Inlägg från: Anonym (Julibröllop) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Julibröllop)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Älskar den här tråden , Lite allt i allo. :)
    Vi planerar att gifta oss i juli 2016 och planeringen är i rullning. Har aldrig tidigare haft drömmar om ett stort bröllop och trodde aldrig i mitt liv att det var så kul att planera en kärleksfest.

    Vi ska ha borgerlig vigsel vid ett magasin utanför Stockholm och mina tärnor är redan på mig att börja kolla klänning. Haha, dom är nästan mer ivriga än mig och vill vara ute i god tid så jag verkligen hittar Klänningen! När började ni kika på klänningar?

    Jag börjar spåna på catering också, men hur långt innan är det aktuellt att bestämma sig för det?

    Vad är viktigast att vara ute i god tid med?

    Fotograf har vi mer eller mindre spikat men inte skrivit avtal med ännu. Men man kanske bör göra det rätt snart ändå.

  • Anonym (Julibröllop)
    augusti skrev 2015-05-21 10:45:10 följande:
    Vad kul och grattis! Det är kul att planera :)

    Beror ju på vad du är ute efter i en klänning. Jaag började med att budgetera 15000 till klänningen och utgick efter det. Provade säkert ett 30tal klänningar och har hittat "den" minst 5 ggr. Jag vet inte om det är att jag inte är en sentimental " say yes to the dress"brud som gråter när jag ser fin ut i en klänning, kanske för att bröllop inte är en lika big deal isverige som iusa, eller så har jag kanske inte hittat den rätta. Efter många om och men beslöt jag mig att dra ner budgeten till max 5000kr, hittade en sömmerska som ska sy upp en klänning istället, och så lägger jag resten av klänningpengarna på en fin ring istället. Den ska jag iaf ha hela livet, klänningenbara. EN dag. Plus att sälja en brudklänning påblocket eller tradera osv kräver att man går ner minst 50%i pris,ofta mkt mer, så det kändes bättre med en billigare klänning. Med det sagt. Börja prova nu, du kommer hinna ångra dig hundra ggr säkert ochju. Mer duprovar desto mer kommer dufå hum om vad du verkligen gillar och vad du ogillar. I början älskade jag alla klälnningar för att det var första ggn jag provade och brudklänningar är ju sååå vackra, men allt eftersom blev jag mer kritisk och kunde plocka ut ett få antal jag gillade. Oj vd långt det blev...i te meningen att spåra....

    Catering beror ju på om ni behöver beroende på lokalen.

    Jag skulle säga att lokal är viktigast att ha klart för sig. Då är det lättare att veta om man behöver catering, ofta ingår det i lokalen, men om inte så kan man boka det typ 6mån i förväg senast om det är ett sommar bröllop tänker jag.

    Jag tror inte man behöver skriva avtal så tidigt. Det är ju åndå mer än ett år kvar. Oftst ibörjan när jag började planera var kag också ivrig men alla företag och lokaler jag pratade med sa typ återkom när det är minst ett halvår kvar, är du säker att du i ll boka sp tidigt osv... Men å andra sidan är det en populär lokal, fotograf osv så är det bra att åtminstone prella.

    Lycka till!
    Tack så hjärtligt för dina tips. :)
    Jo jag värderar ring och fotograf mer än själva klänningen och jag tror jag vet hur den ska se ut men det är svårt att veta hur pass det passar min kroppsform. I annat fall har jag och tärnorna bestämt att vi sk abörja kika snart och göra det till en grej, att åka ut några lördagar till olika butiker för att testa, känna och klämma och äta lunch och dricka champange. Vi kommer nog göra hela klänningletande till en grej, men ska verkligen hålla mig för att inte spräcka budgeten och försöka ha is i magen (vilket inte är min starkasta sida). Men kul kommer det bli att leta klänning. :)

    Ja lokalen kunde inte leverara Catering det datumet (semestertider), lite därför jag undrar om man bör vara ute i väldigt god tid. Men man kanske ska avvakta lite med det ändå. 

    Tack så jättemycket.
  • Anonym (Julibröllop)
    KoA2016 skrev 2015-05-21 10:53:46 följande:
    Hej och välkommen hit! Jätteroligt att vi är ett gäng som uppdaterar och skriver en del, det var lugnare under vinterhalvåret och ett tag trodde jag tråden var på utdöende... Rynkar på näsan

    Jag skulle säga att det viktigaste att boka är just lokalen/ lokalerna. Vi har preliminärbokat vår lokal redan och när det är ett år kvar (vi gifter oss under sensommaren nästa år) så tänkte vi kontakta dem och få en rundvisning/ gå igenom hur vi tänkt oss det hela och vad de kan ordna etc. I vårt fall har vi maten, personalen, dekorationen, tja, det mesta inbakat i priset. Men för er del skulle jag ringa och höra med det/ de catering-företag som ni är intresserade av och höra när de tycker det är nödvändigt att höra av sig för att vara ute i god tid och inte riskera att det blir fullbokat. Det skulle inte förvåna mig om de sade att det är lagom nu i höst/ vinter, men vad vet jag, de kanske har jättegod framförhållning och är superpopulära.

    Efter att ha hört med lokalen (vi gissar att vi får en del tips på både frisör, smink blommor etc. som de som äger lokalen kanske till och med har god kontakt med eller kontrakt skrivna så att om man beställer via dem så får man rabatt). Så för vår del avvaktar vi och hör med dem om vad de säger kring de punkterna och "i värsta fall" får vi leta upp de sakerna själva. När det gäller klänning och kläder till mannen är tanken att vi börjar kika på det redan i höst/ vinter så att det är någorlunda klart i god tid innan. Vi har tänkt beställa min klänning från Matildas fest i Sundbyberg så att vi kan få den efter mina önskemål etc. Jag har lite inspirationsbilder att utgå ifrån.

    Bröllopsresan har vi börjat fundera kring redan nu och pratat om vart vi vill åka. Den är planen att vi bokar i vinter, så att vi inte går miste om bra boenden och priser. Vad har ni tänkt kring bröllopsresa och liknande? Vår blir nog några veckor efter bröllopet, så vi har hunnit varva ner och fixat en del praktiska saker som är tidsbegränsade som vi vet att vi måste ägna oss åt innan vi kan ge oss iväg.

    Fotograf har vi (jag) börjat kika på lite smått för att veta vad för stilar det finns och vad priserna ligger kring, på ett ungefär. Det gissar jag att vi bokar i höst/ vinter. Det samma gäller vigselförrättare, det kanske till och med blir nästa år, då jag har för mig att de inte vill boka allt för lång tid i förväg (?).

    Det svåra är att avgöra så att man inte hör av sig och vill boka och så visar det sig att man är sent ute.... Huga! Det vill man inte råka ut för...
    Men vad kul, Då har vi vårat bröllop nästan samtidigt. 

    Lokalen har vi bokat och då har vi fria händer för dekoration, catering och alkohol! Tyvärr kunde de inte leverera catering under det datumet (semester) därför hade jag ett litet frågetecken om man bör vara ute i god tid då vi ska gifta oss under semestertider.

    Men vad härligt att ha mycket inbokat i lokalen, kollade tidigare på herrgårdar men märkte att det snabbt sprang iväg i pris och då har vi precis köpt hus som vi sista året renoverat plus att vi "råkat" boka och betala en resa till Bali i vinter, Vilket gjorde att vi fick spåna på andra bröllopslokaler men som nu blev min drömlokal. 

    Har också funderat på Matildas fest i Sumpan. Men kommer nog känna, klämma och testa på lite olika klänningar innan för att veta vad för form och material jag vill ha och passar i och hämtar inspiration till klänningen som jag lär sy upp hos dom, om jag inte hittar något på vägen. 

    Jag har funderat lite kring bröllopsresa också och skulle kunna tänka mig en vecka i Italienska kusten eller romantisk grekisk ö eller Weekend i Paris och köra en längre resa under vintern. Kanske roadtrip genom USA eller asien och avsluta en vecka i Dubai, har blivit ruskigt sugen på att åka dit sista tiden. Det blir inget Maldiverna eller någon vacker ö åt det håller då både min och m2b får kryp i benen bara efter en halv dags slappande. Vi behöver lite aktiviteter och sevärdigheter för att kunna njuta. 

    Jamen visst, ett sånt mardrömsscenario är det sista man vill. 

    Ska ni ha något tema på erat bröllop? Genomgående färg kanske?
  • Anonym (Julibröllop)
    Allrakäraste skrev 2015-05-21 11:13:06 följande:
    Jag gillar rent allmänt att planera men visst är det lite extra kul att planera en sådan här rolig dag? Glad

    Butikerna som jag ringde runt till rekommenderade att man börjar titta runt ett halvår innan just för att det tar ett antal veckor att tillverka klänningen och sedan göra eventulla ändringar. Plus att det är bra att ha några veckor i buffert utifall att det blir förseningar. Men det är ju bara ut och leta! Även om det är ett år kvar så kan det ju vara bra att ha testat, sedan behöver du ju inte köpa klänningen nu på en gång men då vet du vad du gillar i alla fall. Och det var faktiskt roligare att testa klänningar än vad jag trodde, så du har mycket kul att se fram emot! Glad

    Det är ju inte helt fel att börja kolla på de viktiga delarna som lokal, fotograf och såklart kyrka. Men som augusti säger, såhär långt i förväg så behöver ni egentligen inte boka fast någonting - om det inte är en väldigt populär lokal eller fotograf. Var i så fall noga med att kolla upp vad som händer om ni måste byta datum eller i värsta fall avboka helt.
    Bra att veta, du har nog rätt. Jag har redan hunnit ångra mig ett par gången innan jag bokat lokal så jag kanske borde avvakta mer och inte vara för ivrig. :)
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)