• idag

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej!

    Nu dyker jag upp lite sent i denna tråd men blev precis medlem och ska också gifta mig 2016 i Göteborg i april eller maj. Exakt datum är inte satt.

    Har blivit väldigt engagerad i all planering inför bröllopet redan

  • idag
    KoA2016 skrev 2015-01-04 20:39:46 följande:

    Välkommen! Inte är du sen, inte. Det är du om du börjar skriva här år 2017, möjligtvis. Kul att vi blir flera! Det vore kul att höra mer om dina/ era tankar kring bröllopet. I kyrkan/ borgerligt? Antal gäster? Typ av fest - stort och pampigt, litet och intimt, etc.? Har ni förlovat er redan? (Vi är ett gäng här i tråden som inte kommit så långt ännu.) Ja, kort och gott - hur går tankarna hos er?


    Vad bra! Jag får gå tillbaka och läsa vad alla berättat om sina bröllopsplaner. Min fästman friade i somras när vi var på Kreta så vi är förlovade redan. Vi hade tänkt ha bröllopet denna sommaren men på grund av att vi behöver spara ihop pengar så har vi skjutit på det till våren 2016.

    Jag har väldigt stor släkt så vi ska bjuda sammanlagt 120 gäster. Vi hoppas dock att några tackar nej ????

    Vi kommer ha borgerlig vigsel eftersom min fästman och har olika religiösa tillhörigheter.

    Vi kommer ha bröllopet i en lokal där man kan ta med mat och dryck själva. Vi har hittat Tölö Bygdegård i Kungsbacka så ska gå dit och kolla. Väldigt svårt att hitta en som tar 120 gäster. Vi kommer antagligen ha tapasbuffé för det blir billigt och gott. Men har ni andra tips så är jag glad om ni har tips?

    Själva vigseln hade vi gärna haft vid havet men just nu känns det bökigt att få 120 gäster till havet på ett smidigt sätt ????
  • idag
    KoA2016 skrev 2015-01-05 16:47:41 följande:
    Spännande - vad kul att för följa dig/ er på resan mot bröllopet. Glad Vi har inte förlovat oss än men har redan börjat planera lite i smyg. Vi lär bli under 100 gäster och förhoppningsvis kan vi skära ner antalet så att vi hamnar på ca. 70 i slutändan. Kruxet är ju bara att försöka sätta sig in i hur många som kan tänkas att utebli. För säg att man skulle skära ner antalet gäster till 70 och så är det bara 50 som kommer, då känns det ju helt plötsligt som att man är ganska få... Hur många kan tänkas tacka nej till inbjudan? Vi har möjligtvis 10 gäster från Europa, för dessa innebär ju resan till Sverige en något större kostnad än för de andra gästerna. Det är ju möjligt att dessa gäster tackar nej på grund av ekonomin. Hm... Hur ska man tänka?

    Då jag själv bor i Stockholmstrakten har jag tyvärr lite svårt att komma med idéer till lokaler att vara i. Vi gifter oss också borgerligt dock. Jag tror inte att det är omöjligt att hitta en fin plats vid havet - det gäller bara att leta ordentligt. Kanske även på platser ni tidigare inte tänkt er. Kanske kan någon annan här i tråden hjälpa till?

    När det häller buffé så finns det ju en hel del olika sorters mat att välja mellan, italiensk, grekisk, traditionell svensk, etc. Men jag tror ärligt talat att maten är god oavsett vilket land som är ursprunget till den. Det gäller bara att hitta en firma som man litar på och som är duktig. Vi råkar ha den lyxen att lokalen vi har tänkt oss har färdiga menyer att välja mellan som verkar riktigt goda så vi har det enkelt på det sättet - hoppas bara att maten är god också. det hoppas vi dock få prova innan det är dags. Lycka till! Glad
    Vad kul men då är ju ni också på gång med bröllopsplanerna. Glad
    Ja vi får nästan åka runt i trakten och leta efter fina platser. Denna årstid är kanske inte bästa tiden för det iof.
     Vi ska faktiskt laga maten själva men eftersom det förmodligen blir tapas så är det mesta kall mat. Det funkar ju om det är en varmare månad. Vi vill främst att alla vänner ska komma och det ska vara en riktig fest. Inte så viktigt med lyx. 
    Förutom att man vill vara fin och ha en fin klänning. Har du/ni funderat på vad ni vill ha på er? Jag är liten så har svårt med storlekar så min faster ska sy min klänning.

    Jag håller med dig. Det är svårt att veta hur många som kommer. Vi räknar med ett bortfall på minst 20 personer. Men om dina gäster reser långt så är det kanske fler som inte kommer. Eller så kommer alla långväga gäster med om du har tur Glad
  • idag
    joxiepoxie skrev 2015-01-06 18:26:54 följande:

    hej.

    jag är ny här

    jag och sambon pratar lite bröllop vi är förlovade men han är lite rädd för det där med bröllop. jag tänker mig att han snart vaknar till liv och planerar det jag kan förbereda redan nu. 2016 är vi liksom lite överens om men han vågar nog inte trycka på GO riktigt ännu.

    har pratat om 4 juni. har inte hunnit läsa alla era ännu, när gifter ni er och varför just då?

    såå kul att följa er alla!! 


    Hej och välkommen.

    Vi ska också gifta oss nästa år. Vi kollade på lokal i fredags så nu känns det verkligt. Vi har tänkt att gifta oss i april eller maj men blir troligtvis maj för ceremonin ska vara utomhus vid en fors. Vi hade tänkt gifta oss i aug i år men pga ekonomin så sköt vi på det. Så blir våren, orkar inte vänta ett helt år Har ni planerat vart ni ska vara osv?
  • idag
    Rosalee skrev 2015-01-18 08:09:09 följande:

    haha, ja, vi lägger bud på huset nu till våren tänkte vi, men det är mycket nu med nytt plugg också, men jag är färdigutbildad i Maj 2016, så det hade varit perfekt att gifta oss i Aug 2016 ;) 

    Jag har även bestämt mig för att ha 2 tärnor som kan hjälpa till lite grann. Min kusin som är 5 barnsmamma och gift i snart 8 år och min svägerska som är värsta fixaren och planeraren. 

    Min m2b har redan frågat sin BM, det gjorde han på nyårsafton... 

    När ska man fråga sina tärnor och hur ska man göra det på ett kul sätt?

    Tänker, om vigseln inte blir av förens i 2017 så kan man kanske vänta tills nästa år? 


    Ska ni gifta er kyrkligt? Vi ska gifta oss borgerligt och vet inte alls hur man brukar göra med bestman och tärnor då. Man ska ju ha vittnen i allafall
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)