang och hoppas verkligen att de klarar grilla så mycket så att det inte blir kö! Men eftersom det är ca 15 mezerätter först så tar ju det ett tag att käka, så de har ju lite tid på sig att grilla det andra.
  • ampe

    Inbjudningskortet klart- ska bara skrivas ut.
    Kuvert skrivna- Så jäkla tråkigt!
    Boende till de närmaste bokade!
    Maten klar- har fått ett bra pris på det där dekoration är inkluderat!
    Skjuts från strand till restaurang klar. (ingår även det i matpriset)
    Klänning klar!
    Väst till m2b klar!
    Ja, nu kan man ju nästan ta det lite lugnt i några månader tills det börjar närma sig.;) 

  • ampe
    Allrakäraste skrev 2015-09-16 16:29:29 följande:

    Sådär ja, nu är gästlistan spikad, vi har tagit en extra titt på budgeten, jag har kollat runt på två olika hotell och fått förslag på rabatt för våra gäster samt bett restaurangen om förslag på ny förrätt och efterrätt som är mer anpassad för vintern. Näst på tur står att designa inbjudningarna, det riktigt kliar i fingrarna på mig! Glad

    En fråga som vi ännu inte "lyckats lösa" är om vi ska boka hotellrum för enbart bröllopsnatten eller även natten innan... Hjälp! Hur gör ni andra?
    Problemet är att vi inte kan bli garanterade att få checka in förrän kl. 15.00 (exakt då vår vigsel är, förmodligen blir det alltså så att vi får checka in senare på kvällen) och att minisviten kostar ca 1 600 kr/natt.... Det som talar för två nätter är att det skulle vara smidigt att ha tillgång till hotellrummet under dagen eftersom det ligger mitt inne i stan med gångavstånd till florist och frisör plus bokstavligt talat typ 100 meter från kyrkan. Den ligger rakt över gatan.

    Vad tycker ni? Hur skulle ni ha gjort? Förvånad


     Vi kommer ta hotellnatt innan också. Jag tänker att jag och tärnorna kan hålla till där på dagen o göra i ordning oss och sen få lugn o ro utan barn o familj kvällen innan och vakna utan en massa folk o stress. 
  • ampe

    Idag har jag o min ena tärna käkat lunch. Passade även på att posta inbjudningarna. Hon fick äran att lägga ner dem i postlådan. (inkl. hennes egen inbjudan) Kyss

    Är nyfiken på hur snabbt folk svarar!!!!

  • ampe
    Jhalie skrev 2015-09-17 15:05:30 följande:

    Hej. Vi ska oxå gifta oss 2016. På midsommarafton blir det.

    Mannen är orolig att folk hellre hoppar grodor och äter sill med sina barn än kommer på vårt bröllop.

    Än så länge har vi bokat lokal, där vi även ska ha vigseln. Gästlistan börjar bli klar.

    Min klänning är beställd och kommer inom ett par veckor.

    Hälften av pyntet fixat. Fotograf fixad. Och DJ fixad.

    Vi har tänkt ha kall buffé, brukar alltid finnas nåt som alla gillar.

    Folk tycker jag är galen som planerar så tidigt men nu ser jag att jag inte är ensam


    Det beror nog mycket på om ni har barnfritt eller inte. Jag skulle inte ha nåt emot att gå på bröllop på midsommar, men däremot hade jag nog inte lämnat barnet hos en barnvakt en sån "familjedag". Hur hade ni tänkt? Barnfritt eller med barn?
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)