Inlägg från: planering |Visa alla inlägg
  • planering

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej!

    Här kommer en till som blir gift 2016, närmare bestämt maj 2016, det blir ett pingstbröllop.

    Det var kul att läsa alla inlägg här och se hur långt alla har kommit i planeringen
    Vi har bokat kyrka och lokal.

    Jag tänkte slänga ut en fråga här vad har ni satt för budget?

  • planering
    kochen93 skrev 2015-02-21 18:17:07 följande:
    Kul, grattis och välkommen :) 

    Här kommer du nog få höra väldigt varierande budgetar, allt från gratis till säkert 300 000!

    Vår budget ligger på ca 140 000, exklusive bröllopsresan ) Hur ser er ut?
    Tack!

    Vår budget ligger på cirka 60 000 exklusive bröllopsresa (som troligtvis inte blir av direkt), något mer än vad vi tänkt från början. 

    Det blir cirka 50 gäster och buffé, vi har tittat på att laga maten själva, men försöker även hitta någon catering som skulle passa budgeten. 

    Hur många gäster har ni? 
  • planering
    kochen93 skrev 2015-02-21 19:35:59 följande:
    Vad har ni tänkt er för mat? :) Oavsett kanske det vore skönt att ha några som tar hand om maten åt er? :) 

    Vi lär hamna mellan 55-65, men vi har inte riktigt bestämt än! Mycket av vår budget drar iväg på maten eftersom vi ska hålla festen på en herrgård... Kuvertkostnaden ligger på ungefär 1000/man, så gästantalet kommer verkligen avgöra slutkostnaden för oss..!
    Vi hade tänkt någon typ av kall buffé, med kyckling, pasta eller potatissallad, såser med mera.
    Vi har tittat på lite olika cateringalternativ men vi skulle vilja komma undan med cirka 100 kr/person, och det är lite svårt att hitta en cateringfirma som gör maten vi vill ha för det priset. Men jag har en snäll familj som är villiga att hjälpa till,
    Serveringspersonal ska vi ha i vilket fall för jag vill inte behöva tänka på det under dagen och så vill jag att min mamma ska slippa ställa upp med det :)

    Vi tittade också på att vara i någon lokal som fixade maten och allt men min sambo är arbetslös för tillfället så det blev en prisfråga.

    Gifter ni er på herrgården också eller är det bara festen där?
  • planering

    Ni som har hittat er klänning har ni köpt den i butik eller på nätet?

    Har hittat en som är jättefin på nätet men vet inte om man vågar handla på nätet, har hört lite skräckhistorer.

  • planering
    maj16 skrev 2015-02-25 19:42:28 följande:

    Hej alla!

    Här kommer en till blivande brud. :)

    Ska läsa igenom tråden vid tillfälle. Hihi så kul att skriva här nu, första inlägget. Smygit runt lite bland trådarna bara tidigare men nu är det faktiskt bara ett år kvar så nu kan man ju få börja planera mer på riktigt!

    Är det för tidigt att boka kyrka/lokal? Vi har bestämt datum, kyrka och lokal (men uppenbarligen inte bokat än).,Kikat på ringar, bestämt färgtema, tärnor och typ av mat. (Buffé).

    Längtar! Klänning ska jag beställa från Kina, blir en chansning men ska beställa i god tid om den inte passar eller ser felsydd ut, så man hinner leta ny.

    Har en budget på 50.000 utan resa inräknad. Kommer åka utomlands hösten efter med barnen och så kommer vi nog ta en weekend bara vi två också. :)


    Välkomen!
    Jag har bokat både kyrka och lokal så här mer än ett år innan. Men vi ska gifta oss pingstafton så det kan ju lätt bli uppbokat. 

    Har du beställt klänningen från nätet? Hur mycket fick du lägga på klänningen med frakt och tull och sådant, har hört att det kan bli dyrt. 
  • planering

    Jag är bara med här och hoppas också det finns några kvar som man kan bolla ideer med. 
    Tänker att går jag med i FB som jag kan kolla på telefonen hela tiden så blir det för mycket, behöver släppa planeringen ibland så jag inte blir tokig på allt som ska göras :)

  • planering

    Vad kul att se vad alla har planerat.

    Vi har bokat lokal och kyrka, ska vara i församlingshemmet till kyrkan, blir en ljus och fin lokal med ganska mycket gräsyta utanför så barnen kan springa omkring. 

    Vi har gjort prov av inbjudningskort och program både till vigseln och festen.
    Vi har ändrat färgtema säkert 100 gånger men nu har vi nog landat på mörkrött, det kändes elegant när vi var och tittade på papper till korten. Vi ska göra korten själva, vilket är lite pirrigt för jag är inte så pysslig egentligen men sambon är väldigt kreativ så det blir nog bra.

    Klänning ska jag också börja prova, tror precis som flera ova att det är bra att prova lite olika och se vad man passar i.
    Min dröm har alltid varit en typ av prinsessklänning men det kanske inte alls är det man har sedan. 
    Är dock lite kluven till att ta med sambon för att prova, är inte det otur att se bruden i klänningen innan?

  • planering
    KoA2016 skrev 2015-03-09 20:34:21 följande:
    Äsch, det är ju jättekul och mysigt att prova tillsammans. Så får han också tycka till om de olika klänningarna. Ja, jag kan förstå "överraskningsmomentet" med att han inte får se dig innan bröllopsdagen, men för oss fungerar de i alla fall inte, vi båda vill gärna bolla tankar och idéer med varandra och tycker det skulle vara tråkigt att inte involvera varandra i kläd-frågan. Men det är vi, det! Flört
    Jo, det är ju sant och vi har tittat på nätet tillsammans, vill ju att han ska tycka om klänningen. Man kanske kan ta med honom och prova för att se modell och sedan handla utan honom så får man ju lite av båda. 
  • planering

    Maj 16: Vi ska ha alkohol. När vi pratade med de i församlingshemmet så sa det att vin till maten och brudskål är ok men sedan ser de helst att man inte har fyllefest och det tänkte vi inte ha. Men hon sa också att de vet ju inte vad vi gör på kvällen.

    Vi betalar 3600 för lokalen från fredag till söndag och då ingår glas och porslin för 120 personer. 

    Vad gäller barn så tänkte vi göra som någon annan skrev här uppe vi bjuder syskoknbarn för de är ju familj men sedan blir det inga mer barn. Tänker att det blir roligare både för oss och för föräldrarna. 

    Vi har tittar på olika trycksaker men det blev så dyrt så nu har vi pysslat hemma och fått ihop vad jag tycker är fina inbjudningskort och program både för vigsel och fest. 

  • planering

    Ni som ska laga mat själva hur gör ni med förvaringen av maten innan bröllopet? Vi ska laga all mat själva och det är det största problemet just nu, vill ju inte stå kvällen innan och göra all mat då och vi har en väldigt liten frys och kyl. 

    Tacksam för alla tips :)

  • planering
    augusti skrev 2015-03-25 09:23:19 följande:

    Hejigen hörrni,

    Jag tittar på trycksakernu, och funderar.

    Vigsel och fest program samt meny.

    Känns inte det lite too much?

    Jag menar det är dyrt om man ska ha allt det där, ochen vigsel är ju en vigsel,det är som det är alltid är, plus eventuell solist eller nåt men det kanske inte behövs att alla vet det i förväg?

    Festprogram? Vi äter och sen festar vi...vad mer behövs, toastmaster håller ju i tal o allt sånt ändå.

    Meny? Vi har buffe så vad det är står utskrivet på lappar vid maten.

    Är det snålt att tänka så?


    Vi ska ha festprogram och vigselprogram, men vi gör dem själva. 
    Vi tänkte med festprogramet att det står där i vad för mat det är på buffén, men det står självklart vid maten också. Det kommer även stå lite roliga fakta om alla gäster i samband med bordsplacerngen, dels är det lite samtalsämnen och så får man ett namn på alla ansikten. Sedan kommer vi ha lite roliga citat och annat. 

    Jag tycker inte man behöver ha vigselprogram men festprogram tycker jag hör till liksom, men det är ju bara min åsikt och det är ju inget man måste ha.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)