Inlägg från: ViskesLopme |Visa alla inlägg
 • ViskesLopme

  Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

  En till 2016-brud här!
  Nästa år vore kul, men vi vill vara realistiska  nu börjar vi med lite planering iallafall!

 • ViskesLopme

  Jag bestälde min fölovningsring nu från vigselbutiken.se efter att ha hört runt lite om den ring jag vill ha av Schalins passion-ringar (vissa sa t.o.m. att schalin inte gjode ringar så som jag vill trots att dom själva sagt så till mig).


  Jag fck ju frieriet den 22a så har ju inte ens gått en vecka. Våra föäldrar fick reda på dagen efte nä gick och åt ute alla tillsammans. Blev någon tr från våra mmmor där.

  Så, juli 2016 blir det!

 • ViskesLopme
  Amandicus skrev 2014-05-27 21:49:07 följande:
  Ser fram emot en bild på fingret sen! Ett till sommarbröllop! Verkar nästan som att jag är den enda som suktar efter hösten, haha! Är så himla kinkig med att vara varm och svettas..

  Har ni hunnit fundera över teman och lokaler? Min hjärna går på högvarv dygnet runt på ett ungefär. Vill ni ha stort/litet?

  För mig känns sommarbrölop självklart och kan inte tänka mig annat än vigsel utomhus.... Så tanken å regn är oroande, speeciellt när man ska förutspå 2år framm. Vi är lite "geeks" så kommer nog titta på lite statistik o när det är minst chans för regn. Jag tror  första veckan i Jui brukar va torr.

  Jag har hela bröllopt i mitt huvud!


  Temat känns rätt självklarrt, ingen av oss gillar pampigt, glittrigt o så.
  Det kommerr va lantligt, bohemiskt skogtema.(pinterest har gett sså många ideér. Vill ha handplockade blommor (gärna hundkex) i gllasflaskor, burkar som värmeljushållare och väv som duk/underlägg. Jag ska ha en smal klänning i chiffong med åtsmittade och hjärtformad midja + utsläppt hår med nån fläta med blommor i. Sambon är hårdrockskille så det blir varrta byxor, converse, vit skjorta och väst.

  Vigsel utomhus, helst framför ett träd med lyktor i. Vi har massa vänner som är musiker. När jag går in ska blackbird- The Beatles spelas och som avslutning 500 mmiles- The Proclaimers. Sambon vill ha "fullstort band" å men jag ska övetyga honom till bara sång och aukustisk gitarr. 
  Middageen vill jag helst också ska va ute. Har en hemmbygdsgård i åtanke som vi ska titta på i sommar. Tänker mig att vi alla sitter vid ett långt bord.
  Vi har tänkt oss 50gästeer (skulle vara skönt med färre men det kkommer vi inte lyckas med). Buffé känns självklart för vi vill göra allt själv och vi har så många olika allergiker att vi inte orkar ha 3rätters då.

  Ja, som det syns så har jag hela bilden i huvudet. I minsta detalj nästan Och jag har ju iallafall 1½år på mig att få min blivande man att tycka likadant. Det sa bli så kul! Berättar för resten släkten i helgen när vi ska fira min 22års dag!

 • ViskesLopme
  tnoivles skrev 2014-05-27 23:17:48 följande:

  Lyckost som gillar lantligt/bohemiskt. Finns så HIMLA mycket inspo på pinterest och etsy med lantligt tema, inte lika mkt art deco/modernt/"lyxkänsla" som vi vill ha :/ Önskar det fanns mer av det! Får väl starta en bröllopsblogg eller något :) 


  Tror bröllopsmagasin kan hjälpa på den fronten, men dom är ju inte gratis.

  För mig är det viktigt att göra så mycket som möjligt själv, men då är diy-projekt min största hobby
 • ViskesLopme

  Vår färgskala blir vit, grönt och brunt. Budget: ca 25-30 000. Men eftersom vi ändå så vill ha buffé och ha det på en hembygdsgård så blir det naturligt rätt så billigt. Tänkte hyra in på ungdomar som vi känner som kan värma och fixa det sista.


  Det här inspireras jag av
  :  Här är hembygdsgården jag funderar på också.
  Vill ha långbord utomhus. Träbord och så har dom turkosa bänkar.
 • ViskesLopme

  Idag tog vi en promenad förbi hembygdsgården jag haft i åtanke och trott att min sambo skulle gilla, vi är ändå så och hälsar på släkt i trakten

  trakten

  Den ligger i byn min mamma bor i och som jag bodde i som liten.

  Och han reagera precis som jag trodde, så vi är 99% säkra på att vi vill vara där.

  Det är precis som vi vill ha det! Det finns avskilda platser där vi kan ha bänkar och ordna vigsel i. Sen finns det ett hus med kök och toaletter och bra med bänkar och bord som kan.ska utomhus till middagen.

  Om det regnar kan vi ha middagen på dansbanan med tak. Skönt att slippa vara inne i ett hus då jag vill kunna inreda hur jag vill utan ful gammal orelevant inredning.

  Vigseln får vid regn ske i ett lusthus en mil bort.

  Nu hoppas jag bara att vi går hyra gården en helg billigt. Vi tror de kommer gå på under 3500 för fredag- söndag.

 • ViskesLopme

  Åh, jag är så arg nu.

  Beställde ju min förlovningsring förra tisdagen med leveranstid på högst 1 vecka + att jag skulle få sms om att den skickats iväg innan.

  Igår förmiddag hörde jag av mig till vigselbutiken då det gått en vecka sedan jag betalat men har inte ens fått smsat att det är skickat.

  Tidigare svarade de på frågor inom nån timme men nu dröjde det mer än 1 dag.

  Tydligen hade dom missat min betalning, alltså inte ens beställt den från schalins trots att jag betalat.

  Fan, vi som är bortresta nu och planerat in att ringen skulle vara färdig så att den kunde skickas till min mamma då vi ska hälsa på där. Kul, nu har det snart gått 1 1/2 vecka sen jag beställde och INGET är gjort.

 • ViskesLopme
  Mimmigull skrev 2014-06-05 23:45:10 följande:

  ViskesLopne - gud så frustrerande! Har du några nyheter än?


  De mejla att den kommer den 11e, men eftersom jag är bortrest så måste jag byta adress så det skickas till mina svärföräldrar.

  Sen är jag väldigt förvirrad då de skrev att de endast missat en dag och att det blir 11e istället för 10e. Men min betalning hade överförts den 28 och det skulle HÖGST ta en vecka.

  På nåt sätt måste de ha missförstått? Om jag beställde 28 så är det ju två veckor efter köpet, samtidigt som de säger att deras miss endast försenat en dag?
 • ViskesLopme

  Och så kom dagen då jag skulle få min förlovningsring.. Men NEJ!
  Först så var det senast den 4e den skulle komma, men de slarvade ju bort beställningen så de lovade idag den 11e istället.


  Jag blir så besviken..... Inte ens smset som de lovat om att ringen har skickats iväg har kommit.
  Ingen har hört av sig  från vigselbutiken, inte ens fått ett förlåt för att de missat min betalning i en vecka och nu för tiden tar det över en dag att få mejlsvar ifrån dom (vilket de i början när jag hade fråågor gjorde på bara någon timmme). När de svarar svarar de också på fel saker... T.ex. skrev jag att deras försening gjorde det väldigt komplicerat för mig då jag ska resa bort så de får skicka det till mina svärföräldrar men att jag då inte kanske kunde hämta dom i tid på utlmningsstället, men då svarade dom att allla deras paket sker i rek. post vilket inte var allls det jag frågade? Varje gång jag mejar och svarar så får jag alltid ett orelevant var tillbaka som inte hjälper alls eller visar att de tar ansvar för sina misstag.

  Usch, det börjar bli lite halvt ångestladdat. Sen som student är det inte så superkul att ha legat ute i 2 veckor nu med 3000kr utan att veta nåt om min ring.

 • ViskesLopme

  [quote=4393990][quote-nick]Lillyrockabilly skrev 2014-08-14 00:42:19 följande:[/quote-nick

  [/quote]

  Våra gäster kommer få åka ca 1,3 mil mellan vigsel och middag på en halvtrång byväg.

  Jag har fått uppfattningen om att avståndet vi har emellan är mer än vad som vanligen ses som "acceptabelt" även.om det nog inte att mer än en halvtimme för alla att ta sig dit.

  Men mycket beror det nog på vilken typ av tillställning man har och hur relationerna med gästerna är. Jag tror knappast någon av våra gäster kommer bry sig om att de måste åka bil en kvart mitt ute i ingenstans för att komma till lokalen. Däremot hade jag varit osäker på att ha längre än 45 min emellan (då räknar jag in att de tar lite tid för alla att lämna parkering och fixa med barnvagnar och etc.

  Under dagen och dagen innan kommer vi och våra föräldrar åka mellan platserna mååånga gånger och om det tar lång tid emellan förlorar man så otroligt mycket tid!

 • ViskesLopme
  Lillyrockabilly skrev 2014-08-14 13:02:24 följande:

  Vi kommer ha utomhus hemmagjord buffé och funderade först på picknick men det var bara jag som intresserad av det. Tanken är att vi ska använda hembygdsgårdens (som jag utgått ifrån att vi får hyra) utemöbler (lite snyggt halvslitna turkosa bänkar och träbord som vi ställer ute på en gräsplan när köket.


  Det är ju det där med vädret som gör allt så... riskabelt.
  Vår lösning: Vi har bestämt oss för ett ställe som har en dansbana med tak så om det regnar kan vi vara där under samtidigt som vi är utomhus!
  Om det regnar under vigseln är det ett helt annat problem som jag inte orkar oroa mig för än...
  Men jag tycker picknick låter mysigt om man inte vill ha det särskilt formellt ändå även om det inte passar alla i smaken. Man vet själv vilka relationer man har med gästerna och om det passar. Det smarta är ju att om man har picknick och gästerna tar med sig eget så behöver man inte begränsa sig över vilka man ska bjuda. Vår planerade gästlista har redan vuxit från 40 till 60 och vår budget sätter stop där trots att vi lätt skulle kunnat bjuda 100!

 • ViskesLopme
  Anonym (18/6 -2016) skrev 2014-08-26 17:22:25 följande:

  .


  Haha, jadu! Vi har mycket bestämt men inget datum istället. Inte ens månad faktiskt!
 • ViskesLopme
  Anonym skrev 2014-09-24 14:39:23 följande:

  Vi ska ha utomhus, både vigsel och middag.


  Alla sommarmånaderna har sina födelar och vi har svårt att välja.
  Juni- + Regnar minst - Inte lika varmt, stressigt då jag tar min examen i juni
  Juli + Varmast, många har semester - Regnar (tydlign) mest då
  Augusti + Varamare än juni, mindre regn än juli - Sommarledigheten snart slut, inte lika vamt som juli, mer regn är juni

  Tror nog det blir juli för oss, vi vill åka och resa direkt efter bröllopet samtidigt som jag måst vara hemma i tid för att (förhopningsvis) börja på ett nytt jobb.


  Skulle sjävklart inte vara anonymt.
 • ViskesLopme

  När hade ni tänkt börja titta PÅ RIKTIGT på brudklänning?


  Om en månad åker vi två till Stockholm för en weekend på vår 5års dag så jag tänkte att det skulle vara det perfekta tillfället att göra en första koll!
  Jag som vanligtvis inte är den tjejiga-tjejen känner att jag borde prova olika modeller och färger och se vad som passar, ifall det skulle visa sig att jag kanske passar i och tycker om något helt annat än vad jag trott?
  Men det känns ju lite tidigt att komma till en butik och typ "näe men det är 1 1½2 år kvar, men jag provar klänningar ändå..


  Hade också tänkt gå ner 15-20kg till bröllopet som jag gick upp när jag var sjuk tidigare, så egentligen kan det ju ändras mycket vilken klänning som är smickrande eller ej.

 • ViskesLopme

  Jag har hela tiden (wow, ja sen maj då xD) känt mig supersäker på att jag vill ha en axelbandslös chiffongklänning utan släpp och med hjärtformad urringning. Men sen här om veckan slog det till i mitt huvud att tänkt om det inte alls är det som passar mig? Jag måste ju prova på alla typer av modeller och se vad som smickrar min kropp.
  Sen vet jag att min sambo kommer heja för en sjöjungfrumodell.

 • ViskesLopme

  Så olika man planerar!


  Vårt bröllop för ca 60pers har vi en budget för 35 000 på utan att ha valt bort något för att få ner priset. Exkl resa
  Vi har det bestämda:

  Lokal: 3000 (fredag-söndag)
  Mat och dryck: 8000
  Dekoration:1500
  Klänning: 2500
  M2B kläder: 1500
  Ringar: 10 000
  PA-system: 700
  Personal: 1200
  Inbjudan och festprogram: 1500
  Sedan är det ju såklart en del grejer till!

  Vi har vänner som är utbildade, fotografer, konditor, frisör och musiker.
  Och eftersom vi från början avsagt oss presenter är det många som sagt att de vill göra nåt för att hjälpa till istället så som diska, förbereda mat m.m.


   

 • ViskesLopme

  "Rosalee"

  Silver brukar annars ses som det minst hållbara materialet för ringar.

  Vill man inte ha gul eller rosa färg och vill inte behöva rhodinera om som med vitguld så finns: titan, stainless steel, palladium och platina.

  Jag har själv i palladium (pa500).

 • ViskesLopme

  Jag tar också examen Juni 2016 så Augusti är nog bäst att planera till.
  Annars står vi nu helt still i planringen då typ allt är teoretiskt klart.
  Det blir i sommar det blir dags att börja verkställa allt med att åka och titta på lokal, göra inbjudningslista och specificera budgeten lite mer.
  Känns lite konstigt men bröllopet är både som helhet och i många detaljer klart.

 • ViskesLopme
  silversofie skrev 2015-01-21 21:46:16 följande:

  Hur långt i förväg berättar ni om era bröllopsplaner för familj, vänner osv? När skickar ni ut inbjudningar?


  Alla våra bekanta vet ju att vi planerar bröllop för 2016. De som frågar vet även vart.
  Däremot håller jag inte på att visa inspobilder för de som ska bjudas och jag hade tänkt att gå med bara en vän och prova klänning så att ingen annan får se innan bröllopet. Men överlag så om folk frågar så berättar jag.

  För att inte krocka med semesterresor nästa sommar tänkte jag att vi kan sända save the date-kort (även om det nog blir i form av sms eller så) och sedan skicka inbjudningar i Februari nästa år.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)