Inlägg från: CamillaForsgren |Visa alla inlägg
  • CamillaForsgren

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Nu verkar det som att även vi valt ett datum 2016. Jag är dock redan gift så det är en löftesförnyelse som gäller förr oss. Men det kommer planeras precis som ett vanligt bröllop då det var så mycket som inte blev som jag/vi ville. Så mycket som jag vill göra om och göra rätt. 

    En av de sakerna är att jag SKA lyckas gå ner i vikt så jag kan ha min drömklänning (mermaidtyp, googla på mermaid wedding dress om du inte vet vad det är), har runt 50 kg att gå ner så wish me luck! Det här är dock en utmärkt morot och jag har gått ner mycket tidigare så jag vet hur jag ska göra. Min man har också lovat att hjälpa till tack och lov.

    Vi har inte bestämt så mycket mer än att det troligtvis bli 6 augusti 2016 (gifte oss 9 augusti 2014 så blir nästan exakt 2 år efteråt) och kanske valt kyrka. Hur går det för er andra? Har ni planerat nått? (har inte läst igenom mer än sista sidan än så länge). Någon mer som finns i Skellefteå/Skelleftehamn? 

    Lycka till så länge iallafall!

  • CamillaForsgren

    Rosalee:
    Jag har skickat ett meddelande till dig på facebook om att få komma med i gruppen. Det hamnade dock i övrigt-mappen. Skriv här om du har problem med att hitta det :)

  • CamillaForsgren

    Nu har jag gjort det Rosalee. Heter dock Liljeus i efternamn på facebook. Bara så du vet :)

  • CamillaForsgren

    Vi var i torsdags (tror jag, är galet dagavild) och kollade på en lokal. Den kommer bli helt perfekt. T.o.m väggarna passade in i vårat färgtema (turkost). Det är ett gammalt folkets hus som även delar lite av lokalerna med en förskola. Det finns en fin bar (även den i turkost) och en dryckeskyl i stora lokalen(där vi ska vara). Finns även en scen där vi tänkt göra dansgolv. 1200-1500 kr (inte bestämt priset för 2016 än) får vi betala fredag till söndag, ett jättebra pris! Ett ännu större plus är att det bara är 2,5-3 km från våran lägenhet, vi kommer dock troligtvis vara i en kyrka inne i stan (2 mil). 

    När det gäller klänning så vet jag exakt vad jag vill ha för modell (sjöjungfru). Måste bara gå ner all vikt före jag kan bestämma mig för precis vilken jag vill ha och beställa. Det lär väl bli några månader före bara, kommer beställa från Kina.

    Då jag gjort det här en gång tidigare redan så har jag rätt klart i huvudet hur jag vill ha allt. Det var inget fel på mitt första bröllop i sig, men det är ändå en hel del grejer som jag vill göra annorlunda. Det som jag dock aldrig kommer byta ut är mannen, gifter mig alltså med samma en gång till. Kommer bli kul att hänga med er allihop i planeringen. Är det något ni undrar över så är det bara att fråga, har ju liksom lite insikt i (kyrkliga)bröllop då jag gjort det en gång redan.

  • CamillaForsgren
    @amandamelissa

    Hur mycket kan man planera redan nu? Du kan planera så mycket som du vill. Finns inte direkt någon gräns.

    hur mycket skulle ni planerat? Jag har personligen planerat rätt mycket redan och även börjat pyssla vissa grejer, men det är för att jag vet exakt hur jag vill ha det(gifte mig augusti i år så vi ska förnya löftena, vet därför från den gången vad vi ska göra annorlunda). Så det är för mig bara att få ner det på papper.

    vet färgtema och inredning, så sånt kommer jag köpa när jag hittar så vi inte får klumpsumma direkt, kan man börja sånt direkt? Ja det kan du, har själv börjat inhandla grejer redan nu då jag hittat det vi ska ha billigt. Bara ni har plats så är det bara bra att börja tidigt, för då är det lättare att få tag i grejer i bra pris. Ebay är ett hett tips och där får man ju räkna med långa leveranstider så beställ på du.

    Kan man ha buffe? Ja definitivt. Vi ska ha en hemmagjord buffé denna gången. Tänk bara på att inte göra så himla mycket mat. Folk äter mindre än man tror. Särskilt om du även har efterrätt/er (vi ska ha även sån buffé).

    När ska man påbörja inbjudningskort? Det kan du egentligen göra så fort du vet vart ni ska vara, men skicka ut dem gör man ju inte förrän det är 3-6 månader kvar till bröllopet.

    Skicka efter hinderprövning? En hindersprövning är giltig i 4 månader så skicka in den ca 2 månader innan, men allra senast 2 veckor innan.

    Hoppas du fick svar på dina frågor :)
  • CamillaForsgren
    KoA2016 skrev 2014-12-19 10:47:17 följande:

    Här var det tom och tyst! Jag hittade tråden på sida 7 - rätt ordentligt långt bak. Men jag gissar att det är fullt upp med julförberedelser och liknande. Hur går det för er med planerandet? För vår del har vi provat och beställt förlovningsringarna, så nu börjar det bli mer "på riktigt" och snart officiellt. Det ska bli spännande att se folks reaktioner och att få börja prata om bröllopet med andra.

    Och tänk! Nu närmar vi oss ett nytt år med stormsteg. Mentalt sätt är det ju ett långt kliv främst. Från att vara två år framåt kommer vi att kunna säga: "Nästa år...".

    God jul och gott nytt 2015 redan nu - om tråden inte tar fart här snart igen.

    Önskar KoA2016


    Ja tyst är det verkligen, men desto mer aktivitet är det i facebookgruppen även om det är lite lä där just nu också.

    Men angående planering. Vi (läs jag) har i princip gjort så mycket vi kunnat. Har allt planerat i huvudet. Mycket inspiration finns i min planeringsbok, mappar på datorn och på pinterest. Längtar till nästa år då det går att börja boka grejer (vi har prel-bokat både lokal och fotograf)

    God jul och gott nytt år!
  • CamillaForsgren
    KoA2016 skrev 2014-12-19 15:05:40 följande:
    Kul med lite liv här igen! (Wow, nu verkar citatfunktionen vara tillbaka - skönt!)

    Vi verkar ligga på ganska samma nivå, sambon och jag har också mest samlat inspirationsbilder, preliminärbokat en lokal i kommunen och nu väntar vi som saht på våra ringar. Det är väl det mest spännande som sker just nu.

    Hoppas att inte alla försvinner iväg på facebook utan att vi kan lyckas hålla liv i tråden fram till dess att medlemmarna här har gift sig. Det vore kul att föjla med på varandras resa, bolla tankar och idéer och så.
    Ja verkligen kul!

    Åh spännande det med ringarna! Du kan väl visa när de kommit? Är riktigt nyfiken faktiskt Drömmer
    I och med att jag redan är gift så har jag egentligen mina ringar, men vi planerar att skaffa en tredje ring till mig och en andra till min man. Vi vet hur de ska se ut så längtar tills vi kan beställa dem.

    Jo just ja! Kanske borde berätta att vi bestämde datum för någon månad sen (eller vad det nu var) och det hela kommer ta plats den 6 augusti 2016. Galet spännande även om jag gjort det en gång redan. Denna gång ska dock vara mer välplanerad och så. 

    Vi har även bestämt bestman, hederstärna och tärna (de första två samma som sist och tillfrågade men de kommer få en mer speciell förfrågan senare). Vi har även bestämt vilka vi vill fråga om de vill vara toastmadams/värdpar, men de kommer får en förfrågan längre fram då planeringen blir mer officiell.
  • CamillaForsgren

    I veckan har vi/jag

    1. Bokat kyrka+lokal (hade egentligen annan lokal bokad, men vi hittade en bättre och närmare).

    2. Virkat alla blommor till tärnbuketterna, satt de på ståltråd/floristtejp samt beställt buketthållare och pärlor till dem.

    3. Hämtat hem en massa tomma burkar som ska dekoreras till ljuslyktor. Ska även gjuta ljus direkt i dem då svärfar är allergisk mot värmeljus.

    4. Köpt ballonger, garn och gjort eget tapetklister så att jag kan göra "garnbollar"

    5. Skrivit med olika säljare om klänningen.

    6. Gjort en prototyp för inbjudningskorten.

    7. Gjort ritning över festlokal och dessertbord.

    Har även fått hem tärnklänningarna, gjort 3 av 18 tyllpompoms och fått hem lite andra smågrejer. Men det var dock inte denna vecka. 


    Känns ändå som att vi är på god väg.


    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    MajLiss skrev 2015-03-07 08:03:23 följande:

    Wow va du har fixat CAMILLA FORSGREN! Hade ju varit jätte kul om du hade velat lägga ut lite bilder på de du gör! Virkade blommor till tärnbuketterna låter ju jätte spännande! Vi hade bestämt oss för brunt o guld som färgtema men blir koppar/brunt istället... E lite svårt de där o besluta tycker ja... Har århundradets beslutsångest tyvärr när de gäller allt från frukostbröd till färgtema! Men e bara o bestämma sig antar ja.. Vi ska vara i en bygdegård som e ganska tråkig men får ju försöka piffa upp den så gott de går! Har tänkt o hänga typ i större delen av taket. Använda oss av pom pom rislampor o ljusslingor...


    Det kommer absolut att komma bilder sen när jag har möjlighet till att ta några. Fixar det under nästa vecka :) 


    Vi kommer ha turkost, grått/silver och vitt som färgtema. Lite vintrigt för augusti egentligen men jag älskar de färgerna.

    Vi kommer vara i en mindre del av det lokala folkets hus, det är inte superroligt där heller så kommer att dekorera med massor av tyg, ljusslingor, pom poms, girlanger osv. Tur det är en massa tid kvar för att pyssla, dessutom är det ju hur kul som helst!


    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    Anonym (Hemlig brud) skrev 2015-03-10 05:02:48 följande:

    Hej här kommer en till brud som gifter sig i sommar nästa år men allt är hemligt och på nyår avslöjar vi allt till familj och gäster :)

    Tänkte fråga om fb gruppen kan ingen bjuda in mig?


    Lägg till mig på facebook så lägger jag in dig:) Heter Camilla Liljeus där
    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    ALW skrev 2015-03-11 11:52:54 följande:

    Hej alla 2016-brudar!


    Här kommer en till! Skrattande Gud vad kul att jag hittade denna tråd!
    Jag har inte läst alla inlägg, men sett att det finns några fler som också satt 6 augusti 2016 Skrattande


    Min fästman och jag har våran drömlokal och vi väntar nu på en offert för vad vårt drömbröllop skulle kunna kosta. Jag skickade mailet i måndags (men först jagade jag personen på telefon i en vecka. Till slut svarade han och bad mig maila istället), men ännu har jag inte fått något svar på mailet. Jag blir toookig! Tungan ute Kan han inte snabba på lite? Flört Jag vill ju veta om vårt drömbröllop ens är möjligt!


     


    Vi planerar ett lite "annorlunda" bröllop. Först middag med våra absolut närmaste, vilket blir 37 personer. Därefter blir det vigsel, brudskål och fest med ca 140-150 pers. "Festgästerna" bjuder vi på vickning, tårta/cupcakes och snacks/godis-buffé.
    Vi har gjort en snabb preliminär budget som nu ligger på 70.000kr, men vi skulle gärna hamna på ca 50-55.000 för att få mer till resa Glad


     


    Hur mycket betalar ni för lokal?


    Hälsningar
    ALW


    Välkommen hit!


    Som du ser här nedanför min text så har vi också valt 6 augusti 2016.


    Hoppas ni får svar snart! Att vänta sådär är ju hur jobbigt som helst. Eller har ni fått svar nu?


    Låter ju som ett superbra upplägg! Hade vi haft en massa folk vi ville bjuda så hade vi garanterat gjort på något liknande sätt, men vi kan "bara" komma på drygt 25 personer.


    Vi kommer att betala runt 1500 kr fredag till söndag. Men då är det bara för själva lokalen samt kök/porslin. Mat och efterrätt kommer vi (eller ja snarare jag, min man kan inte varken laga mat eller bara haha) göra själv hemma. Det för att dra ned på kostnader och för att jag tycker det är så roligt.


    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    ALW skrev 2015-03-18 19:30:04 följande:

    Nu ääääntligen har jag fått svar och en offert! Och priset va BRA Skrattande Jag sitter som en studsboll i soffan här hemma och fästmannen kommer hem om ca en timma... Ihhh!! Längtar till han kommer hem så vi kan prata om detta!

    Min fråga till er brudar...
    Vi har fått två alternativ till brudskålen. Antingen mousserande eller champange. Det skiljer 3000kr i pris. Jag känner absolut ingen skillnad mellan mousserade och champange och lägger mycket hellre de 3000kr på någonting annat, men jag oroar mig ändå för vad gästerna kommer tycka. Tycker ni det "ska vara" champange eller funkar det med mousserande? Glad


    Jag fick tips på cateringfirman vid vårat förra bröllop att det sällan spelar någon roll vad det är i just brudskålen och att de flesta väljer det alkoholfria alternativet ändå. Vi hade ett rosa bubbel som kostade 39 kr flaskan och det var ingen som klagade. Kommer även välja det denna gång. Så jag tycker ni väljer det billigare alternativet, särskilt när det var så stor skillnad i priset.
    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    CamillaForsgren skrev 2015-03-18 20:43:10 följande:
    Jag fick tips på cateringfirman vid vårat förra bröllop att det sällan spelar någon roll vad det är i just brudskålen och att de flesta väljer det alkoholfria alternativet ändå. Vi hade ett rosa bubbel som kostade 39 kr flaskan och det var ingen som klagade. Kommer även välja det denna gång. Så jag tycker ni väljer det billigare alternativet, särskilt när det var så stor skillnad i priset.
    Tips AV menade jag självklart, inte på.
    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    planering skrev 2015-03-24 20:43:19 följande:

    Ni som ska laga mat själva hur gör ni med förvaringen av maten innan bröllopet? Vi ska laga all mat själva och det är det största problemet just nu, vill ju inte stå kvällen innan och göra all mat då och vi har en väldigt liten frys och kyl. 

    Tacksam för alla tips :)


    Vi kommer troligtvis prata med våra föräldrar samt syskon när det gäller kyl/frysplats då vi inte heller har speciellt mycket av den varan.
    Wedding#2 6:e augusti 2016
  • CamillaForsgren
    ALW skrev 2015-03-27 23:29:04 följande:

    CamillaForsgren!

    Jag skulle gärna vara med i facebookgruppen. Heter du Camilla Forsgren på facebook? Kan jag lägga till dig som vän och du lägger in mig i gruppen?


    Ursäkta för segt svar. Nej jag heter Camilla Liljeus på facebook. Det är helt okej att du lägger till mig som vän så lägger jag till dig i gruppen :)
    Wedding#2 6:e augusti 2016
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)