Inlägg från: Amandicus |Visa alla inlägg
 • Amandicus

  Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

  Rolig tråd! Men jag undrar, precis som föregående, varför du skulle bli påhoppad för att du är strukturerad och planerar i god tid? Har aldrig hört talas om att det skulle bli något negativt av att slippa stressen ;). 

  Jag har precis fått min riktiga förlovningsring (tog ett bra jäkla tag iom att studier lades på is, jobb/afghanistan kom emellan etc etc) och har köpt min klänning! Tidigt jag vet, men jag har hela mitt liv sett min drömklänning framför mig men aldrig hittat den när jag kikat på skoj, så när jag för några månader sedan var ute efter en balklänning såg jag den! HELT PERFEKT och jag älskar den. Så nu ligger den välförsluten i en låda. 

  Annars har vi kollat priser på det vi vill ha och skrivit en prel. gästlista. Jösses amalia vad saker kostar! Är uppe på 150 lakan, så det var nog himla bra att vi började planera i tid, nu kan man ju sprida ut småkostnader över två år så man slipper supersmällen på samma gång sen.. Har hört av oss till olika lokaler vi är nyfikna på och ska om ett par månader åka runt och fundera. Vi ska tydligen boka vid årskiftet så... så tidigt ute är vi ändå inte, förvånande nog. 

  Jag kommer nog hänga en del i denna tråd känner jag! Hur långt har ni andra kommit? Färger? Inbjudningskort? Tell me!

 • Amandicus
  Jeamia skrev 2014-05-19 13:01:39 följande:

  Hejsan alla!

  Jag hänger också gärna på!

  Tycker det är helt underbart att börja i god tid LOL.

  Har varit gift en gång tidigare och sagt (som många andra, inkl min kommande make) "aldrig mer"!
  Nu planerar vi LÅNGT på förhand och kommer att ha ett 3dagars bröllop dessutom!
  Lika bra att slå på stort då det känns rätt.
   


  Tredagars?! Berätta mer! Jag har alltid haft en sån där dröm med ett jättebröllop och hej och hå. Insåg ju nu att ett medelstort är läskigt dyrt och när jag såg skräcken i sambons ögon fick jag väl snällt ge upp tanken på middag före dagen occh brunch efter.. kanske blir med närmsta familjen isf. 

  Klart ni ska slå på stort om ni kan! 
 • Amandicus
  Jeamia, Lyckades inte riktigt förstå mig på länken.. min finska är väl.. ja, obefintlig. Men det låter ju hur mysigt som helst! Kan ju vara roligt att ha med de närmsta vännerna också och inte bara familj kanske? Fast alla tycker ju olika! 

  Känns det rätt är det ju bara att tuta och köra! Låter som att ni har det riktigt välplanerat redan nu, härligt! Med tanke på att ni ska basta etc antar jag att det är ett sommarbröllop ni planerar? 
 • Amandicus

  Tur att finnar kan engelska! Och en del svenska, till min stora glädje, min blivande jobbar en del internationellt och då kan det dyka upp ett par finnar! (eller finländare?) 

  Tråkigt att du tapapt vänner, sånt händer. Jag har inte så många längre heller, fast det är ett medvetet val. Har en stor släkt istället. Och social kan man vara ändå! 16-7-16 tycker jag låter bra! Ligger en klang i det.. och ser snyggt ut när det är tryckt på papper/i ringar etc ;) Vi vill ha på hösten, oktober känns bra! Lite svalare luft men ändå inte novembers regnighet. Vi (ok jag) var sugen på femte oktober då det är den dagen vi blev oficiella, mer praktiskt tänk än romantiskt är jag rädd... är ganska dålig på pluttigulliga grejer. Tur att karln också är det. Dock inföll det på en onsdag och.. ja.. Så nu är det antingen 8/10 eller 15/10. 

  Att hinna med resan i samband med semester låter synnerligen praktiskt. Bra tänkt! Har ni funderat på vart ni vill åka ännu? :)

 • Amandicus
  Liem skrev 2014-05-27 18:07:02 följande:

  Jag ska också gifta mig 2016! Det känns helt overkligt. Jag och sambon har pratat om förlovning och giftemål i ungefär ett år och nu har vi bestämt oss för att göra det officiellt. I juni under semestern åker ringarna på och sommarbröllop 2016 blir det! Åh, så spännande! Det enda som gör mig väldigt ledsen är att jag har min familj 50 mil ifrån mig och inga vänner alls.  Men inom 2 år kanske jag fått vänner/kollegor att bjuda..? Haha. 


  Grattis! Då är det bara till att börja plöja internet! En annan har hållt på med inspirationen ett tag ;) 

  Familjen får färdas och vänner får du! No worries!
 • Amandicus
  ViskesLopme skrev 2014-05-27 19:54:04 följande:

  Jag bestälde min fölovningsring nu från vigselbutiken.se efter att ha hört runt lite om den ring jag vill ha av Schalins passion-ringar (vissa sa t.o.m. att schalin inte gjode ringar så som jag vill trots att dom själva sagt så till mig).


  Jag fck ju frieriet den 22a så har ju inte ens gått en vecka. Våra föäldrar fick reda på dagen efte nä gick och åt ute alla tillsammans. Blev någon tr från våra mmmor där.

  Så, juli 2016 blir det!


  Ser fram emot en bild på fingret sen! Ett till sommarbröllop! Verkar nästan som att jag är den enda som suktar efter hösten, haha! Är så himla kinkig med att vara varm och svettas..

  Har ni hunnit fundera över teman och lokaler? Min hjärna går på högvarv dygnet runt på ett ungefär. Vill ni ha stort/litet?
 • Amandicus

  Åååh-ååh-åh så roligt med lantligt! Som tnoivies ovan sa, så finns det så himla mycket! Jag kan tänka mig att pyssla åt er ;) 

  Vi har ju gjort och prel. gästlista och tagit reda på vad saker kostar. Har också ett drömställe för vigseln, men vi får inte riktigt kontakt med dem så bara att tjata eller leta vidare. Vi har 120 personer uppskrivna, men förhoppningsvis kommer inte alla. Har räknat ut att det vi vill ha kommer landa på strax över 150 tusen. Sinnessjuka summor.. 

  Jag har redan min klänning och mannen kommer ha sin mässdräkt på sig. Så.. den punken är avklarad. Annars vill vi ha det stiligt och klassiskt, utan massa rosa sidenbandoch flufffluff. Neutrala färgtoner; champagne, aprikos! Har kollar runt på inbjudningar för att samla insiration och när jag väl hittar de vi ska ha hugger vi.. Vi ville först ha det på Karlberg, men det känns inte så kul att behöva ha deras catering och alkohol, vi vill köpa själva då mannen är himla kinkig med vin och det är ett intresse för honom. Samma för mig och mat. Så nu funderar vi eventuellt att ha festen på K1 i Stockholm.. dock är salen lite långsmal men det skulle vara helt fantastiskt att dansa där inne. Vad vi fått prisförslag är på skyddsrummet på söder, riktigt fin middagslokal! Ruffugt, tegel men med kristallkronor i taket! De var dessutom himla flexibla med tjänster och himla snabba att svara på mail. Så vi funderar vidare. November 2016 som sagt men då bör det bokas sommaren 2015 (senast) för att kunna plocka den dag man vill.. Jag står lite i valet och kvalet: slottsmiljö eller ruffigt för kontrast? Ugh.. vet inte alls. Tur att vi är ute i tid! ;) 

  Här är färgskalan jag tänkt mig:  • Amandicus

  Ser fint ut! Vitt och grönt går så himla bra ihop! Jag fantiserade en (kort)stund om att ha utomhus med ljusslingor och lampor ovanför borden och mattor under. Sedan insåg jag orimligheten med regnrisken och.. eh.. budgeten. Med buffé klarar mig sig undan både billigare och bra mycket mer praktiskt! 

  Ni har ju en hel del att välja på, möjligheterna är ju oändliga! 

 • Amandicus

  Kyrkan är jättefin! Ser verkligen idylliskt ut! Du, inbjudan/save the date ska ju ut ett år innan festen såatteh.. det knasiga är att vi inte är så tidiga längre ;) Åtminstone inte här i Stockholm.. 

  Det var 65 personer ni skulle bjuda va? Det blir ju perfekt i den där sångsalen!

  Här är skyddsrummet som vi funderat på:
 • Amandicus
  Jeamia skrev 2014-05-29 16:31:43 följande:

  Varför vill inte mina bilder??????


  Är de i rätt format?

  Enkelt är fint! :) Jag är dock sugen på lite.. ruffigt. Romantiskt ruffigt (fri tolkning)! Som min profilbild eller såhär:
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)