• woho

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Jag hoppar också in här. Vi kommer gifta oss i juli 2016 och har bestämt färgtema, kyrka, festlokal, gästlista, fotograf och lite annat. Vi har inte hunnit boka något annat än fotograf än, men håller på att prata med kyrka och festlokal (även om maten som de ska fixa). 

  • woho

    Verkligen roligt att tråden verkar vara på väg att vakna till liv igen! Glad

    Själv tycker jag det är så himla svårt att veta vad man kan planera redan nu. Vill ha allting klart nu! Men känns som det mesta får lov att vänta tills det är lite närmare och vi har fått se festlokalen och pratat med prästen och så. 

    Sedan vet jag inte riktigt vad jag vill ha, vet hur jag vill att allt ska kännas men inte hur vi ska göra för att uppfylla det. Men förhoppningsvis är min blivande bättre på det. Glad 

  • woho
    KoA2016 skrev 2014-12-22 11:20:20 följande:
    Det låter som att ni ändå kommit en bit på vägen redan nu - om ni har kontakt med en präst och en tilltänkt festlokal. Glad Ett kul så länge-göra är ju att leta inspiartionsbilder på kläder ni kan tänkas bära på den stora dagen, fundera kring en preliminär gästlista, vilka som skulle kunna bli toastmasters/ tärnor eller liknande... Om ni vill ha en fotograf kan det också vara något kul att kika på lite olika så att ni har koll på vad ni är intresserade av och så. Om du gillar att pyssla kan ju en grej vara att göra lite olika varianter på inbjudningskort för att komma fram till vilket som bli snyggast, etc. Ja, du ser, det finns en hel del att fundera kring. Och säkert en hel del annat som jag inte tänkt på i skrivande stund. Skrattande
    Fotograf har vi redan hittat en och betalat handpenning till så det är fixat. Gästlistan var självbestämmande då vi bara bjuder släkt plus två vänner och inte har så extremt stor släkt som vi känner att vi vill ha med, men vi blir nog ändå 35-40 st.
    Vi har även kommit fram till att vi ska ha tema färg och blommor då det speglar oss bra och knyter an till det yrke min blivande utbildar sig till Glad
    Och pyssel vill sambons mamma gärna göra och även sminkning, hår och sånt vilket hon har gjort för sina vänner när de har gift sig. 
    Så vi kanske har kommit ganska långt i planeringen ändå. Men det känns inte så Tungan ute
  • woho

    För övrigt så såg i tråden någonstans att det finns en fb-grupp för oss också, men jag lyckades inte hitta den. Någon som kan hjälpa mig? Vore kul att kunna följas där också Glad

  • woho
    KoA2016 skrev 2015-01-11 18:11:46 följande:

    Inte konstigt att det verkat lite tyst. Jag verkar inte längre få några notiser om att någon skrivit här i tråden... Vad gör jag åt det? Tråden finns bland mina favoriter, men jag undrar om jag kan ha kommit åt knappen om att jag inte längre vill ha några notiser från tråden. Hur gör jag för att åtgärda detta? Någon som vet?

    Tack för hjälpen!


    Jag har också råkat ut för det i någon tråd. Jag tror det beror på hur länge sen det var man skrev för när jag sen skrivit i den tråden igen så har jag fått notiser. Tror jag i alla fall
  • woho
    silversofie skrev 2015-01-21 21:46:16 följande:

    Hur långt i förväg berättar ni om era bröllopsplaner för familj, vänner osv? När skickar ni ut inbjudningar?


    Vi kommer gifta oss i juli 2016 och hade tänkt berätta för vår familj nu julen som var. Men vi var på en familjemiddag med en del av min familj i oktober 2014 där det var så bra stämning så vi valde där och då att berätta. Sen några dagar senare bjöd vi hem den andra delen av min familj och berättade för dem. 
    Min blivandes familj vet fortfarande inte förutom hans mamma som frågade oss rakt ut om  vi tänkte gifta oss innan vi ens hade börjat prata ordentligt om det, så då var det ingen mening att försöka hemlighålla det för henne. Tungan ute

    Save the date kort hoppas jag att vi hinner skicka ut senast till sommaren, men inbjudningarna vet jag inte riktigt när det blir.
  • woho
    ALW skrev 2015-03-19 10:59:55 följande:

    Camilla, KoA2016 och augusti, tack för era svar!


    När fästmannen kom hem igår var jag fortfarande helt galet ivrig (han frågade till och med om jag var onykter, haha). Vi satte oss och pratade om offerten vi fått och han sa då att han är rädd för att gästerna ska tycka vårt bröllop är "snålt", vilket tog ner mig på jorden lite...

    Nu önskar jag ärliga svar från er!
    Om ni först tänker er som gäster - tycker ni att vi som brudpar bjuder på för lite?
    Om ni sedan tänker er som brudpar - Tycker ni priset är toppen, rimligt, för dyrt?


    (Vår tanke är att först äta middag på annat ställe med våra närmaste, sedan bjuda in släkt och vänner till vigsel vid lokalen och fest.)


    Detta är "fest-offerten" vi fick, räknat på 150 gäster:

    Lokalhyra: 4000 kr
    Brudskål (mousserande): 70kr/glaset
    Vikning (det grillas korv alt hamburgare utomhus, bord med olika sorters tillbehör står framdukat): 100kr/person
    Drinkbiljetter (60kr/st, var gäst får två): 120 kr/gäst


    Därefter får gästerna köpa vin, öl eller cider i baren för 60kr/st.
    Bord, stolar, porslin etc, personal under kvällen samt städning av lokal ingår.
    Totalt pris för 150 gäster: 47 500 kr

    _______________________________________________________


    Det alternativ vi själva diskuterade om igår, men är rädda för "är för snålt":


    Vi bjuder gästerna på vickning, brudskål samt en drinkbiljett (dryck till vickningen). Därefter självkostnadspris i baren, 60kr/drycken.
    Räknat på de 137 personerna vi nu har på vår "preliminära gästlista" blir priset 38 500 kr.


    ________________________________________________________


    Utöver detta kommer gästerna även bli bjudna på tårta och snacks/godis-buffé.


    Snälla brudar, hjälp mig! Hjärta  Nu är jag så förvirrad!


    Jag säger gör som ni vill, det är ert bröllop!  
    Vi kommer bara bjuda närmaste släkten och blir ca 35 personer så vi valde att ha middag och fest på ett ställe som fixar allt. Men för att hålla nere kostnaderna och berusningsgraden så kommer vi endast bjuda på brudskål+dricka till mat och sedan kommer festsalen ha betalbar för de som vill. När vi har pratat lite med våra föräldrar tycker de att det låter bra och rimligt att vi inte betalar mer än så.

    Men hade vi velat bjuda lika många som ni kommer bjuda till festen så hade vi nog kört på ett liknande upplägg som er. Med middag för närmsta familjen och sedan fest till självkostnadspris för resten. Att bjuda så många på mer än det ni gör enligt offerten tycker jag känns ohållbart ekonomiskt och jag tror att merparten nog förstår att det inte är möjligt att bjuda hur många som helst på hur mycket som helst. Jag tror även att de uppskattar att ni bjuder dem till festen snarare än att ni är snåla som inte bjuder på allt.

    Men känner ni att ni verkligen vill bjuda på mer så tycker jag ni ska diskutera om ni måste bjuda alla på listan eller om ni har råd att lägga mer på bröllopet. 
    Men som sagt jag tror att många blir glada av att bli bjudna till festen och det viktigaste är nog att ni är tydliga med att det kommer vara bar till självkostnadspris så att de inte lämnar pengar hemma för att de tror att de blir bjudna.
  • woho
    brud1606 skrev 2015-04-20 12:40:29 följande:

    Hej alla brudar!

    Har precis börjat planera bröllop. Kommer att ske i maj/juni16 berorenfe på lokal och kyrka.

    Egentligen skulle jag vilja ha datumet 160616 men det är wn torsdag :(

    Ska i alla fall titta på lokal nu på torsdag. Är så spänd :)

    Får jag vara med i gruppen?

    Har ni tips på kyrkor i dalarö?


    Välkommen hit! Glad

    Om det är ett speciellt datum varför inte ta det oavsett veckodag? Vi kommer att ha vårt bröllop på årsdagen för vår förlovning och den råkar infalla på en fredag så då får det bli på en fredag. Ingen i våra familjer har tyckt att det var konstigt och tycker att det är självklart för dem att ta ledigt om det behövs. Glad

  • woho
    brud1606 skrev 2015-04-20 18:53:18 följande:

    Ja de har du nog rätt i. Får finurla på det :). Har nu något färgtema? Tycker att det är så mkt att bestämma och jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans. Hur gjorde ni?


    Eftersom det är mitt i sommaren ni ska gifta er så finns det chans att folk redan har planerat semester till då ungefär Glad

    Vi började prata färgtema och hann avverka ett antal kombinationer tills vi insåg att vi vill ha naturtema. Anledningen till det är att  vi vill ha ett tema som speglar oss som par vilket naturtema verkligen gör! Glad Så fundera på vad som speglar er som par är mitt tips. 

    Vi började redan innan vi hade bestämt att vi skulle gifta oss med att prata om vad vi båda har för tankar/drömmar/idéer kring ett framtida bröllop och på så vis utvecklades tankarna kring bröllopet. När vi sedan verkligen såg på det på samma sätt och vad som var viktigt så bestämde vi datum. Glad Efter det började vi prata om vigselplats och plats för festen och när det var bestämt så berättade vi för våra familjer. 
    Sedan av en slump så hittade vi en fotograf vi verkligen tycker om som just då hade ett så bra erbjudande att vi bokade henne. Ungefär samtidigt började jag även fundera på hur jag vill ha min klänning.

    En liten lista för att komma igång:
    - Vigselplats och kyrkligt/borgligt
    - Budget
    - Festplats och mat (hemma/bygdegård/festsal/restaurang)
    - Vad kan ni få hjälp med och är de villiga att hjälpa till
    - Hur många gäster vill/har ni möjlighet att bjuda och därefter gästlista
    - Köpa/hyra/låna kläder, skor och smycken
    - Dekorationer/blommor/tema
    - Vilken tid på dagen (vigsel först, fest sen/fest först, vigsel efter)
    - Eventuella tärnor och marskalkar samt toastmaster
    - Eventuella brudnäbbar
    - Hur ni går in i kyrkan/vigsellokalen

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)