Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    Bröllopstårta!? Hur gör ni?

    Bra tips det där. Hade ingen aning om att man kunde hyra tårtställningar så pass billigt och vart man gjorde det.


    Så det var ju bra att man fick reda på det. Skrattande

  • stormhelen

    Jag har en fråga som jag hoppas att någon kan svara på.


    Om man köper en moussetårta klarar den då av att hålla uppe en cake topper som väger ca 0,3 kg, eller sjunker den ner i moussen? Min m2b påstår att den kommer att göra det. Tycker att det låter helt snurrigt.


    Men är det någon som har koll?

  • stormhelen
    Chicita skrev 2013-01-22 10:32:10 följande:
    Det beror på vad det är för typ av mousse.
    Viss mousse är ju väldig luftig och då kommer den inte orka hålla upp något.

    Men det finns enkla sätt att kringå det problemet.
    Ta några såna där tjocka sugrör (typ Mc'Donalds) och klipp av så att dom bara är någon millimeter kortare än vad tårtan är hög.
    Tryck ner några sådana där ni ska ha caketoppern, försök få till ett bra mönster av "pelare". Det behöver kanske inte vara så många (beroende på hur stor caketopper ni har då) men 5 stycken kanske så ni får en i mitten och 4 lite längre ut så att den står stadigt.

    Vad smart!


    Tack för tippset! Solig


    Jag ska pressentera det för min  blivande i kväll när han kommer hem.

  • stormhelen

    Vi har hittat den tårtan som vi kommer vilja ha på vårt  bröllop!


    Det kommer att bli en choklad och hallonmouse tårta från chokladfabriken. Min m2b fyller år idag så då beställde vi en tårta därifrån och föll pladask för den.


    Har blivit min nya favvotårta! =D


    Dock så beställer vi ett X-antal vanliga 12 bitars tårtor (vi säger inget om att det är till ett bröllop), sedan ställer vi bara caketoppern på översta tårtan helt enkelt. =D Och så hyr vi en tårtställning så klart. =P

  • stormhelen
    Maya skrev 2013-01-28 11:18:00 följande:
    Jag kan tycka att det är smart att kunna göra tårtorna i förväg också,, nån vecka innan så hinner jag göra flera stycken så att det räcker till alla. Vad hade ni tyckt om ni blev serverade glasstårta istället för vanlig bröllopstårta? 
    Då jag är en glassoman så hade jag älskat att få glass istället för tårta. Men det är ju jag det. Solig
  • stormhelen
    PimPim83 skrev 2013-01-28 11:20:50 följande:
    Gud så gott det låter! Är det mörk choklad? Vi kommer troligtvis att ha vit choklad och hallonmousse i vår tårta. :) Måste bara provsmaka den först.

    Ja, det är mörkchoklad. Det är det vi tycker bäst om i chokladväg.


    Jag tror nog att kombinarionen hallon och vitchoklad funkar minst lika bra som mörk.


    Ja, provsmaka är kanske bra att göra. Vi passade på att prova "vår" tårta då min m2b fyllde år, då fick ju våra gäster (bara våra föräldrar) hjälpa till och dömma om tårtan smakade bra. Glad Då fick vi ju även andras om vad de tyckte.


    Haha, blir alladeles sugen på tårta nu. =P Men nu blir det inget sådant framöver! Tungan ute


     

  • stormhelen
    ThereseV skrev 2013-01-28 11:38:10 följande:
    Om ni ska beställa tårtor som är ur deras vanliga sortiment så tror jag nog ni vågar berätta att det är till ett bröllop. Det vore ju vansinne om dom ändrar priserna "bara för att". Jag menar, det är ju inge extra dekoration utöver det vanliga, ingen provsmakning, inga speciella kombinationer, ingen konsultation osv.. Då kan ni kanke t.o.m hyra/låna tårtställningen därifrån. Jag kan tycka att det är lite svårt att hitta tårtställning att hyra om man inte samtidigt köpt tårta på stället, men det kan ju vara jag som är dålig på att leta:)  

    Tror du vi man kan säga att det är till bröllop iaf? Hehe, vi får verkligen hoppas att de inte tar mer betalt då. Det vore ju väldigt fräckt i sådant fall. Hmm. Jag skulle ju kunna gå dit själv och beställa, och vill de har mer betalt så skickar jag dit killen min. Oskyldig Haha. Hel´rre gud vad fjomig man är! Solig


     


    Vad gäller tårtställning så stog det tidigare i denna tråd att företag som hyr ut porslin, tält osv även hyr ut tårtställningar för en ganska så billig peng.


    Som detta företag tex.


    bords.com/eshop/Serveringsartiklar/Tartfat-och-Stallningar/Tartstallning-svangd.aspx

  • stormhelen
    PimPim83 skrev 2013-01-28 11:41:23 följande:
    Vi har tänkt göra precis samma sak när sambon fyller år. ;) Vår tårta ingår i kuvertpriset på lokalen, men vi vet vilket bageri de anlitar så vi tänkte köpa en mindre variant av tårtan till sambons födelsedag. :)

    Födelsedagar är ett perfekt tillfälle att prova. ^^


    Hoppas att "er" tårta kommer att smaka bra. Glad

Svar på tråden Bröllopstårta!? Hur gör ni?