• Loveit

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej allihop!

    Hoppar in här då vi planerar att gifta oss nästa sommar. Nog för att vi har planerat bröllop flera gånger redan haha ;) men vi har alltid lagt pengarna på annat men nu känner vi att ska vi gifta oss så är det dags. Nu är vi dessutom husägare så då kommer vi alltid ha någonstans att lägga pengar!

    Ska försöka läsa igenom tråden så jag hänger med lite.

    Planen än så länge (kan ändras) är att ha två dagars bröllop, fredag och lördag.

  • Loveit

    Vi har faktiskt inte så långväga gäster, de flesta 20mil bort.

    Vi kommer gifta oss på annan ort i kyrkan, sambons hemkommun.

    På fredagen vill vi ha en grillkväll med olika aktiviteter, bastu och liknande i byn där sambon är uppväxt. Lördagen blir det vigsel och bröllopsfest :)

    Mitt största problem just nu är väl hur man ska undvika att vara bakis på lördagen haha. Vi bor högt upp i landet så blir nog i juli då det åt som varmast här.

    Vad roligt att läsa era planer! Och stort grattis Bruden2016! :)

  • Loveit

    Vi har nästan bestämt oss och det blir nog svart, ljusrosa och vitt. Mer stilrent och modernt, inte rockabillystuk :)

  • Loveit

    Har ni satt en budget?

    Har ni redan sparat pengar eller köper ni saker och sparar ni fram till bröllopet?

    Vi är lite kluvna, eller rädda att vi inte ska hinna spara ihop pengarna. Vi har såklart ett sparkonto, som vi helst inte vill ta från. Men det är väl omöjligt att inte röra då en av oss är föräldraledig just nu :)

  • Loveit
    maj16 skrev 2015-06-29 13:24:51 följande:

    Vi har en budget på 50.000, började spara för kanske 1 år sen. Tänkte att vi börjar i tid då vi också är föräldralediga. Men då har vi vanliga sparkonton också som vi spar till, delar upp pengarna som ska sparas lite. Nu har vi fått ihop 47 på b-kontot och har 10 månader kvar. Men vi fortsätter spara på det kontot så tar vi av de till en resa för hela familjen till hösten nästa år. :)

    hur gammalt kommer ert barn vara när ni gifter er?


    Då var ni smartare än oss som sparat så länge! Vi har varit husägare i 1 år nu i sommar så vi har lagt mycket pengar på smårenoveringar det senaste året, lagt bröllopstankarna på hyllan. Men nu har vi insett att vi vill göra så mycket mer med huset så det är lika bra att vi gifter oss nästa sommar och låter huset och händerna vila ;)

    Våra barn kommer vara 2,5 år och 5 år när vi gifter oss. Kommer försöka fixa barnvakt men svårt när alla kommer vara på bröllopet..

    Hur gamla barn har ni och kommer de vara med er hela dagen?
  • Loveit
    maj16 skrev 2015-06-29 19:48:22 följande:

    Ja hus kostar mkt i början! Men kul att sätta sin egen prägel på det. :)

    Har ni räknat nåt på vad bröllopet kommer kosta?

    Som våra då :) Fast minstingen precis fyllda 2.

    Ja alltså vi kommer ha vigseln kl 14 så det inte ska bli så jättesent med mat/tårta. Sen har min mamma sagt att hon kan åka hem med barnen när de blir trötta, senast kl 20 typ. Känns lite trist att hon ska behöva lämna festen kan jag tycka! Men hon säger att det går bra. Alternativet är om vi kan låna en husvagn och lägga barnen där utanför lokalen.. Vill inte lämna dem till vem som helst och de närmaste är ju på bröllopsfesten så är ju lite lurigt hur man ska göra!

    Vår äldsta har sovit hos min mamma några ggr, men ingen annan.


    Nej, vi har inte satt någon maxgräns än, men vi ska börja räkna lite. Kommer bli att vi tar lite från sparkontot men är ändå våra egna sparade pengar samt att vi har ett reservkonto ifall något i huset skulle gå sönder och måste fixas akut.

    Jag skulle gissa på en maxgräns på 50.000kr, då vi tänkt ha två dagars bröllop. Sen har jag och sambon svårt för att "snåla in" på saker som dekorationer då vi alltid tänker "vi gör detta en gång i våra liv" ;)

    Men vad snällt av din mamma att ställa upp, även fast det är tråkigt för er alla! Min mamma men även sambons mamma har sagt att de kan ta barnen på kvällen men ja, vi får se. Huvudsaken är att vi föräldrar inte behöver lämna festen kl 20 haha
  • Loveit
    madmoxxi1177 skrev 2015-06-29 20:17:33 följande:

    Jag satte en budget på 30k. Men med hyra, catering och dricka så kom jag upp i 30k så de blir nog närmre 45k... Vill lägga mest pengar på festen så folk har roligt än en massa mög runtomkring :p


    Ja, jag tycker det är jättesvårt att hålla nere kostnaderna! Sambons syster gifte sig förra sommaren och de fick ner kostnaderna genom att tärnor mm betalade allt själv, smink och hår fixades av kompisar som inte blev erbjudna en slant för jobbet ens, samma sak med fotograf (en släkting). Sådana saker skulle jag känna mig tvungen att betala eller åtminstone ge ett bidrag, om de nu inte vägrar att ta emot.

    Jag räknar iaf med 500-1000kr per person/tjänst trots att det är en vän eller bekant.

    Men ingenting är omöjligt! ;)
  • Loveit

    Vi har jättesvårt att bestämma oss för vilken kyrka vi ska gifta oss i, till och med vilken ort!

    Har några alternativ som ni får hjälpa mig med.

    1. Vigsel i kyrkan på en ort 20 mil härifrån (hälften av gästerna bor där). Finns två festlokaler att välja mellan. Den ena hade svägerskan bröllopsfesten i och vi är inte riktigt nöjda med planlösningen där (halv vägg mitt i salen). Den andra är stor och fin men kostar 5000kr för en helg. Boende finns att hyra på gångavstånd. Grillfesten på fredagen skulle då vara i sambons hemby som ligger 30min med bil från boendet för gästerna.

    2. Grillfesten skulle vara hemma hos oss på fredagen. Vigseln skulle vara i en fin men populär kyrka med 30min bilresa till den tänkbara festlokalen (kostnad 2500kr) Boende för gästerna skulle vara i centrum.

    3. Grillfesten skulle vara hemma hos oss på fredagen. Vigseln skulle vara i det samhälle vi bor i, tyvärr är kyrkan enkel och inte speciellt vacker, men ändå mysig för att den är liten. Festen skulle då vara i folkets hus (kostnad 1000kr) i samma samhälle, på gångavstånd från kyrkan. Däremot finns det inget boende (förutom hos oss). Finns dock en camping med stugor 10min härifrån med bil.

    Vi kan inte bestämma oss riktigt! Alla alternativ har för- och nackdelar och 50% av gästerna bor i vår kommun, de andra 50% bor i sambons hemkommun.

    Vi har bara bott här i 1 år så har ingen anknytning till kyrkan eller så här. Men samtidigt har vi inte det till någon annan kyrka mer än den sambon konfirmerade sig i. Vi har inga planer på att flytta härifrån, vi trivs jättebra.

    Vad skulle ni föredra som gäst?

  • Loveit

    Pratade med min mamma idag om maten till bröllopet. Det känns himla tråkigt att lägga en massa pengar på mat så hon föreslog att vi handlar all mat själva. Sedan kan hennes kollegor säkert laga maten, sen får vi fixa några som serverar och plockar. Det är det billigaste alternativet då vi vägrar låta våra föräldrar laga mat eller andra gäster.

    Frågan är vad vi vill ha för mat. Lutar mot förrätt, buffé och tårta. Blir dock ingen tårta med marsipan eller sockerpasta då vi är mer förtjust i gräddtårta.

  • Loveit
    JonnaAndre skrev 2015-07-09 14:02:17 följande:

    Nu har vi bokat in ett besök på en ev. lokal att ha festen i efter kyrkan.

    Denna lokal har allt och vi vill verkligen ha den men nu återstår det att se om den motsvarar våra förväntningar.

    :)


    Spännande!

    Jag bokade en festlokal förra veckan men har inte varit där på 6 år så kommer inte riktigt ihåg hur den ser ut. Sedan är vi väldigt veliga när det gäller både kyrka/vigselplats och lokal.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)