• Jenni

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Jag hoppar gärna in i den här tråden! Glad Jag och min blivande förlovade oss i april och planerar bröllop i Juni 2016, antingen den 11e eller den 18e. Vi har inte kommit så långt än. Vi har mest börjat fila på en budget, fundera över tema och om vi ska våga satsa på utomhusvigsel. Någon här som ska ha vigsel utomhus?

    Vi ska ha en ganska låg budget och göra det mesta själva eftersom att jag studerar och vår ekonomi inte riktigt tillåter ett stort bröllop men jag är väldigt pysslig av mig och tycker det är sjukt kul så det gör inget. Vi kommer ha ca. 60 gäster. Tycker det är väldigt svårt att avgöra vilka man ska bjuda, om man ska bjuda alla man egentligen vill ha där eller alla som förväntar sig att få komma. Hur tänker ni kring det?

  • Jenni
    Emmy skrev 2015-06-22 13:04:38 följande:

    Hej!

    Hoppar in här jag också. Min sambo sedan många år och jag har äntligen bestämt att det är dags nu. Kyrka är bokad hösten 2016 så nu är det bara all planering kvar.

    Jag funderar på det här med tider under dagen. Vi kommer att gifta oss vid 14 och sjäva akten tar väl max 30-45 minuter. Därefter har vi en bit till festlokalen. Gissar att alla kan vara på plats där tidigast halv fyra. Lite mingel och champagne... Men är det lämpligast att börja med tårta och kaffe vid 16-tiden? Och ta middag först senare? Eller tar man tidig middag istället? Hur hade ni gjort? Vi kommer att ha minst två ganska små barn med (våra egna) och jag tänker att de ska orka att närvara pigga genom middagen och då kanske 18 är sent för mat?


    Enligt mina erfarenheter från bröllop jag har varit på tidigare så tar allt längre tid än man tror. Efter vigseln så brukar alla vilja gratulera brudparet, kasta ris eller blåsa bubblor och det tar sin tid när alla gäster radar upp sig i kö för att kramas. Sedan tar ju minglet och fördrinken sin tid och det tar tid innan alla har satt sig på sina platser i festlokalen. Jag har varit på bröllop med vigsel vid 14-tiden och då har inte middagen blivit av förrän vid 17 tidigast och då tycker jag det brukar vara lagom med mat. Glad
  • Jenni
    Loveit skrev 2015-07-09 19:02:16 följande:

    Har ni funderat på brudtärnor eller kanske redan bestämt?

    Jag vet att min syster ska vara brudtärna men sen vet jag inte, har svårt att bestämma mig.

    En nära vän som jag träffar mycket och bor på samma gata. Tyvärr kan man inte lita på henne till 100%. Hon avbokar eller "glömmer" saker i sista minuten så jag vet inte om det känns rätt till bröllopet.

    Sedan har jag 5 barndomskompisar. Träffar en av dem ganska ofta och skulle kunna lita på henne till 110%. Men känns elakt att då bara välja henne, som att jag ger handen åt resten av tjejerna.. Svårt!


    Min blivande har redan bestämt bestman och han har flera kompisar till som han vill ha som marsalkar men jag tycker det är jättesvårt att bestämma tärnor. Jag har tappat kontakten med många kompisar och då känns det konstigt att be dem vara tärna helt plötsligt.

    Men du kan inte tänka dig att be alla dina kompisar att vara tärnor men låta henne du litar på vara made of honor och låta henne få de speciella "uppdragen"? Då behöver inte någon känna sig utanför. Annars tycker jag att det är helt okej att välja bara en kompis med anledning av att man har bäst kontakt med henne.
  • Jenni
    Anonym (Anonym) skrev 2015-07-19 11:13:18 följande:

    Hallå där

    Här är en som ska gifta sig 2016. Haha skönt och se att fler faktiskt redan nu planerar. Min blivande tyckte eh ok men är ju över 1 år kvar (Tror inte de riktigt förstår hur mycket planering som ligger bakom)

    Vi planerar att gifta oss i augusti nästa år eller jag sköter väl planerandet nu och han inflikar med ett ok,bra, javisst ibland. Fler som upplever så?

    Iallafall rolig tråd och intressant med många inlägg här. :)

    Apropå tärnor har jag tänkte två av mina närmre vänner och skulle även vilja att mina syskon barn som kommer vara 4 och 5 då är näbbar. Är det för mycket med både tärnor och näbbar?


    Vi ska ha både marsalk/tärna och brudnäbbar. Jag tycker absolut inte att det blir för mycket. Vi ska till och med ha 6 st brudnäbbar. De är alla mina syskonbarn. :)
  • Jenni
    Emmy skrev 2015-07-24 12:22:03 följande:

    Vi har förresten bokat både präst (en vi känner lite) och kyrka nu!
    Funderar mellan två ställen för festen. Ni som varit i kontakt med eller bestämt er för ställe att ha festen på, vilka frågor har ni ställt vid en inledande kontakt?


    Vi har bokat lokal redan, en bystuga. Vi frågade hur många som får plats, vad som ingår när man bokar, porslin, stolar, bord, dukar osv. Hur länge man får hyra kan ju vara bra att veta också. Man kan behöva få tillgång en dag innan om man ska dekorera och duka själv. Städning är bra att veta om det ingår eller inte och om ni ska styra något med mat själva är det bra att kolla så att köket är bra utrustat med diskmaskin osv. Det var lite vad vi tänkte på i alla fall. Glad
  • Jenni

    Vi har satt en budget på lite drygt 30.000 då vi vill ha det väldigt enkelt. Från början sa vi att vi skulle göra en budget på 20.000 men vi insåg snabbt att det var omöjligt att hålla om vi skulle få allt det vi önskade. Jag vill till exempel inte prioritera bort att ha en duktig fotograf, bilderna ska ju hänga på väggen resten av livet. Sedan hade vi tur att den fotograf vi gillade mest i området där vi ska vara inte var den dyraste. VI har ca 60 gäster med ca 10 barn inräknat.
    Vår lokalhyra ligger på ca. 3000
    Budget för klänning 5000
    Budget för vigselring 5000
    Fotografen kostar 7000
    Smink/hår 3000
    Dekorationer och mat gör vi själva med hjälp av familj och vänner, kommer inte ihåg hur mycket vi har budgeterat för detta.
    Brudbukett ska jag också försöka mig på att göra själv.
    Transport anser inte vi vara så viktigt så vi lånar något.
    Vi prioriterar även bort liveband eller artist utan kör på högtalare och spellista.
    Vi prioriterar även bort hotellnatt efter bröllopet och gör det bara extra fint och mysigt hemma. Vi kommer nog ändå vara så trötta att vi bara vill sova. Glad

  • Jenni
    Emelie88 skrev 2015-08-10 12:36:35 följande:

    Gården ringde imorse och talade om att dom inte kunde ha vårt bröllop där ???? men så säger han att dom har en ledig helg en månad innan och tur i oturen var det de datumet vi egentligen ville ha så nu gifter vi oss den 11 Juni istället, 6 år efter första gången vi träffades.


    Skönt att det löste sig bra och kul med en till som gifter sig 11 juni. :)

    Vi har bokat lokal, en jättemysig bystuga. Vi har tillfrågat brudnäbbar/tärna/marsalk och frågat min pappa om han vill gå in med mig. Alla sa ja och blev jätteglada. Vi har tillfrågat prästen som konfirmerade min blivande och han ville jättegärna viga oss. Nu håller vi tummarna för att han tycker det är ok med brudöverlämning. Vi har på g att boka en fotograf som vi känner oss jättenöjda med och vi har bestämt med min tärna att hon ska sjunga på vigseln. Det ville hon jättegärna. Vi har bestämt utgångsmarch och vi ska fråga min kusin om han vill spela piano på vigseln. Nu måste vi bara bestämma var vi ska ha vigseln. Jag och min blivande har lite delade meningar om detta, han vill vigas utomhus medan jag vill ha vigseln i ett litet mysigt kapell. Vi får se hur det blir. Vi måste ju vilket fall som helst ha något bokat ifall det skulle ösregna på dagen D.

    Hur går det för er andra? Hur mycket har ni hunnit göra? :)
  • Jenni

    Vad kul att läsa hur det går för er andra. Det känns bra att se att fler inte har lokal och/eller kyrka 100% klart. Då behöver jag inte känna mig lika stressad över att vi inte har kyrka/vigselplats klart.


    Loveit skrev 2015-08-10 21:49:27 följande:

    Hoff, vad ni har hunnit med mycket! ;) 


    Haha ja kanske men jag kan inte låta bli att börja planera allt möjligt. Vi får se hur länge det håller i sig ;)

    Igår bestämde vi att min mamma ska få sy min brudklänning. Hon sydde min systers klänning och jag ska använda kjolen till hennes men sy en egen överdel. Då kommer jag få precis den klänning jag vill ha fast mycket billigare. Gissa om jag är glad :D
  • Jenni

    Vårt


     
    Vad har ni för teman? :)


    Vårt tema är lantligt och så ska vi vara i dalarna vilket också kommer genomsyra bröllopet. Till exempel ska vi sätta upp björkar vid ingången till festlokalen och vi funderar på att låna en liten charmig traktor och sätta på ett släp och använda som transport till festlokalen. Våra temafärger är grönt och rosa med mycket spets.

    Jag tycker att det är superkul att göra egna kort så jag ska sätta mig och pyssla ihop dem själv. Jag har inte börjat köpa in några grejer än men jag antar att jag skriver ut själva texten som grund och sätter in den i ett kort.

    Gruvan: Vi frågade en präst om han kunde viga oss men han kunde inte svara på om han var tillgänglig då. Han sa att vi skulle höra av oss igen i början på 2016 men det är säkert olika beroende på vem det är man frågar.
  • Jenni
    theell skrev 2015-08-12 22:49:00 följande:

    Vad roligt Jenni, jag gifter mig också i Dalarna :)


    Ankan skrev 2015-08-13 07:47:27 följande:

    Jag ska också gifta mig i Dalarna :)



    Vad kul med fler dalabrudar :) Var i dalarna gifter i er? Vi ska ha bröllopet utanför Leksand.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)